Hello There, Guest! Login Register

Espressor Astoia Forma

Buna seara! Am o problema cu un espressor Astoria Forma, mai exact in prima  jumatate a extractiei cafeaua curge uniform si are o textura uleioasa, dar in a doua jumatate devine apoasa si nu curge uniform, parca nu ar avea presiune ,manometrul indica 9 bari constant fara fluctuatii, gramaj 8.5 , cafeaua contine , arabica si robusta, presiune masurata la grup 9 bari , temperatura apa 85 grade , pucul de zat este uscat si compact , folosesc un tamper dinamometric reglat la 20 kg , am schimbat pompa apa noua , sita nepresurizata am observat ca dupa ce o curat cu peria si o spal , daca o folosesc imediat dupa ce am facut cafea mentine presiunea in grup si fluxul de apa scade la picurator ca si cum ar fi infunata  , daca mai apas o data debitul de apa isi revine la normal (fara cafea in portafiltru ) mentionez ca espressorul este alimentat cu apa de la un izvor care contine mai mult fier in compozitie, este instalat si  un filtru dedurizator dva .

Daca cineva s a mai intalnit cu o situatie similara va rog frumos sa mi dati un sfat in privinta acestei probleme cu care ma confrunt.

Reply
foloseste standard , puc de 18/20g, cu cafea arabica. Nu inteleg de ce ai bea robusta...pretul "cremei" este platit prea scump in gust. Asigurate ca cafeaua este proaspat prajita. Joaca-te cu T, daca cafeaua este light poti sa te duci cu T si la 93 de grade, daca este un city+, incearca o plaja de 88-91 grade.
fa si un film si incarca-l pe forum.
[size=small]Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]

Reply
Salutare.
Apare degradarea pucului, fenomen normal pe finalul extracției. Cu coșul pt single nu e cel mai plăcut de lucrat, dar poți obține cafea f bună și cu el. Găsești pe YT video gen single espresso anatomy / dial in să vezi dacă îți scapă ceva. Poți încerca modificarea măcinăturii, eu aș începe cu una oleacă mai grosieră sau poate să reduci rația/timpul extracției. Poți observa ușor cu o sursă de lumină dacă găurile coșului sunt înfundate.
Ar mai fi întrebări: La gust cum e cafeaua obținută? Dacă folosești coș mai mare, este același fenomen?
Spor!
Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, -Profitec T64, -Nuova Simonelli MDH

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)