Hello There, Guest! Login Register


Espressor AVX-DB 1 PID (Single boiler + thermoblock pentru aburi)

#1
As vrea sa lansez acest thread separat si dedicat prezentarii si descrierii variantei de espressor dual boiler de la AVX - DB1 PID.

Daca doreste @MyR sa impartaseasca aici informatiile pertinente sau @Lyvyoo sa le copieze din threadul Barshaker.
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#2
Daca tot e topic deschis.... 
Am citit detaliile de aici.  Am inteles in mare care sunt dotarile.  
Legat de boilerul de aburi, exista posibilitatea reglarii temperaturii sau a presiunii sau se poate folosi doar asa cum este setat din fabrica?
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#3
Principul de funcționare la un termobloc se bazează pe un termostat. Cel mai probabil care va tăia alimentarea la 125 de grade. Ceea ce va genera un abur destul de anemic dar constant.

Un review de la un aparat similar, in care e discutată și aburirea:

https://www.home-barista.com/quick-mill-...eview.html
 
Reply
#4
Ar fi interesant daca importatorul ne ar oferi mai multe detalii tehnice. Daca se poate pune ulterior un termostat reglabil la thermoblok pt abur. Sa poti creste temperatura. 
Eu consum doar bauturi pe baza de lapte si doar in weeked. Asa ca acest aparat mi se pare un best buy la prima vedere daca ar spuma cat de cat decent. 
Mai mult nu as investi pt cafeaua de weeked si as ramane la cafflano plus spumare cu minixer mic de mana.

As fi curios daca per total e mai ok ca Lelit 81 t. Chiar daca acesta este single boiler.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#5
Nu știu dacă are pompă separata pentru abur. Dacă ar avea ai putea spuma in timpul extracției.

Având boilerul de 550ml, se pot face fără probleme, extracții back to back, ceea ce scurtează mult workflow-ul. Chiar daca se intercalează spumări mai lungi între ele. Mi se pare mai ok decât un sbdu cu boiler mic sau un HX, fiindcă la ambele soluții trebuie respectați niște timpi între extracții sau între extracții și abur.
 
Reply
#6
Chiar este critica temperatura de abur, ca cea a apei de extractie ?!  Confused Huh

Temperatura variabila la abur implica presiunea variabila, deci un simplu robinet ar trebui sa rezolve cerinta asta.
"Pompa" la abur as zice ca este presiunea in sine, 120 grade si ai un bar. 125 grade un pic peste un bar.
Vi se pare anemic aburul la Pavoni la 0.8 bari ?
Daca si acum se mai folosesc termostate (cu bimetal) in echipamente la pretul asta, inseamna ca industria asta este una de mestesugari electricieni, care nu a evoluat de loc in ultimii 50 ani.
 
Reply
#7
Da, abur la Pavoni este o problema, dpmdv. Eu am ridicat la 1.4 bar și totuși as dori ceva mai mult.

Inviato dal mio ATU-L11 utilizzando Tapatalk

Sau problema sunt doar pitici mei pe creier ca tot spun Bianca, Bianca, Bianca....

Inviato dal mio ATU-L11 utilizzando Tapatalk
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#8
Presiune mai mare = temperatura mai mare = timp mai mic de frotare ... nu suna bine Confused

Poate intr-adevar nu ar strica o pompa in loc de supra incalzire abur... nu trebuie ceva deosebit, 2 bari iti da si una de bicicleta sau de acvariu, de 20 lei...
 
Reply
#9
(02-01-2021, 10:59)dev Wrote: Nu știu dacă are pompă separata pentru abur. Dacă ar avea ai putea spuma in timpul extracției.

