de acord cu pozitia generala in forum fata de 'expresoarele' actuale de supermarket!
multi de-nceput cad in plasa lor si eu am fost unul din cei ce-au folosit un expresor krups aproape un an!
ideea e ca la vremea respectiva nici n-am stiut ca exista si prosumere, masini de casa pentru entuziastii espresso!
in plus, n-am fost si nici nu cred ca sunt, mare entuziast al bautului espresso!
da, sunt, al prepararii cafelei si am devenit si dependent pe deasupra... dar nu ma dau in vant dupa varia arome straine de mirosul cafelei... drepte
dar altfel, viitorul, chiar si in lumea de acasa, e al masinilor automate! trecand desigur prin tot felul de
catch-uri de marketing cum e si cel cu profilarea manuala... pana una alta, intamplator, am nimerit peste una cu 'profilare' (adica putiinta de a urmari profile programate - automat adica! nu de a merge... dupa ureche - manual adica) si... ieftina, cum place unora:
1240$ Espresso Machine WPM KD-310VPS with pressure profiling and bluetooth
de fapt, ce vreau sa spun: o masina espresso, fie ea si expresso de supermercato, sau ceva ezoteric gen Slayer, lucreaza cu 'noroi' de cafea care murdareste, apoi se 'intoxica' cu mucegaiuri si culturi de germeni toxici! ha!
se intampla la toate casele daca se neglijeaza partea cu curatatul, mai ales daca sunt multe cotloane si piese...
portafiltrul Krups folosit de mine, la multe luni dupa anul acela de utilizare, arata asa:
p.s.
nu va temeti de plastic, refugiindu-va in tancuri si caramizi de inox, alama, aluminiu etc.!
traim intr-o lume de plastic, ce mai! sa ne obisnuim cu ideea!
(
disclaimer: eu inca mai cred in boilere de vapori saturati vs. termoblocuri!)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)