Hello There, Guest! Login Register


Espressor Single Boiler AVX - EMTB1

#31
(29-12-2020, 20:00)slavic1983 Wrote:
(29-12-2020, 16:06)brotundu Wrote:
(29-12-2020, 15:06)slavic1983 Wrote:  

Adica dupa ce frontez nu ar mai trebui sa astept 2-3 minute sa faca nu stiu ce, ci as putea accelera procesul daca as lasa sa curga apa vreo 5 secunde ?
EXACT

M-ar interesa cateva lucruri basic legate de intretinere, de exemplu; in afara de decalcifiere ar mai fi nevoie de ceva ? Backflush de exemplu ?
Am uitat sa mentionez, are valva cu 3 cai care permite backflush. Eu fac saptamanal.

Pe de alta parte, trebuie sa ai grija si aici cu decalcifierea, mai ales in termobloc, acele canale inguste au sanse sa se blocheze cu sedimente. Dar daca folosesti de ex Bucovina, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.
Anyways, daca are cineva niste date mai conrete, nu doar citite despre decalcifierea in termobloc as fi bucuros sa le citesc si eu.

Perfect, multumesc !

E bun topicul asta, mai ales ca cine cumpara un astfel de aparat de regula se initiaza in poveste. De aia am intrebat de backflush, ca in mintea mea cumva era asociat cu valva cu 3 cai  Smile

Si da, folosesc Bucovina. Deci:
- backflush saptamanal;
- decalcifiere la 2-3 luni, probabil (mai citesc aici);
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#32
(05-11-2020, 16:50)Cosminchir Wrote:
(05-11-2020, 16:36)brotundu Wrote: Nu pot sa te contrazic, deoarece nu am experienta si nu am cu ce compara. Am auzit de Kinu&co, dar totusi pentru cineva care acum un an folosea cu incredere cafea la pastila e destul de greu sa treaca la o rasnita manuala de 1k (stiu, 700 pentru membri).

Cateodata va invidiez pe voi, cei ce ati ajuns la un asa nivel incat simtiti gustul cafelei dupa forma cutitelor Smile

Deci nu stiu ce sa zic. Mai vorbim atunci cand am sa am posibilitatea sa compar cu altceva, dar momentan pentru mine e ok asa.
Sunt sigur că și tu ai putea sa simți diferența de gust, pe espressorul tau, intre doua râșnițe, cum ar fi intre cea pe care o ai acum și Kinu.
De cum e gustul pe o râșniță de 1000 euro vs ce ai acum nici nu mai vorbesc.

Buna, de vreo doua-trei saptamani ma joc cu un Kinu si da, recunosc, ati avut mare dreptate, diferentele sunt usor sesizabile !
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#33
Buna, revin cu impresii despre aceast aparat, care, din punctul meu de vedere, este sub-apreciat. Il compar aici cu un HX de trei ori mai scump, si asta cumparat la second. Vad ca lumea imi mai pune intrebari si poate este interes.

Comparativ cu HX-ul, prin prisma espressoului (nu sunt bautor de lapte):