Din schema apare 1 singura pompa.
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#10
Salutare espressomani, eu sunt momentan in cautarea startup-ului unui espresso perfect si pret civilizat, motiv pentru care am avut o scurta discutie cu un reprezentant Barshaker legat de acest espressor. Din informatiile primite ar fi vorba de un hybrid (boiler + thermoblock) cu un portafiltru de 58mm + PID. Thermoblock-ul fiind folosit pentru spumare , scurtand timpul de asteptare pt incalzirea/spumarea laptelui. Ca si discutie mi-a fost prezentat ca fiind o varianta buna fata de concurenta la acelasi pret (ce ii drept nu m-a convins si acum am ramas setat pe Lelit 41TEM). Ceea ce imi place in schimb la AVX este forma si marimea portafiltrului de 58 Smile
 
Reply
#11
Nu cred că putea să te convingă cineva de altceva, daca ceva îți spune că Lelit e mai ok.

Dacă mărimea boilerului, grup de 58mm și un termobloc bonus, in aceeași bani, nu te-au convins, e greu de crezut că altceva o va face.
 
Reply
#12
Lucratura ?
China vs Italia ?  Confused
Orez vs macaroane ? Big Grin
 
Reply
#13
Dev, reacția e oarecum normala. Avem puține date despre espressorul branduit AVX. Avem ceva specificații tehnice, cateva poze din interior plin de tuburi teflon și silicon, fără scace, teste frotare, nimic. Eu in situațiile astea revin mereu la: assumptions are the mother of all fuck ups.
Eu personal îl înțeleg perfect pe Sergiu. Este foarte posibil ca AVX sa confirme dar pentru cineva cu o limita, cel puțin morala, în ceea ce privește suma de bani necesara producerii unei cafele decente este complicat să-i spui: pariază banii ăștia pe acest produs și uita de ce fac Italienii în sbdu-ul lor cu multiple review-uri pozitive și negative.
I-as sfătui pe cei de la barshaker sa investească într-un review pertinent sau, și mai bine, sa delege un forumist sa facă unul.
Dacă produsul confirmă vor avea numai de câștigat.
[Image: 15c3eb3904107a1decf8c1c52234a112.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#14
As vrea sa încep cu o întrebare retorică: câte țevi de metal crezi că are Decent espresso la interior, având în vedere că prețul de pornire e undeva la 4000 de euro?

Dacă nu ai trasee de apă fierbinte presurizată sau abur, ai nevoie de țevi metalice?

Evident că nu avem de unde sa știm cum o sa se comporte aparatul pe termen lung dar și riscul e mult mai mic comparativ cu cine a cumpărat aparate de 6-10 ori mai scumpe, ce oferă practic, aceeași funcționalitate și aceleași rezultate.
 
Reply
#15
Nu cred ca cel mai important este daca sunt tevi de metal sau de teflon, ci cat de stric o sa fie controlul calitatii. Cum sunt montate tevile astea, materiale, electronica, etc
Eu am trecut de doua ori prin experienta telefoanelor chinezesti, care pe hartie dau bine, cum spune @dev ofera functionalitati la fel ca unele de 10 ori mai scumpe.
Problema intervine cam dupa un an de functionare cand au inceput sa se blocheze din ce in ce mai des, sa nu se mai conecteze la GPS, si multe altele. In timp de iphone facut tot de mainile chinezilor, functioneaza dupa 3 ani, ca in prima zi.
Bugster+Honne, Kinu
 
Reply
#16
Componenta cea mai sensibilă ar trebui sa fie pid-ul. Dacă ar fi să extrapolăm după multitudinea de pid-uri clone chinezești, care funcționează de ani buni în espressoare casnice, nu ar trebui sa fie motive justificate de îngrijorare.

În principiu, orice aparat care bifează cerințele comercializării și funcționării în zona UE, ar trebui să fie ceva mai ok decât ceva cumpărat direct din China.
 
Reply
#17
@dev  .....nu m-am avantat prea tare pe AVX din motive financiare in primul rand consider ca are un pret destul de ridicat d.p.m.d.v. fiind un new entry, fiind un brand la care se gasesc f putine review-uri iar in cazul revanzarii as pierde f mult fata de un Lelit. Da, stiu...am mentalitate de roman cumparator de Vw-uri Smile))) 
toate cele bune si sper sa reusesc sa ajung si eu la espresso-ul perfect dupa ce voi reusi sa cumpar cele necesare Smile
 
Reply
#18
Am spus-o si pe alt topic, la noi se cauta tabla lucioasa si brand. Dupa cateva kg de cafea, cu acelasi gust sau fara sanse de a scapa de acru sau amar, incepe si scarpinatul in zona upgrade.
 
