Welcome Back Log In Create Account

Espressor Astoia Forma

Buna seara! Am o problema cu un espressor Astoria Forma, mai exact in prima  jumatate a extractiei cafeaua curge uniform si are o textura uleioasa, dar in a doua jumatate devine apoasa si nu curge uniform, parca nu ar avea presiune ,manometrul indica 9 bari constant fara fluctuatii, gramaj 8.5 , cafeaua contine , arabica si robusta, presiune masurata la grup 9 bari , temperatura apa 85 grade , pucul de zat este uscat si compact , folosesc un tamper dinamometric reglat la 20 kg , am schimbat pompa apa noua , sita nepresurizata am observat ca dupa ce o curat cu peria si o spal , daca o folosesc imediat dupa ce am facut cafea mentine presiunea in grup si fluxul de apa scade la picurator ca si cum ar fi infunata  , daca mai apas o data debitul de apa isi revine la normal (fara cafea in portafiltru ) mentionez ca espressorul este alimentat cu apa de la un izvor care contine mai mult fier in compozitie, este instalat si  un filtru dedurizator dva .

Daca cineva s a mai intalnit cu o situatie similara va rog frumos sa mi dati un sfat in privinta acestei probleme cu care ma confrunt.

Reply
foloseste standard , puc de 18/20g, cu cafea arabica. Nu inteleg de ce ai bea robusta...pretul "cremei" este platit prea scump in gust. Asigurate ca cafeaua este proaspat prajita. Joaca-te cu T, daca cafeaua este light poti sa te duci cu T si la 93 de grade, daca este un city+, incearca o plaja de 88-91 grade.
fa si un film si incarca-l pe forum.
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
Salutare.
Apare degradarea pucului, fenomen normal pe finalul extracției. Cu coșul pt single nu e cel mai plăcut de lucrat, dar poți obține cafea f bună și cu el. Găsești pe YT video gen single espresso anatomy / dial in să vezi dacă îți scapă ceva. Poți încerca modificarea măcinăturii, eu aș începe cu una oleacă mai grosieră sau poate să reduci rația/timpul extracției. Poți observa ușor cu o sursă de lumină dacă găurile coșului sunt înfundate.
Ar mai fi întrebări: La gust cum e cafeaua obținută? Dacă folosești coș mai mare, este același fenomen?
Spor!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)