Hello There, Guest! Login Register


Espressor Breville Prima Latte

#31
(06-10-2020, 12:09)schiorean Wrote: Sita se gaseste si pe olx daca nu mai ai chef de aliexpress. Am intrebat vanzatorul si a zis ca merge pe breville. https://www.olx.ro/oferta/filtru-sita-es...cRR1M.html

Am comandat-o deja, impreuna cu un portafiltru fara fund. Merci mult.
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#32
(06-10-2020, 15:13)Cristy1 Wrote: Am comandat-o deja, impreuna cu un portafiltru fara fund. Merci mult.

Cupla. Sa ne zici te rog daca sita chiar face diferenta!

M-am gandit si eu sa cumpar dar nu sunt convins sa investesc intr-un espressor entry level cum e asta.
 
Reply
#33
(06-10-2020, 15:24)schiorean Wrote:
(06-10-2020, 15:13)Cristy1 Wrote: Am comandat-o deja, impreuna cu un portafiltru fara fund. Merci mult.

Cupla. Sa ne zici te rog daca sita chiar face diferenta!

M-am gandit si eu sa cumpar dar nu sunt convins sa investesc intr-un espressor entry level cum e asta.

Am testat, la Narcoffee in Vivo, cu sita nepresurizata( pe care o am ) pt. un shot , cu 12gr. de cafea proaspat macinata, si rezultatele m-au incurajat.
Aparatul este construit pt. a lucra cu sita presurizata, presiune 15 bar, fara posibilitate de a urmari temperatura, etc.
De aceea, am apelat la comunitate poate are cineva experienta cu un aparat din aceeasi categorie sa-mi recomande ce ar trebui facut pentru a-i imbunatatii performanta.
Are limitarile lui constructive, si cu siguranta nu se va ridica la nivelul espressoarelor adevarate, insa eu nu vreau sa renunt la el din motivele explicate anterior.
Succes noua tuturor!
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#34
(05-10-2020, 10:08)prislea Wrote: Ca posesor de "espressor" sub entry level Smile) iti spun ca espressorul e accesoriul rasnitei. Sita nepresurizata, tamper adecvat (nu acela plasticos) si sa ii inveti regimul termic, ca nu o sa poti scoate 3-4 shoturi unul dupa altul. Daca il pornesti si in 2 minute ti se aprinde ledul sa nu ai asteptari sa iasa ce trebuie. Aa si cel mai important : apa. Cred ca a fost cea mai mare schimbare de gust cand am trecut de la Bucovina la cana filtranta.

Salut. Poti sa-mi recomanzi o cana filtranta?
Merci
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#35
(09-10-2020, 08:45)Cristy1 Wrote:
(05-10-2020, 10:08)prislea Wrote: Ca posesor de "espressor" sub entry level Smile) iti spun ca espressorul e accesoriul rasnitei. Sita nepresurizata, tamper adecvat (nu acela plasticos) si sa ii inveti regimul termic, ca nu o sa poti scoate 3-4 shoturi unul dupa altul. Daca il pornesti si in 2 minute ti se aprinde ledul sa nu ai asteptari sa iasa ce trebuie. Aa si cel mai important : apa. Cred ca a fost cea mai mare schimbare de gust cand am trecut de la Bucovina la cana filtranta.

Salut. Poti sa-mi recomanzi o cana filtranta?
Merci
Salut, depinde ce buget ai, eu am una de la Aquafor, luată de pe eMag cu 80 de lei.
Daca vrei ceva mai premium gândită pentru espresso
https://barshaker.ro/Peak-Water-C/Peak-W...arter-Pack
Lelit pl41tem, Kinu phoenix, IMS 18/ascaso 20
 
Reply
#36
Aquaphor cu filtru tot aquaphor (se potrivesc si filtrele Brita cica). Am măsurat duritatea cu benzi luate din Dedeman. Nu mai tin minte cum se facea interpretarea benzii in grade de duritate, dar abia se colora primul patratel vs apa de la robinet unde incepea sa se coloreze si ultimul (4 sau 5 parca avea in total)
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon
 
Reply
#37
(09-10-2020, 10:45)prislea Wrote: Aquaphor cu filtru tot aquaphor (se potrivesc si filtrele Brita cica). Am măsurat duritatea cu benzi luate din Dedeman. Nu mai tin minte cum se facea interpretarea benzii in grade de duritate, dar abia se colora primul patratel vs apa de la robinet unde incepea sa se coloreze si ultimul (4 sau 5 parca avea in total)

Masuratorile le-ai facut pentru apa din Cluj?
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#38
(09-10-2020, 10:55)Cristy1 Wrote:
(09-10-2020, 10:45)prislea Wrote: Aquaphor cu filtru tot aquaphor (se potrivesc si filtrele Brita cica). Am măsurat duritatea cu benzi luate din Dedeman. Nu mai tin minte cum se facea interpretarea benzii in grade de duritate, dar abia se colora primul patratel vs apa de la robinet unde incepea sa se coloreze si ultimul (4 sau 5 parca avea in total)

Masuratorile le-ai facut pentru apa din Cluj?