Reply
#19
nu e chiar asa. nu compara nimeni tabla lucioasa cu o alta. E vorba de calitate. Ca, pana la urma, si loganul are motor precum BMW/AUDI/etc. Dar cu greu poti trage un egal intre ele. Ca una poate fi de 20x mai scumpa? foarte posibil. E de 20x mai buna? depinde pe cine intrebi.
Eu m-as incumeta sa iau unul in test dar daca as fi la prima achizitie sau asta ar fi bugetul, fara un review pertinent nici nu l-as baga in seama.

Asa arata "placa de dispersie" ca sa zic asa. O bucata de ceva ce pare a fi aluminiu, destul de putin finisat si cel mai probabil destul de imprecis.
Pana una alta, asta inseamna produs made in China fara "CTC".

[Image: 9DWPtTs.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#20
(04-01-2021, 15:42)dev Wrote: Am spus-o si pe alt topic, la noi se cauta tabla lucioasa si brand. [...]

De obicei, brand-ul înseamnă preț mai mare dar și o garanție a calității.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#21
(04-01-2021, 19:30)TVTVTV Wrote:
(04-01-2021, 15:42)dev Wrote: Am spus-o si pe alt topic, la noi se cauta tabla lucioasa si brand. [...]

De obicei, brand-ul înseamnă preț mai mare dar și o garanție a calității.
In plus pe lângă garanția calității, pentru mine brand-ul ar trebui sa însemne și servicii post-vânzare de calitate.
La Lelit nu sunt f sigur la ce calitate sunt, așa ca încă ma mai gândesc daca Bianca este cea mai buna investiție din acest punctbde vedere.
La Honne in schimb, faptul ca am un nr de telefon la care pot suna pentru orice problema, pot trimite filmuleț și primii îndrumări, sau in caz de ceva mai nasol, las râșnița la punctul lor de lucru, și apoi nu imi mai rămâne decât sa aștept un telefon prin care ma anunța sa vin sa o ridic mi se pare f important.
Bugster+Honne, Kinu
 
Reply
#22
Daca pana acum n-ati constientizat singuri cata lipsa de calitate este intr-un lelit, si il luati pe asta de etalon... asta se cheam blind brand loyalty...

De ce ar trebui placa aia de dispersie fie prelucrata luna ?  Confused Huh
Pentru ca sustin unii ca gustul este influentat de numarul de gauri din sita de dus ? haide, ca o dam in balari...

Ceva ce pare a fi aluminiu... asta este in sfarsit un punct atins corect... are masina asta toate avizele ca materiele din ea sunt food safe ? Ar trebui, ca altfel mai greu sa o importi... daca le are, trebuie sa fie publice, depuse undeva la EU, pot fi consultate ? Cei de la AVX pot sa clarifice asta ?
Chinezii nu prea pun baza pe asta, cica un pic de melamina in lapte il face si mai bun de frotat Big Grin
 
Reply
#23
Am dat eu comanda la unul. Urmeaza sa ma sune cineva de la barshaker care stie mai multe despre el. Vreau si portafiltru fara fund si sita dus ims.
Fiind primul espresor ever nu voi putea face un review prea relevant neavand cu ce compara. Poate fi fie o achizitie f buna sau o teapa la fel de buna. Nu vad cale de mijloc la acest aparat. 
La pretul asta cu siguranta are destul de putin otel in el. 
Pacat ca importatorul, coleg de forum dealtfel, nu a pregatit un review sau un clip ceva, sa vedem interiorul, o extractie si o frotare.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#24
(04-01-2021, 20:40)renatoa Wrote: De ce ar trebui placa aia de dispersie fie prelucrata luna ?  Confused Huh
Pentru ca sustin unii ca gustul este influentat de numarul de gauri din sita de dus ? haide, ca o dam in balari...

