BogdanDN Wrote:Mai e si.placerea de a vedea curgand cafea dintr un aparat frumos si...stabil termic. Daca mergem.pe ideea cafelei care se face in doua tuburi dr plastic mai bine raman la ibric si french press care oricum arata mai bine. In plus, forumul acesta ar trebui sa dispara, caci cele mai multe discutii au fost in zadar daca primeazza aeropresul.
excelenta observatie! subscriu in intregime!
da, e un forum numit
espressoman.ro, ceea ce presupune o comunitate de oameni pasionati de espresso!
espresso se face cu masini capabile espresso, numite masini espresso... (espressor, o fi cam acelasi lucru, desi mie imi aminteste de Krupsul luat cu aproape un deceniu in urma...)
exista o opinie, i-as zice mai degraba prejudecata, ca plasticaraia degradeaza o masina; si-n legatura cu asta, am tot zis ca fiecare merge pe 4 roti anvelopate in plastic (elastomer etc.);
dar argumentul e folosit acolo unde e nevoie, de ex. la saraca Sette, care abunda in plasticaraie!
cand e vorba de o seringa mare de plastic, nu! asta face espresso!
si o bagam in fata ochilor celorlalti; care nu doresc decat sa-si vada de treaba, sau pasiunea lor!
folosind pentru espresso, masinile capabile espresso!
ok, nu sariti (daca ati ajuns aici)!
parerea mea e ca in forumul acesta
ar trebui sa fie loc lasat politicos, generos, pentru de toate de-ale cafelei!
deci si pentru metodele alternative de extractie, cate-or fi ele! si - atentie - si pentru cei ce folosesc alte cafele decat cele ale 'prajitorilor nostrii'; si pentru cei ce folosesc rasnite manuale etc.
dar nu si pentru... versusuri! pentru cearta 'la usa cortului' cum e la moda acum!
disclaimer: nu sunt un pasionat al bautului cafelei, poate doar al prepararii ei pentru altii - asa cum am si inceput...
dar am devenit un fel de addict al cafelei si de aceea imi place gustul de cafea! de cafea buna (proaspata si curata, ca sa adaug pentru ficatul celor care nu suporta sintagma )
si nu caut in mod special prajelile tip carbune (denis)! am incercat si din ele, dar am ramas la mediu prajite!
sunt probabil printre cei mai vechi prajitori de casa din forum si mereu am prajit city, city plus, nu full city, sau mai sus, spre vienna si french (nu exista tehnic - pentru mine - un italian style! doar colocvial, pentru altii!)
dar practic tot felul de cafele, inclusiv prajite de altii si, in general abordez cu mari rezerve orice specialitati prajite, care au ca principala caracteristica - din punctul meu de vedere - pretul ridicat!
rog abtineti-va si nu profitati de o alta parere decat cea a voastra pentru a da cu bata (asa cum m-am trezit eu in PM...); nu accept controverse, ci eventual, dispute; si numai cu argumente tehnice, beyond any reasonable doubt!
ceea ce e tare greu, de cele mai multe ori imposibil in lumea asta a cafelei si a alimentelor in general!
majoritatea bem espresso; pe care ni-l preparam acasa!
LE: intre timp au mai postat si altii, nu ma atrage ideea de a mai complica lucrurile si eu (ma tot indatorez cu replici...) dar
cradun: foarte multi par a fi normali in anturajul lor, numai pentru ca abuzeaza de altii (Caracal?)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)