a) punctul forte: e gata mult mai repede de preparare; daca la HX am nevoie de 25-30 min, asta mic e gata in 2-3 minute; mare avantaj vara, de exemplu, cand poate nu vrei sa incalzesti 25+ kg metal; asta vara cel putin am preferat sa-l folosesc pe asta mic pentru shot-ul de dupa-amiaza.
b) la acelasi grad de rasnire a cafelei la HX am folosit sita VST de 18g, la AVX a trebuit sa folosesc sita VST de 20g; probabil influenteaza setarea OPV de presiune de 9 bari la HX - la AVX nu stiu cat este, sau daca este;
c) La HX shot-urile sunt mai consistente; eu nu cantaresc cafeaua, pun 'la ochi', HX-ul este mai permisiv la erori, AVX-ul este ceva mai pretentios;
d) Privitor la gust: majoritatea extractiilor nu aveau mare diferenta la gust; poate la HX gustul era mai catifelat, cred ca la AVX stabilitatea termica isi spune cuvantul aici (nu am masurat, e doar o banuiala); am obtinut shot-uri memorabile cu ambele aparate (e drept ca mai des pe HX) si aici cred ca rasnita si cafeaua folosita au impact mult-mult mai mare.
e) Privitor la usurinta de utilizare: AVX-ul castiga detasat; nu necesita cooling flush, are cronometru integrat (la HX folosesc unul manual), se curata mai usor, etc.
f) Privitor la aspect: desi AVX-ul arata dragut, cu butoanele alea albatre, un stil relativ modern, nu se compara cu HX-ul, care este mult mai impunator. 
g) La abur nu exista grad de comparatie, pentru mine, ca incepator si consumator ocazional de lapte. HX-ul ma ajuta, fara discutie, la AVX nu cred ca am obtinut ceva bun vreodata.
h) Nu ma pot pronunta la fiabilitate; AVX-ul are doar plastic si nu stiu cat de fiabil este in timp; in plus faptul ca are thermoblock cred ca il face ceva mai sensibil la calcifiere. Avantajul este ca iti livreaza permanent apa proaspata... 
i) AVX-ul are grup de 58, vine cu tamper (nu am simtit nevoia sa-l schimb) si cu doua site, parca; oricum am trecut pe VST si s-a simtit modificarea;

Obiectiv vorbind, din punctul meu de vedere nu stiu daca diferenta de pret dintre HX si AVX de justifica, cel putin in cazul unui bautor de espresso fara lapte. Probail daca AVX-ul ar avea si un mecanism de reglare al presiunii lucrurile ar sta mult mai bine.

Ma gandisem la un moment dat sa vand AVX-ul dar m-am razgandit, sigur la vara am sa mai am nevoie de el Smile
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#34
+1. Apreciez ca ti-ai expus deschis parerea, fara prejudecati.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#35
Buna seara,

In mod normal ar trebui sa vin și eu cu un feedback, având mai bine de un an de folosire . Dar s-au cam spus aproape totul. Ce ar fi in plus, fata de ce s-au spus: nu am avut probleme cu depunerile nici măcar la nivel de rezervor, deși nu folosesc apa plata cu apa de la rețea (București) microfiltrata (am un sistem de microfiltrata cu 5 etaje, excito b); temperatura pare ușor mai mica, am măsurat cu un termometru alimentar rapid, calibrat destul de bine, direct in "duș" (dar sunt convins că acolo se mai pierd câteva grade) față de un termometru in line pe țeava ce iese din termoblock (care e de fapt un furtunas)
​​​​​​​Problema mea exalta in momentul de față: am incercat sa strâng piuliță de la pipa de frotare  (începuse să se prelinga putina apa) și am rupt ștuțul, care e dintrun plastic foarte fragil (sau a devenit probabil fragil de la temperatura, că pare destul de îngălbenit, fara de albul inițial). Știe cineva cum și dacă pot face rost de piesa de schimb? Cu cine ar trebui sa iau legătura? Le scriu direct celor din Ungaria sau se poate comanda prin Barshaker? Mulțumesc anticipat pentru orice informație.
 
Reply
#36
Aici aveti si un review al unora care se pricep la espresso:

https://www.kaffeemacher.ch/blog/satrap-espresso-xa/
 
Reply
#37
(17-12-2021, 14:34)cristimvc Wrote: Aici aveti si un review al unora care se pricep la espresso:

https://www.kaffeemacher.ch/blog/satrap-espresso-xa/

Ce sa facem, isi mai dau si nepriceputii cu parerea  Big Grin
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#38
Bună, între acest model și breville mini barista, ce recomandați? ?
 
Reply
#39
Vezi si aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...rista-Mini

La prima vedere as alege AVX-ul, sita nepresurizata, tamper relativ ok, manometru/cronometru (util pt incepatori).

Totusi pe Emag am citit la Breville ca ar avea si PID cu reglare de temperatura 86-96 grade; daca w asa atunci poatw fi o optiuni, din cate am inteles e mai importanta temperatura decat presiunea - poate ne lamureste cineva. 

Daca Breville nu are temp reglabila as alege clar AVX-ul.
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#40
(30-12-2021, 21:08)brotundu Wrote: Vezi si aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...rista-Mini

La prima vedere as alege AVX-ul, sita nepresurizata, tamper relativ ok, manometru/cronometru (util pt incepatori).