Da
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon
 
Reply
#39
Salutare!
Revin cu informatii noi.
Am achizitionat rasnita Kinu M47 Phoenix, care mi se pare un produs excelent.
Imi permite sa rasnesc 12 gr. ( folosesc sita nepresurizata 1 cupa ) de boabele proaspat prajite, la granulatie potrivita astfel incat espressorul meu sa scoata 28-30 g de cafea in 23 sec.
Incepem sa simtim calitatea bobelor proaspat prajite.
Totusi, datorita presiunii mari (15 bar) a espressorului Breville Prima Late, cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar.
Nu am desfacut inca espressorul. Stie careva dintre voi daca se pot face unele reglaje la el? A facut cineva modificari?
Multumesc.
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#40
(18-10-2020, 16:23)Cristy1 Wrote: Salutare!
Revin cu informatii noi.
Am achizitionat rasnita Kinu M47 Phoenix, care mi se pare un produs excelent.
Imi permite sa rasnesc 12 gr. ( folosesc sita nepresurizata 1 cupa ) de boabele proaspat prajite, la granulatie potrivita astfel incat espressorul meu sa scoata 28-30 g de cafea in 23 sec.
Incepem sa simtim calitatea bobelor proaspat prajite.
Totusi, datorita presiunii mari (15 bar) a espressorului Breville Prima Late, cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar.
Nu am desfacut inca espressorul. Stie careva dintre voi daca se pot face unele reglaje la el? A facut cineva modificari?
Multumesc.
Până să ajungi la modificări poate încerci sa mai experimentezi, adică ai putea sa macini mai fin, că să scoți 24 Gr cafea in 26-28 secunde.
Eu pe anumite tipuri de cafea, tot experimentând am ajuns chiar la 30,32 secunde extracția
Lelit pl41tem, Kinu phoenix, IMS 18/ascaso 20
 
Reply
#41
(18-10-2020, 16:40)Cosminchir Wrote:
(18-10-2020, 16:23)Cristy1 Wrote: Salutare!
Revin cu informatii noi.
Am achizitionat rasnita Kinu M47 Phoenix, care mi se pare un produs excelent.
Imi permite sa rasnesc 12 gr. ( folosesc sita nepresurizata 1 cupa ) de boabele proaspat prajite, la granulatie potrivita astfel incat espressorul meu sa scoata 28-30 g de cafea in 23 sec.
Incepem sa simtim calitatea bobelor proaspat prajite.
Totusi, datorita presiunii mari (15 bar) a espressorului Breville Prima Late, cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar.
Nu am desfacut inca espressorul. Stie careva dintre voi daca se pot face unele reglaje la el? A facut cineva modificari?
Multumesc.
Până să ajungi la modificări poate încerci sa mai experimentezi, adică ai putea sa macini mai fin, că să scoți 24 Gr cafea in 26-28 secunde.
Eu pe anumite tipuri de cafea, tot experimentând am ajuns chiar la 30,32 secunde extracția

De acord.
Insa cu cat macin mai fin, probabil gustul va fi mai amar ( ceea ce nu-mi doresc ).
Am specificat, mai sus ca eu " cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar."
Merci.
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#42
(18-10-2020, 16:45)Cristy1 Wrote:
(18-10-2020, 16:40)Cosminchir Wrote:
(18-10-2020, 16:23)Cristy1 Wrote:  
Am specificat, mai sus ca eu " cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar."
Merci.

As zice ca este exact invers la tipul tau de aparat, fara modulatie de debit. Presiune mai mica inseamna debit mai mare de apa dupa opv (daca ai), ceea ce te poate obliga sa macini mai fin, ca sa nu navaleasca apa prin puc in a doua jumatate a extractiei.
Pentru inceput, incearca sa macini mai fin, conform sfaturilor de de forum. Tinteste catre 30 de secunde, apoi 35, chiar 40. Gusta si tragi concluzii pe baza gustului, presupunerile fara incercari concrete nu te ajuta. Amar poti avea si de la subextractie, ceea ce e foarte posibil in cazul aparatului tau, in cazul unui drop masiv de temperatura pana la finalul extractiei.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST / IMS, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press
 
