Hello There, Guest! Login Register


Espressor AVX-DB 1 PID (Single boiler + thermoblock)

#31
Cei de la Ascaso, ale caror espressoare se pare ca vor ajunge si la noi in tara, vad exact pe invers functionarea un DB.
Ei pun pe modelul de top cu un singur grup, boiler pentru abur, si thermoblock pentru brew. Cum o fi mai bine nu ma pricep....
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#32
Pe unde am mai citit e mai puternic aburul la boiler, dar presiunea, cel putin asa cred, ar fi mai constanta la thermoblok. 
Pt espresso eu nu as cumpara thermoblok, nu stiu daca ofera stabilitatea termica a unui boiler.
Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#33
(04-01-2021, 22:37)slavic1983 Wrote:
(04-01-2021, 22:18)rob8402000 Wrote: Nu reinventeaza, doar ca raportul dotari/pret e f bun. Toata lumea e curioasa unde s a facut rabat. Materiale safe sau nu, finisaje, calitatea acestora si fiabilitatea. In afara de fiabilitate, care se vede in timp, la restul s ar putea raspunde intr o prezentare video scurta.

Cum mentionam in topicul cu AVX SB, duferenta de pret vine din:
- folosirea componentelor non brand (e.g pid), singurul declarat este pompa Ulka.
- designeul mai putin finisat,
- furtune teflon in loc de tevi de cupru
- ternobloc in lic de al doilea boiler
- butoane din plastic inclusiv rotita de la aburi si manerul portafiltrului.
- placa de dispersie la dus - nefinisata si pare din aluminiu nu din alama/inox
- daca mai cautam mai gasim.

Am explicat mai sus care e logica țevilor de plastic.

Termoblocul e un bonus din moment ce nu există un aparat dual boiler in zona asta de preț, în plus va veni în curând și un DB "adevărat" cu pompă rotativă, același boiler de brew dar cu un boiler de 2l pentru abur și apă caldă, pentru entuziaștii lapte art și americano.

Sunt aparate Gaggia cu butoane de plastic, care se aproprie de 30 de ani de funcționare...

Grupul este din fonta cromată.

Eu aș sugera sa cauți ceva mai informat înainte
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#34
(04-01-2021, 20:40)renatoa Wrote: Daca pana acum n-ati constientizat singuri cata lipsa de calitate este intr-un lelit, si il luati pe asta de etalon... asta se cheam blind brand loyalty...

De ce ar trebui placa aia de dispersie fie prelucrata luna ?  Confused Huh [...]

Ai înțeles greșit. Nu este (în totalitate) vorba despre brand loyalty. Pur și simplu Lelit este accesibil ca preț, ușor de obținut, rezistent în timp și, mno, face cafea bună. De ce aș lua un no name când pot să cumpăr ceva cu renume?
Bineînțeles, pentru unii brand-ul este Gaggia sau Rocket sau La Marzocco sau... altceva. Fiecare cu ale lui. 

A propos de placa prelucrată cum trebuie, înțeleg că tu ești ca taică-miu: nu contează cum arată, ideea e să meargă. Ei bine, nu toți suntem făcuți așa. Unii au plăcerea de a avea lucruri care sunt corect lucrate chiar și unde nu se vede. Pe banii noștri, bineînțeles. Big Grin
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#35
(04-01-2021, 22:37)slavic1983 Wrote:
(04-01-2021, 22:18)rob8402000 Wrote: Nu reinventeaza, doar ca raportul dotari/pret e f bun. Toata lumea e curioasa unde s a facut rabat. Materiale safe sau nu, finisaje, calitatea acestora si fiabilitatea. In afara de fiabilitate, care se vede in timp, la restul s ar putea raspunde intr o prezentare video scurta.

Cum mentionam in topicul cu AVX SB, duferenta de pret vine din:
- folosirea componentelor non brand (e.g pid), singurul declarat este pompa Ulka.
- designeul mai putin finisat,
- furtune teflon in loc de tevi de cupru
- ternobloc in lic de al doilea boiler
- butoane din plastic inclusiv rotita de la aburi si manerul portafiltrului.
- placa de dispersie la dus - nefinisata si pare din aluminiu nu din alama/inox
- daca mai cautam mai gasim.
+ manopera made in China nu in UE
Lelit PL162T Bianca + Hedone Honne | Comandante C40 + V60
 
Reply
#36
Ce ne-am face fără demonizarea nejustificată a produselor fabricate în Orient...