Totusi pe Emag am citit la Breville ca ar avea si PID cu reglare de temperatura 86-96 grade; daca w asa atunci poatw fi o optiuni, din cate am inteles e mai importanta temperatura decat presiunea - poate ne lamureste cineva. 

Daca Breville nu are temp reglabila as alege clar AVX-ul.
Bună și mulțumesc de răspuns,
Nu cred că breville are pid și eu mă gândeam mai mult spre AVX pentru site, tamper și un site de vânzare mult mai experimentat (bar shake).
Aștept și celelalte răspunsuri și după mă decid.
 
Reply
#41
Ce este util sa stii despre functiile lui Breville Mini si care sper sa te ajute in decizia finala (oricare ar fi ea) :
- Are portafiltru presurizat. Deci crema rezultata va fi fortat creata de presiunea din portafiltru. Daca vrei sa treci pe portafiltru cu sita nepresurizata, se pare ca exista aceasta posibilitate (portafiltru fara fund), dar trebuie sa stii ca presiunea de 15 bari este cam mare si este foarte probabil sa ai channeling.
- Producatorul spune ca are PID, dar in sensul unui controler electronic al temperaturii care incearca in permanenta sa asigure o temperatura "constanta" de 92 grC. Utilizatorul nu poate interveni in modificarea temperaturii, la alte valori.
- Are un sistem de reglare volumetrica a cantitatii de apa pompata, astfel incat utilizatorul poate stabilii ce cantitate de apa sa curga pentru o ceasca sau doua cesti de cafea. 
Despre AVX au scris suficient de mult si detaliat colegii care l-au testat. Singura problema pe care o pun, este daca presiunea OPV-ului poate fi reglata la 9bari (eu unul din cate imi amintesc, nu se poate regla), deci este posibil ca si la acest model sa ramana problema presiunii prea mari si a posibilului channeling. Sper sa-ti fie utile informatiile si sa poti lua decizia optima pentru tine.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#42
Pe Emag (https://www.emag.ro/espressor-manual-bre...07d3e9d14b&X-Product-Id=6356076&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view) zice asa:

[Image: FZYCgqQ.jpg]

In rest nu am gasit nimic legat de asta, deci nu stiu ce sa zic... Si tot pe Emag zic de 'filtru cu perete dublu' si 'filtru cu perete simplu' - banuiesc ca e vorba de sita presurizata si nepresurizata. Dar nu as baga mana in foc...

Pe de alta parte tot acolo se spune de recipient detasabil lapte...eu nu inteleg despre ce e vorba.

In alta ordine de idei, @Dan_R, stam destul de aproape, crezi ca ar fi o idee sa ne vedem cu avx-ul, sa analizam opv-ul ? Eu oricum nu-l scot la vanzare, in tin ca 'espressor de vara', as ca ceva experimente pe el nu ma deranjeaza.
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#43
Am citit si eu pe Emag descrierea facuta acolo, si de aceea am luat informatiile direct din manualul de utilizare al espressorului.  Referitor la OPV-ul AVX-ului, o sa ma mai documentez, dar imi este teama ca nu are un sistem de reglaj. @brotundu daca aflu ceva concret sigur ca ne putem vedea sa studiem direct aparatul (nu mai retin exact, daca tu sau alt coleg ati pus poze cu interiorul AVX-ului pentru a depista corect care piesa este OPV-ul)!?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#44
Buna si la multi ani, ma uit la review-uri si am gasit acest videoclip:
https://www.youtube.com/watch?v=Dka-GwezZZU
Partea interesant este un comentariu care spune ca se poate modifica presiunea din aparat :
"You can modify the OPV of the machine. Just remove the red rubber and tighten the screw to lower the brew pressure. You should use a blind filter basket to set it to 9 bar. Cheers!"

A incercat cineva?
 