Reply
#43
(18-10-2020, 16:45)Cristy1 Wrote:
(18-10-2020, 16:40)Cosminchir Wrote:
(18-10-2020, 16:23)Cristy1 Wrote: Salutare!
Revin cu informatii noi.
Am achizitionat rasnita Kinu M47 Phoenix, care mi se pare un produs excelent.
Imi permite sa rasnesc 12 gr. ( folosesc sita nepresurizata 1 cupa ) de boabele proaspat prajite, la granulatie potrivita astfel incat espressorul meu sa scoata 28-30 g de cafea in 23 sec.
Incepem sa simtim calitatea bobelor proaspat prajite.
Totusi, datorita presiunii mari (15 bar) a espressorului Breville Prima Late, cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar.
Nu am desfacut inca espressorul. Stie careva dintre voi daca se pot face unele reglaje la el? A facut cineva modificari?
Multumesc.
Până să ajungi la modificări poate încerci sa mai experimentezi, adică ai putea sa macini mai fin, că să scoți 24 Gr cafea in 26-28 secunde.
Eu pe anumite tipuri de cafea, tot experimentând am ajuns chiar la 30,32 secunde extracția

De acord.
Insa cu cat macin mai fin, probabil gustul va fi mai amar ( ceea ce nu-mi doresc ).
Am specificat, mai sus ca eu " cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar."
Merci.
Espressorul meu pornește extracția pe la 11 și se stabilizează la 10,5, nici eu nu fac extracție la 9 bar.
Ce pot sa îți spun este că dacă scad sub 28 secunde nu mai are corp cum trebuie, cat despre amăreala, am shot-uri care la 32 secunde sunt f putin amare și shot-uri care la 26 sunt amare. De exemplu același prăjitor, Dropshot, Etiopia 32 de secunde, multa aroma și puțină amăreala, Nicaragua gust de ars indiferent de timp. De asta am zis sa experimentezi că cu probabilul te limitezi și e păcat.
Un alt câștig în ceașcă l-am mai avut după ce mi-am făcut un Kribli hand-made și am început să omogenizez măcinătura.
Nu știu cum e la tine, dar la mine Kinu imi face mici bulgărași.
Lelit pl41tem, Kinu phoenix, IMS 18/ascaso 20
 
Reply
#44
(18-10-2020, 17:00)Cosminchir Wrote:
(18-10-2020, 16:45)Cristy1 Wrote:
(18-10-2020, 16:40)Cosminchir Wrote:
(18-10-2020, 16:23)Cristy1 Wrote: Salutare!
Revin cu informatii noi.
Am achizitionat rasnita Kinu M47 Phoenix, care mi se pare un produs excelent.
Imi permite sa rasnesc 12 gr. ( folosesc sita nepresurizata 1 cupa ) de boabele proaspat prajite, la granulatie potrivita astfel incat espressorul meu sa scoata 28-30 g de cafea in 23 sec.
Incepem sa simtim calitatea bobelor proaspat prajite.
Totusi, datorita presiunii mari (15 bar) a espressorului Breville Prima Late, cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar.
Nu am desfacut inca espressorul. Stie careva dintre voi daca se pot face unele reglaje la el? A facut cineva modificari?
Multumesc.
Până să ajungi la modificări poate încerci sa mai experimentezi, adică ai putea sa macini mai fin, că să scoți 24 Gr cafea in 26-28 secunde.
Eu pe anumite tipuri de cafea, tot experimentând am ajuns chiar la 30,32 secunde extracția

De acord.
Insa cu cat macin mai fin, probabil gustul va fi mai amar ( ceea ce nu-mi doresc ).
Am specificat, mai sus ca eu " cred ca granulatia macinaturii pe care sunt nevoit sa o folosesc ( pentru a obtine parametri de mai sus ), este mai fina decat a celor care fac extractia la 9 bar."
Merci.
Espressorul meu pornește extracția pe la 11 și se stabilizează la 10,5, nici eu nu fac extracție la 9 bar.
Ce pot sa îți spun este că dacă scad sub 28 secunde nu mai are corp cum trebuie, cat despre amăreala, am shot-uri care la 32 secunde sunt f putin amare și shot-uri care la 26 sunt amare. De exemplu același prăjitor, Dropshot, Etiopia 32 de secunde, multa aroma și puțină amăreala, Nicaragua gust de ars indiferent de timp. De asta am zis sa experimentezi că cu probabilul te limitezi și e păcat.
Un alt câștig în ceașcă l-am mai avut după ce mi-am făcut un Kribli hand-made și am început să omogenizez măcinătura.
Nu știu cum e la tine, dar la mine Kinu imi face mici bulgărași.

Ok. Testele continua!
In 2-3 saptamani imi va sosi si portafiltrul fara fund impreuna cu sita de 51mm pentru 2 cupe, ceea ce-mi va permite sa fac extractie din 18-19 gr. de macinatura.
Atunci oricum reglajele rasnitei se vor schimba.
Ms.
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
#45
De ce nu incerci sa folosesti mai multa (13g)cafea, la aceeasi granulatie?
 
Reply
#46
(18-10-2020, 18:05)bogy Wrote: De ce nu incerci sa folosesti mai multa (13g)cafea, la aceeasi granulatie?

In aceasta sita, nu intra mai mult.
In 2-3 saptamani vine si sita mai mare.
Ms.
Breville Prima Late; Kinu M47 Phoenix.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)