Cine are fobii de tipul acesta poate cumpăra liniștit altceva. Produsul din topic nu e vreun bilet de intrare în lumea celor care beau espresso adevărat.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#37
de ce spui asta? DC Studio/Mina + profesionalele lor au boiler de 500. De ce asta nu ar putea livra aceeasi calitate ca ele?
Oare de ce? Ca tot dadeam cu paru in chineji.
Sau vrei sa spui ca pe un DC nu poti bea cafea adevarata?
Pe hartie avem PID + boiler de 550 vs PID + boiler de 500.
Imi scapa ceva? Oare ce-o mai fi intre ele..
De aia tot zic, trebuie facut un review pertinent. Poate chiar e stabil termic si poate chiar livreaza.
Asa cum vedeam ca s-a pus un nivelator printre espressomani poate fac un pustiu de bine sa plimbe espressorul asta la vreo 3-5 forumisti care isi pot da cu parerea.

Asta daca exista doritori.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
#38
Asta mă gândeam acum, grup saturat la nici 2500 de lei. Sau nu e săturat dacă nu e "de firmă"....
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#39
(05-01-2021, 12:12)dev Wrote: Ce ne-am face fără demonizarea nejustificată a produselor fabricate în Orient...

De ce nejustificată?

Mai tot ceea ce e făcut în China de către o companie fără renume e o tombolă. Nu ai aproape niciodată garanția calității constante, nu ai o platformă solidă de customer care, nu ai piață de piese cu disponibilitate imediată, nu ai ceritificări de conformitate și tot așa.

Nu am avut niciodată probleme în a cumpăra ceva fabricat în China. Spre exemplu, am o chitară de câteva sute bune de euro care-i fabricată-n China și care sună minunat. Ideea e să ai pe cineva responsabil la capăt de bandă care face un QC ca lumea și care-ți garantează că produsul chiar face ceea ce spune.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#40
Dacă nu facem diferența între un vânzător de pe AliExpress și unul din UE, care își bate capul să aducă produsul la normele UE și să asigure suport post vânzare, atunci ce rost mai au discuțiile?

Nu cere nimeni nimănui să facă un leap of faith in neant pentru că există opțiuni, de cel puțin două ori mai scumpe, dar asta e sacrificiul minim cerut de obrazul subțire.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#41
A, OK. Văd că suntem de aceeași părere. Probabil că am interpretat eu greșit comentariul tău de mai sus.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#42
S a incumetat cineva sa il cumpere sa facem schimb de impresii? 

La al meu nu merge aburirea. Poate nu fac eu ceva bine. Am trimis filmare importatorului, probabil luni ma lamureste.
Cafea nu am facuta, sa nu il uzez in caz ca trebuie sa fac retur.
Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#43
E posibil sa nu aibă apa pe traseu. Scoate apa pe țeava de abur?
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#44
Scuipa ceva apa, face si un zgomot. Nu stiu atasa filmarea aici.
Parca nici apa cum trebuie, dar nici abur, cred ca e defect thermoblocul si nu incalzeste cum trebuie.
Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#45
In mod normal ar trebui sa se audă și pompa când deschizi robinetul pe abur.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#46
La pornire, apoi face un zgomot ca o bataie. Inseamna ca e blocata si pompa si nici nu incalzeste apa, caci iese apa calda, nu abur. Vedem ce zice barshaker. Eu le am trimis filmarea vineri seara, probabil maine voi sti mai multe.
In rest presupuneri.
Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#47
(05-01-2021, 12:54)vlaicu Wrote: de ce spui asta? DC Studio/Mina + profesionalele lor au boiler de 500. De ce asta nu ar putea livra aceeasi calitate ca ele?
Oare de ce? Ca tot dadeam cu paru in chineji.
Sau vrei sa spui ca pe un DC nu poti bea cafea adevarata?
Pe hartie avem PID + boiler de 550 vs PID + boiler de 500.
Imi scapa ceva? Oare ce-o mai fi intre ele..
De aia tot zic, trebuie facut un review pertinent. Poate chiar e stabil termic si poate chiar livreaza.
Asa cum vedeam ca s-a pus un nivelator printre espressomani poate fac un pustiu de bine sa plimbe espressorul asta la vreo 3-5 forumisti care isi pot da cu parerea.