Reply
#45
Am gasit un ghid pentru modificare presiunei la 9 bar Big Grin 

https://www.youtube.com/watch?v=nNRvsdH8K7Y&t=99s
 
Reply
#46
(31-12-2021, 00:18)Dan_R Wrote: Am citit si eu pe Emag descrierea facuta acolo, si de aceea am luat informatiile direct din manualul de utilizare al espressorului.  Referitor la OPV-ul AVX-ului, o sa ma mai documentez, dar imi este teama ca nu are un sistem de reglaj. @brotundu daca aflu ceva concret sigur ca ne putem vedea sa studiem direct aparatul (nu mai retin exact, daca tu sau alt coleg ati pus poze cu interiorul AVX-ului pentru a depista corect care piesa este OPV-ul)!?

Da, eu eram, aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...a-obtinuta
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#47
@brotundu, daca te uiti la filmuletul gasit de colegul @Alexandru_P, o sa vezi ca banuiala noastra era corecta. Sub sigiliul rosu este un surub de reglare a presiunii maxime a OPV -ului. Deci poti incerca sa dai la o parte sigiliul si sa reglezi la 10 bari presiunea. Singura problema va fi ca apa eliminata de OPV se va duce in tavita. De aceea in filmul gasit de @Alexandru_P, s-a facut si o modificare a circuitului, astfel incat apa sa se intoarca in furtunul de aspiratie al pompei pentru a se putea refolosi.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#48
(03-01-2022, 20:25)Dan_R Wrote: @brotundu, daca te uiti la filmuletul gasit de colegul @Alexandru_P, o sa vezi ca banuiala noastra era corecta. Sub sigiliul rosu este un surub de reglare a presiunii maxime a OPV -ului. Deci poti incerca sa dai la o parte sigiliul si sa reglezi la 10 bari presiunea. Singura problema va fi ca apa eliminata de OPV se va duce in tavita. De aceea in filmul gasit de @Alexandru_P, s-a facut si o modificare a circuitului, astfel incat apa sa se intoarca in furtunul de aspiratie al pompei pentru a se putea refolosi.

Am vazut, maine testez si aflam raspunsul la asta:
Cel mai tare stii ce ar fi? Sub sigiliu sa fie un surub prin intermediul caruia sa se poata decomprima arcul !!!

Ma gandeam sa-l scot la vanzare, dar daca se regleaza presiunea ma mai gandesc  Big Grin
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#49
(03-01-2022, 20:29)brotundu Wrote:
(03-01-2022, 20:25)Dan_R Wrote: @brotundu, daca te uiti la filmuletul gasit de colegul @Alexandru_P, o sa vezi ca banuiala noastra era corecta. Sub sigiliul rosu este un surub de reglare a presiunii maxime a OPV -ului. Deci poti incerca sa dai la o parte sigiliul si sa reglezi la 10 bari presiunea. Singura problema va fi ca apa eliminata de OPV se va duce in tavita. De aceea in filmul gasit de @Alexandru_P, s-a facut si o modificare a circuitului, astfel incat apa sa se intoarca in furtunul de aspiratie al pompei pentru a se putea refolosi.

Am vazut, maine testez si aflam raspunsul la asta:
Cel mai tare stii ce ar fi? Sub sigiliu sa fie un surub prin intermediul caruia sa se poata decomprima arcul !!!

Ma gandeam sa-l scot la vanzare, dar daca se regleaza presiunea ma mai gandesc  Big Grin

În caz de vrei să-l vinzi anunță-mă până săptămâna viitoare.
 
Reply
#50
Deci am spart 'sigiliul' si am reglat, acum merge cam asa:

https://www.youtube.com/watch?v=15g9-aj8Y2o

Am tras un 19in/40out, macinatura ca si la HX, sita de 18 VTS, curgerea ok, presiunea a stat pe la 10-11, dar gustul net inferior hx-ului. La HX folosesc cam 17in cu mesh bplus, am sa refac testul identic.

@Alexandru_P, nu cred ca am sa-l vand, ma mai joc cu el.
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#51
(04-01-2022, 15:28)brotundu Wrote: Deci am spart 'sigiliul' si am reglat, acum merge cam asa:

https://www.youtube.com/watch?v=15g9-aj8Y2o

Am tras un 19in/40out, macinatura ca si la HX, sita de 18 VTS, curgerea ok, presiunea a stat pe la 10-11, dar gustul net inferior hx-ului. La HX folosesc cam 17in cu mesh bplus, am sa refac testul identic.

