(05-10-2012, 12:08)Lyvyoo Wrote: O sa-l invit sa spuna si el doua vorbe aici.
Mi-a trimis niste mostre si asa cum spuneam si pe Softpedia, cafeaua este foarte frumos prajita. Adica il plasez lejer langa prajitorii nostri cunoscuti deja. Sunt de incercat toate. Mie mi-a placut Australia Skybury, Sumatra, Ethiopia Sidamo. Am avut o problema de gust cu Ethiopia Harrar, insa lui Hexagon i-a placut mult. Oricum Harrar era foarte foarte cremoasa si ceva mai corpoasa. Mie imi plac cafelele mai soft, fructate, florale, acide.
Intrebati mereu de data prajirii caci nu prajeste chiar zilnic. Omul este sincer.
da am reusit sa ma inscriu si imi face placere sa spun cateva vorbe
in primul rand vreau sa multumesc celor care au comandat de la mine fie ca le-a placut fie ca nu le-a placut cafeaua
eu personal cred ca este o chestie de gust si ce poate fi divin pentru cineva poate sa nu spuna nimic altuia
de asemenea cred ca este vorba de obisnuinta
eu am inceput sa prajesc in momentul in care am comandat cateva cafele de afara (germania,austria ) si am mai citit cate ceva
de la inceput vreau sa va spun ca priceperea mea la preparare tinde spre 0
avand ceva bani am luat un prajitor toper cu calculator (pe atunci credeam ca dupa cateva incercari ii fixez un program si gata)
vreau sa va spun ca nu este de loc asa
nu am pretentia ca am nu stiu ce retete si ca scot cafeaua la nu stiu cate sec dupa primul crack
s-ar putea ca in unele zile sa nu-mi iasa
am observat ca depinde de atatea lucruri (sau poate nu stiu eu) ca ai de fiecare data ocazia sa o dai in bara
am avantajul ca pe calc poti sa-ti dai seama de alura pe care o ia temp in functie de timp si iti dai seama ca exista un palier unde sta pe primul crack
apoi este un punct de inflexiune unde pleaca spre crack 2
eu nu prajesc nimic cu crack 2 plin
imi cer scuze daca spun prostii dar eu atat mi-am dat seama
acum 2 ani cand erammai la inceput am fost si la cupa mondiala de cafea (a fost in acel an la viena)
m-am inscris si la un curs de prajit cu speranta ca ies maestru
deceptie totala
prajitorul a facut demonstratii pe un aparat cu aer cald
nu spun ca nu stia dar mi-am dat seama ca s-a dus bine de tot in crack2 (era italian)
cand am ajuns acasa cu notatii de temp timpi culoare... si am prajit a iesit un dezastru
asa ca acum eu incerc sa aduc timpul pana la crack 1pe la 8.30-10 min si sa termin pe la 12-13 min
imi cer scuze ca bag atatia termeni dar sa stiti ca eu am cautat mult pana am dat de fiecare data
ce e rau la prajitul cafelei este ca iti dai seama de rezultat abia dupa cel putin 2 zile cand nu prea mai poti face nimic
partea buna e ca e putin probabil sa scoti ceva mai prost decat gasesti in supermarketuri
vrea sa raspund ceva si celor care se intreaba de preturile mele maimici
1.nu-mi propun sa fac cine stie ce profit -macar sa pot sa-mi cumpar cafeaua care imi place (mai in gluma mai in serios am calculat ca imi scot investitia in 15 ani)
2.site-ul mi l-a facut un prieten care a plecat in italia deci preturile sant cele de acum 2 ani . tot imi propun sa vorbesc cu cineva dar nu am avut timp
deci de acum imi cer scuze daca voi mari un pic pretul in viitor-un pret corect ar fi pentru majoritatea cafelelor 15 ron/250 gr (nu am pus in calcul si nici nu cred ca o sa pun munca mea)
si inca ceva
deoarece am cu totul alta activitate s-ar putea sa nu am timp sa prajesc
in general prajesc in functie de cerinte cam 1 data pe saptamana
si pentru cei care au avut rabdare sa citeasca pana la capat vreau sa va spun ca acum din ce este pe site nu am hawai kona dar am in plus fata de ce este pe site (din aceleasi motive aratate mai sus) columbia supremo huila si costa rica tarazzu