Asta daca exista doritori.

Avand in vedere experienta extensiva cu boilerele mici Dalla Corte si multele discutii din anii trecuti cum ca nu poate fi repetabilitate termica decat din boilere supradimensiunate, ma bucura cumva ca tot apar produse care confirma trendul : boilerele mici, thermoblock urile si noile tehnologii de incalzire instanta a apei sunt viitorul, parere personala evident. Daca acum 20 de ani o tehnologie cu boilere de 500 de ml era privita cu mult scepticism, in cativa ani nu m ar mira ca boilerele de 500 ml sa fie considerate mari, avand in vedere ce o sa tot apara Smile 

Acum, vom tot vedea produse de casa care vor folosi evident soluti gen thermoblock  sau boilere mici si nu cred ca ar trebui sa le excludem din start, mai ales pe consum casnic. Tehnologia PID va deveni din ce in ce mai agila si va reusi sa controleze temperatura debitului de apa extrem de bine, in timp real. Totusi, subscriu la temerile colegilor de mai sus, avand in vedere experienta personala cu multe espressoare si multiple branduri : sunt diferente mari de stabilitate termica intre espressoare cu tehnologii aparent similare, sa zicem boilerele de 500 ml. Stabilitatea/repetabilitatea termica este data o sincronizare holistica a unor piese componente independente : constructie, arhitectura interna si materiale boiler ( daca e cazul) , putere rezistenta electrica, constructie si materiale grup extractie, distanta grup - boiler, tehnologie PID ( daca este standard, de firma sau custom in house), tip, amplasare si specificatii senzor temperatura.  Atasez celor pasionati arhitectura de boiler Dalla Corte, este special proiectata astfel incat sa fie o sinergie intre materialele componente ( alama lead free), masa boilerului, pozitionarea si tipul senzorului de temperatura, zona in care intra apa rece in boiler, zona in care este preluata apa calda din boiler. Toate sunt gandite astfel incat sa existe repetabilitate termica insa ele fac parte dintr un patent international. Nu toate boilerele de 500 ml au trecut printr un proces amplu de design insa la modul real, exista progrese imense in zona de stabilitate termica pe espressoarele casnice, deci nu trebuie pornit de la premiza ca numai marile branduri pot livra. Doar ca trebuie investigat daca exista o atentie la detalii si pe alte branduri mai accesibiule. 
[Image: hkyZW8e.jpg]

In cazul solutiilor low cost, nu exista de cele mai multe ori buget alocat pentru ajustarea PID ului la piesele componente ale espressorului, materiile prime din care sunt realizate si arhitectura circuitului hidraulic. Pur si simplu se asambleaza masinile cu piese componente de la furnizori in functie de pret si in plan secundar raman fineturile. Un soft personalizat de PID se face de catre Gicar pe masina deja asamblata, ajustand parametrii necesari in functie de ce livreaza espressorul in stare raw... brandurile care tin la blazon angajeaza proprii softisti care dezvolta versiuni proprii de PID, este mai scump asa si uneori nici nu ies rezultatelele dorite insa teoretic ai o flexibilitate mai buna. 