@Alexandru_P, nu cred ca am sa-l vand, ma mai joc cu el.

Ai reglat doar din surub fara sa refaci pasajul apei?
Multumesc pentru raspuns
 
Reply
#52
(04-01-2022, 18:06)Alexandru_P Wrote:
(04-01-2022, 15:28)brotundu Wrote: Deci am spart 'sigiliul' si am reglat, acum merge cam asa:

https://www.youtube.com/watch?v=15g9-aj8Y2o

Am tras un 19in/40out, macinatura ca si la HX, sita de 18 VTS, curgerea ok, presiunea a stat pe la 10-11, dar gustul net inferior hx-ului. La HX folosesc cam 17in cu mesh bplus, am sa refac testul identic.

@Alexandru_P, nu cred ca am sa-l vand, ma mai joc cu el.

Ai reglat doar din surub fara sa refaci pasajul apei?
Multumesc pentru raspuns

Da, doar din surub, nu sunt chiar asa priceput la mestereala !
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#53
(30-12-2021, 21:08)brotundu Wrote: Vezi si aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...rista-Mini

La prima vedere as alege AVX-ul, sita nepresurizata, tamper relativ ok, manometru/cronometru (util pt incepatori).

Totusi pe Emag am citit la Breville ca ar avea si PID cu reglare de temperatura 86-96 grade; daca w asa atunci poatw fi o optiuni, din cate am inteles e mai importanta temperatura decat presiunea - poate ne lamureste cineva. 

Daca Breville nu are temp reglabila as alege clar AVX-ul.

Am achiziționat AVX-ul și sunt foarte mulțumit, a fost livrat fără tamper sau sită blind cum am văzut în alte pachete, dar nu este o problemă.
Mulțumesc pentru recomandări
 
Reply
#54
Sa-l stapanesti sanatos! Daca in mod normal vine cu tamper si sita blind, adreseaza-te lui @MyR, care este extrem de cooperant si sunt sigur ca se rezolva. Banuiesc ca de la Barshker l-ai cumparat!? In descrierea aparatului pe site, nu am vazut nici sita blind nici tamper.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#55
(11-01-2022, 16:43)Dan_R Wrote: Sa-l stapanesti sanatos! Daca in mod normal vine cu tamper si sita blind, adreseaza-te lui @MyR, care este extrem de cooperant si sunt sigur ca se rezolva. Banuiesc ca de la Barshker l-ai cumparat!? In descrierea aparatului pe site, nu am vazut nici sita blind nici tamper.
Am vorbit cu ei, înainte de achiziție și am primit și reducerea, foarte amabili și disponibili să răspundă la orice informație . Am văzut că la ediția anterioară primeai și tamper și sită blind plus am observat că lumea scria și pe această pagină a forumului că primești tamper,de asta am menționat că nu primești așa lumea știe dinaintea achiziției.
 
Reply
#56
(11-01-2022, 16:58)Alexandru_P Wrote:
(11-01-2022, 16:43)Dan_R Wrote: Sa-l stapanesti sanatos! Daca in mod normal vine cu tamper si sita blind, adreseaza-te lui @MyR, care este extrem de cooperant si sunt sigur ca se rezolva. Banuiesc ca de la Barshker l-ai cumparat!? In descrierea aparatului pe site, nu am vazut nici sita blind nici tamper.
Am vorbit cu ei, înainte de achiziție și am primit și reducerea, foarte amabili și disponibili să răspundă la orice informație . Am văzut că la ediția anterioară primeai și tamper și sită blind plus am observat că lumea scria și pe această pagină a forumului că primești tamper,de asta am menționat că nu primești așa lumea știe dinaintea achiziției.

Eu la versiunea anterioara am primit doar tamper, nu si sita blind. Oricum, pentru mine ca incepator consider ca a fost good choice. De aia nici nu vreau sa-l dau  Big Grin

Sper sa te bucuri de el !

