Espressoman fresh
Posts: 2
Joined: May 2018
Iasi
Va salut,
Incercand a bea o cafea eventual espresso cat mai bun/buna, am zis sa fac un upgrade de la un semiautomat vai de mama lui. Am cumparat o rasnita manuala. Fiind o persoana foarte comoda, dupa o săptămână am renuntat. Dimineata numai de rasnit cafea nu-mi arde.
In partea cealaltă parca nu m as duce, cu tot felul de accesorii, intretinere, site de toate felurile.
Asadar, cum automatele nu produc espresso, care ar fi cea mai buna combinație pentru a avea o cafea eventual un espresso acceptabil. Ce ati recomanda ? caut intretinere minima ( incluzand ibric, aeropress, minipress, nano... ), rasnita electrica, fierbator eventual, evident si cost minim ?
Espressoman infocat
Posts: 413
Joined: Mar 2017
Bucuresti
(19-08-2019, 01:19)mariusc Wrote: Am cumparat o rasnita manuala. Fiind o persoana foarte comoda, dupa o săptămână am renuntat. Dimineata numai de rasnit cafea nu-mi arde.
Comoditatea si investitia mica nu prea se impaca. Dar poti bea un espresso peste majoritatea barurilor si cu un Lelit cu rasnita integrata, cu conditia sa ai cafea f buna.
E pe forum unul la 1500 lei, te descurci foarte bine cu ala.
Aero...
Posts: 2.050
Joined: Jan 2013
Bucuresti
In primul rand mergi la cateva cafenele si incearca aceste variante. Abia apoi putem discuta despre cat timp poti aloca si ce investitii sunt necesare.
Investitie mai mica decat ibricul nu cred ca exista.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Posts: 364
Joined: Jun 2017
Arad
Exact, cea mai mica investitie este ibricul. Numai ca trebuie sa dam sfaturi unei persoane foarte comode, iar pentru o cafea la ibric este nevoie si de putina munca.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: May 2018
Bucuresti
www.wacaco.com
Nu e chiar espresso insa este peste multe cafele baute de mine.
Vei avea totusi nevoie sa fierbi niste apa.
La Marzocco Linea Mini, La Marzocco Lux D, Monolith Conical, Bravo Tools, Been Celar Glass Weber Workshop, Duomo the 8, Flair Signature Pro, Kinu M47 Phoenix, Brewista Artisan Kettle, Brewista Smart Scale, Acaia Lunar
Espressoman
Posts: 1.702
Joined: Jul 2016
Bucuresti
19-08-2019, 10:12
(This post was last modified: 19-08-2019, 10:36 by cradun.)
Daca rasnirea manuala a fost prea solicitanta, atunci cred ca potrivit ar fi Aeropress sau Cafflano Kompact, plus o rasnita Wilfa/Baratza Encore. Sau cafea gata rasnita.
Motivul pt care le recomand pe acestea este ca poti scoate o cafea cat de concentrata vrei. Chiar daca nu e espresso, e o cafea buna, obtinuta cu minim de efort si de investitie.
Cafflano Kompact merge aproape fara efort, neexistand nici o frictiune, dar e nevoie de putin mai multa apa pentru a il curata. Aeropress-ul se cam curata singur in procesul extractiei, un jet scurt la sfarsit sa cureti garnitura si asta e.
Cafflano Kompact am folosit cu succes si pentru cold-brew (prin imersie, nu slow drip), la Aeropress nu prea e ok sa stea garnitura pistonului comprimata pt acest tip de cold brew.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
Espressoman infocat
Posts: 991
Joined: Mar 2015
Bucuresti
De acord aici cu @
cradun, cea mai facila, dar si ieftina solutie ar fi:
Aeropresul e cel mai ieftin tool versatil de preparat cafea.
+ cate o punga de cafea proaspata gata rasnita la shop.
Espressoman infocat
Posts: 326
Joined: Mar 2016
Bucuresti
Cafea gata rasnita... Asta e o reteta pentru dezastru ..
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne; Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix; V60 + Kinu m68.
Espressoman infocat
Posts: 312
Joined: Aug 2018
Arad/Timisoara
Si dacă ai tine cafeaua râșnită intr-un airscape la frigider?
Espresso: Brewtus IV-R (PL41TEM ex.) + Eureka Mignon Specialita + Quamar Q13 75E
Brew: Comandante(Red Clix), V60, Aeropress, Moka, Ibric Soy, Chemex, April Brewer
Filter Coffee Not People
Posts: 7.914
Joined: Feb 2015
Craiova
Nu tot trebuie sa o deschizi ca sa iei din ea ? Si atunci nu se aeriseste ?
Am mai scris in trecut, vasele astea de stocare cu supapa sunt o pacaleala atata timp cat nu au un mecanism de dozare unisens, cu ecluza, care sa lase sa iasa cafeaua si sa nu lase sa intre aerul.