Nu este imposibil ca acest model sau modele similare ( ce vor tot aparea) sa fi trecut printr un proces de dezvoltare de produs foarte elaborat, care a bifat acesti pasi. Aceste aspecte pot fi comunicate de catre fabrica sau importator in masura in care sunt disponibile sau oricum vor fi descoperite de consumatori, cum se intampla de cele mai multe ori Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#48
(10-01-2021, 13:14)rob8402000 Wrote: La pornire, apoi face un zgomot ca o bataie. Inseamna ca e blocata si pompa si nici nu incalzeste apa, caci iese apa calda, nu abur. Vedem ce zice barshaker. Eu le am trimis filmarea vineri seara, probabil maine voi sti mai multe.
In rest presupuneri.
Se mai întâmplă, din cauza transportului, să mai iasă câte o mufa de la locul ei. Ai putea să-i întrebi dacă e ok să dai jos capacele, înainte să-l trimiți la ei, și poate rezolvi mai repede.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#49
Le am trimis foilmare. Vad ce zic. Nu cred ca de la transport a fost f bine impachetat.
Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#50
Salutari,

Vad ca au fost mai multe intrebari, incerc sa va ajut cu raspunsurile de mai jos:
- acest echipament a fost facut dupa cerere la un producator care are contract cu brandurile cele mai mari, din cauza unei NDA semnat nu pot oferi mai multe informatii.
- in acest "capac" ei pun n tipuri de accesorii, si vand sub n nume pe aliexpress sau pe x site-uri. Acele echipamente NU sunt identice cu asta.
- pentru a avea control al calitatii si a pieselor utilizate, am plasat o comanda foarte mare, prefer sa nu dau cifre exacte dar vorbim despre sume chiar foarte mari.
Cand investesti astfel de sume, evident ca toate trebuie sa fi atent si la proceduriile PRE si after sales, deci toate piesele de schimb sunt in stoc. In cazur service-ului unele se schimb, sau in alte cazuri se schimba in totalitate echipamentul.. Aici sunt proceduri, manuale interne etc deci nu cred ca vom avea probleme, totusi unde se pune problema garantiei va fi conform legiilor in vigoare.
- QC este asigurat print-o firma locala care se ocupa doar cu astfel de proceduri. 
- Incat este un model custom, toate certificarile confirm legii din RO si din EU sunt facute direct in fabrica, are CE, si utilizeaza doar piese food grade.
Legat de CE recomand sa verificat cateva echipamente ce sunt facute de ex in RO si nu au astfel de certificari... Smile
- piesele sunt ok, chiar si din cauza pieselor a fost un delay, incat unele vin direct din EU.

De ex eu personal am un Espressor AVX - EMTB1 acasa pentru teste de 3 saptamani, si mi se pare un echipament super underrated, si presupun ca asa o sa fie si cu acest model ( Espressor AVX - DB1 PID ).

Am fost foarte curios despre DB1 mentionat mai sus cu problema de steam.. azi dimineata a ajuns la noi in showroom si totul este ok, doar trebuie trebuie stapanit un pic masinuta Smile

Video steam:
https://imgur.com/a/gvHMRAw

Video steam lung:
https://youtu.be/x51Ha1fnSzM

Mai jos regasiti un video facut cu aceleasi cum ii curgerea "stoc" :
https://youtu.be/67RjUmFz_FA

Inregistrariile sunt needitate, suntem super transparenti.
Se vede clar calitatiile, cine spune ca e ok suntem bucurosi, dar pentru utilizatori "espressofili" avem si Marzocco de vanzare insa la o suma de 12x mai mult  Tongue

Am si vorbit cu Liviu despre tema asta, si in curand trimitem la el din ambele modele, si il puteti testa sau chiar desface daca vreti. 
Noi oferim o solutie rationala, si nu una emotionala  Smile
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#51
Ce abur e ala care nu te arde la mana ?   Huh
ASTM C1055 (Standard Guide for Heated System Surface Conditions that Produce Contact Burn Injuries) prevede ca nici o suprafata intr-o electrocasnica nu are voie sa depaseasca 60 grade...  Confused
La o expunere de 5 secunde ar trebui sa aveti arsura.
 
Reply
#52
Înseamnă că nu au văzut un Pavoni...
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#53
(13-01-2021, 18:41)renatoa Wrote: ASTM C1055 (Standard Guide for Heated System Surface Conditions that Produce Contact Burn Injuries) prevede ca nici o suprafata intr-o electrocasnica nu are voie sa depaseasca 60 grade...  Confused

Ba nu prevede asta.....
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)