La mine cel putin dupa aia au urmat achizitii de accesorii cam in aceasta ordine:
- latiera (mai mult moft);
- portafiltru bottomless (e cam obligatoriu);
- cantar no-name;
- sita IMS (nu am fost impresionat);
- sita VST - buna alegere;
- Kribli-Krabli
- cantar Timemore (super ok);
- tamper autonivelant (Bravo...);

Impactul cel mai mare in gust l-am avut cu VST-ul si Kribli, ma refer la gustul cafelei; restul - mai mult sau mai putin mofturi; Aaa, si rasnita, nu uita de rasnita, pana nu am luat un Kinu mi-am mancat ficatii...
SAB HX E61/KINU/ANFIM/KRIBLI
past: AVX EMTB1/CG1
 
Reply
#57
(11-01-2022, 20:15)brotundu Wrote:
(11-01-2022, 16:58)Alexandru_P Wrote:
(11-01-2022, 16:43)Dan_R Wrote: Sa-l stapanesti sanatos! Daca in mod normal vine cu tamper si sita blind, adreseaza-te lui @MyR, care este extrem de cooperant si sunt sigur ca se rezolva. Banuiesc ca de la Barshker l-ai cumparat!? In descrierea aparatului pe site, nu am vazut nici sita blind nici tamper.
Am vorbit cu ei, înainte de achiziție și am primit și reducerea, foarte amabili și disponibili să răspundă la orice informație . Am văzut că la ediția anterioară primeai și tamper și sită blind plus am observat că lumea scria și pe această pagină a forumului că primești tamper,de asta am menționat că nu primești așa lumea știe dinaintea achiziției.

Eu la versiunea anterioara am primit doar tamper, nu si sita blind. Oricum, pentru mine ca incepator consider ca a fost good choice. De aia nici nu vreau sa-l dau  Big Grin

Sper sa te bucuri de el !

La mine cel putin dupa aia au urmat achizitii de accesorii cam in aceasta ordine:
- latiera (mai mult moft);
- portafiltru bottomless (e cam obligatoriu);
- cantar no-name;
- sita IMS (nu am fost impresionat);
- sita VST - buna alegere;
- Kribli-Krabli
- cantar Timemore (super ok);
- tamper autonivelant (Bravo...);

Impactul cel mai mare in gust l-am avut cu VST-ul si Kribli, ma refer la gustul cafelei; restul - mai mult sau mai putin mofturi; Aaa, si rasnita, nu uita de rasnita, pana nu am luat un Kinu mi-am mancat ficatii...

La fostul espressor foloseam doar bottomless deci o sa revin și la acest espressor cu setarea de bottomless , mulțumesc frumos de sfaturi
 
Reply
#58
Pentru piese de schimb AVX (mi s-au rupt ștuțul filetat de la pipa steamer-ului). Un plastic jalnic care a cedat la reasamblare după o curățare. 
​​​​​​pisibil sa o  fi strâns k eu prea tare, dar a cedat la demontare, cu semne evidente de "coacere" termica. Nu acuz nimic , ci mă interesează doar piesa de schimb. Cât despre raportul presiune/debit al pompei și mie mi se pare ușor cam mare. Indiferent cum as macina sau as ajusta cantitatea din sita, deditul de apă e prea mare. Adica la orice combinație măcinătură/cantitate din care rezultă o presiune afișată de peste 10 bari, in 25-30 de secunde am deja peste 30 grame, cu bătaie spre 40. Folosesc sita VST de 20, cea mica tot de la VST DE 10 grame și originala. Râșniță manuală cu conic de 38 mm (Krinder).
 
Reply
#59
(14-01-2022, 02:16)Kaufmandy Wrote: Cât despre raportul presiune/debit al pompei. Adica la orice combinație măcinătură/cantitate din care rezultă o presiune afișată de peste 10 bari.
Dupa cum probabil stii deja, misterul reglarii presiunii la AVX a fost dezlegat. Indepartezi sigiliul rosu si reglezi surubul de sub acest sigiliu la valoarea dorita de tine.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#60
Bună din nou, un lucru pe care am descoperit și cred că o să fie folositor pentru cine nu știe, dacă se ține apăsat butonul de espressor până ajunge la 30 de secunde sau timpul pe care vrem, așa se setează permanent timpul la espressor.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)