Evident ca nu conteaza daca distributia apei, cel putin in prima faza se face corect fara sa creeze vreun jet doar intr-o parte. Observatia era menita sa sublinieze gradul de prelucrare a obiectului, e ceea ce putem observa fara sa-l faci bucati. Posibil sa fie o scapare dar imi amintesc de faptul ca la Expobar cand colturile carcasei de aproape 2mm grosime inox erau grosier prelucrate a sarit lumea in sus. Aici vorbim de parte constructiva a grupului de extractie, nu carcasa. 
Important e si cum arata boilerul, cum e plasata rezistenta, daca "sorbul" e undeva mai sus in boiler sau fix jos unde coboara apa rece... sunt o gramada de intrebari care, o data raspunse, ar putea sa faca putina lumina.
Reiterez, mi-as lua unu sa fac experimente pe el, daca ar fi avut toate conexiunile in partea de sus ar fi fost infinit mai usor sa pun o heat coil prin jurul lui... in fine. 
Sper sa fie cineva suficient de curios sa ne spuna cum sta treaba.
Lelit nu e nici pe departe perfectiunea intruchipata, da` cine e?
Uita-te la EK43 la o luna de utilizare pe espresso, si clar nu-i gratis si nici chinezeasca. ACS Minima, cu vesnicele probleme de desurubare a diferitelor contacte, Lelit cu T-ul din plastic care cedeaza sau boilerul de abur pe avarie, si lista poate continua.
Este foarte important suportul dar aproape la fel de importanta este si adobtia produsului. Este bine cunoscut faptul ca, clientul nostru, beta testerul nostru. Asta e.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#25
Eu nu înțeleg de ce se presupune că acest aparat reinventează apa caldă...

Din ce se vede, s-au implementat soluții tehnice vechi de când lumea iar eu nu văd nevoia unor intervenții hardware. Sunt totuși 550ml din care scoatem cel mult 100ml și chiar dacă temperatura, la nivelul pucului, ar scădea cu 1-2 grade, n-ar influența cu absolut nimic rezultatul in ceașca.
 
Reply
#26
Nu reinventeaza, doar ca raportul dotari/pret e f bun. Toata lumea e curioasa unde s a facut rabat. Materiale safe sau nu, finisaje, calitatea acestora si fiabilitatea. In afara de fiabilitate, care se vede in timp, la restul s ar putea raspunde intr o prezentare video scurta.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#27
Nu e nicaieri rabat, ci pretul cu care ati fost invatati pana acum este prea ridicat pentru ce e in cutiile astea.
Se lucreaza cu adaosuri de serie mica, adica peste 100%, si profituri de EU, chiar si dupa ce productia a fost mutata in tari din lumea a treia.
 
Reply
#28
(04-01-2021, 22:18)rob8402000 Wrote: Nu reinventeaza, doar ca raportul dotari/pret e f bun. Toata lumea e curioasa unde s a facut rabat. Materiale safe sau nu, finisaje, calitatea acestora si fiabilitatea. In afara de fiabilitate, care se vede in timp, la restul s ar putea raspunde intr o prezentare video scurta.

Cum mentionam in topicul cu AVX SB, duferenta de pret vine din:
- folosirea componentelor non brand (e.g pid), singurul declarat este pompa Ulka.
- designeul mai putin finisat,
- furtune teflon in loc de tevi de cupru
- ternobloc in lic de al doilea boiler
- butoane din plastic inclusiv rotita de la aburi si manerul portafiltrului.
- placa de dispersie la dus - nefinisata si pare din aluminiu nu din alama/inox
- daca mai cautam mai gasim.
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#29
(04-01-2021, 22:30)renatoa Wrote: Nu e nicaieri rabat, ci pretul cu care ati fost invatati pana acum este prea ridicat pentru ce e in cutiile astea.
Se lucreaza cu adaosuri de serie mica, adica peste 100%, si profituri de EU, chiar si dupa ce productia a fost mutata in tari din lumea a treia.


Si asta e drept. Vb ceea: cine vede si nu stie, crede ca asa tre sa fie.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#30
(04-01-2021, 22:37)slavic1983 Wrote: - daca mai cautam mai gasim.
Manopera chinezilor.
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)