10-04-2025, 22:42
Buna seara! Am o problema cu un espressor Astoria Forma, mai exact in prima jumatate a extractiei cafeaua curge uniform si are o textura uleioasa, dar in a doua jumatate devine apoasa si nu curge uniform, parca nu ar avea presiune ,manometrul indica 9 bari constant fara fluctuatii, gramaj 8.5 , cafeaua contine , arabica si robusta, presiune masurata la grup 9 bari , temperatura apa 85 grade , pucul de zat este uscat si compact , folosesc un tamper dinamometric reglat la 20 kg , am schimbat pompa apa noua , sita nepresurizata am observat ca dupa ce o curat cu peria si o spal , daca o folosesc imediat dupa ce am facut cafea mentine presiunea in grup si fluxul de apa scade la picurator ca si cum ar fi infunata , daca mai apas o data debitul de apa isi revine la normal (fara cafea in portafiltru ) mentionez ca espressorul este alimentat cu apa de la un izvor care contine mai mult fier in compozitie, este instalat si un filtru dedurizator dva .
Daca cineva s a mai intalnit cu o situatie similara va rog frumos sa mi dati un sfat in privinta acestei probleme cu care ma confrunt.
Daca cineva s a mai intalnit cu o situatie similara va rog frumos sa mi dati un sfat in privinta acestei probleme cu care ma confrunt.