06-02-2020, 00:56
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
Eazytamp 5 Star Pro
|
(06-02-2020, 11:01)dev Wrote: In principiu, tamperul Bravo e un produs mai bun, disponibil in Romania.
(06-02-2020, 13:04)dev Wrote: Ce nu ti-a placut la Bravo?
(06-02-2020, 13:26)baloozzy Wrote: Asta nu e cam tot aia?
(06-02-2020, 19:14)coffeemilk Wrote: Eu nu înțeleg cum se poate deforma sita atâta timp cât buza superioară stă în portafiltru......
(06-02-2020, 18:06)cradun Wrote: Ba da... Dar una e cand forta de apasare e descendenta, cum face talpa pucului, alta cand forta de apasare ajunge cumva sa fie descompusa pe diagonala (pt ca peretii sitei sunt putin inclinati).
(06-02-2020, 21:21)renatoa Wrote: Nu am, nu am folosit si nu as da mai mult de 100 lei pe un tamper, sunt pe aceasi lungime de unda cu maki
(06-02-2020, 21:49)radudani Wrote: recunosc: nu stiu ce-i aia tamperul in topic si nici cat costa... si nici Bravo, care se practica si aici in forum...
am vazut insa ca se vorbeste de tamperul cu autonivelare de la BarShaker si cum am asa ceva...
dar ca plecare: Bravo, Easy, or ... hard, toate sculele astea de 'grooming' macinatura le plasez - mea culpa - in zona 'placebo', bine populata la noi
disclaimer: am 8 tampere de 58+ si deci e si la mine asta o preocupare...
dar inainte de tampere, nivelatoare, wdt-uri si celelalte, e... rasnita!
mai precis, folosirea, de multe ori impropriu a acesteia!
stim cu totii, dar speram ca nu-i asa grav: rasnitele mari, titan, cum le ziceau cu decenii in urma cei de la HB, nu sunt proiectate sa livreze o macinatura normalizata (omogena in distributia bimodala) la utilizarea fara hopper!
adica, dadeam bani multi pe o rasnita mare, destinata mediului comercial, o utilizam impropriu si apoi, da-i cu scule de... reparat macinatura...
si inca o idee mai off-topic: retentia mare, zgomotul mare (rasnita), durata mare de incalzire a unui espressor, toate astea sunt deal-breakers pentru unii!
cati acceptam oare ca aceste 'defecte', contribuie la o calitate mai buna in ceasca!?
la rasnitele mari, bune, retentia e parte din conceptia de proiectare pentru a compensa 'iesirea' masinii din parametrii standard, la inceputul si sfarsitul hopperului... mai ales daca se lucreaza cu doser!
uff! ce-am zis, doser? ha!
revenind: tamperul cu autonivelare s-a dovedit a fi mai putin decat ma asteptam...
toate setarile se bazeaza pe strangeri simple de filet si pe forta de blocaj a unui arc interior;
si, din pacate, scula se cam decalibreaza cand iti doresti mai putin!
in plus, setarile extreme sunt instabile si ar fi fost preferabil (pretul e deja suficient de mare... 200 lei) sa se livreze inca una-doua baze de tampare de grosimi diferite, pentru a le evita;
oricum, il folosesc zilnic si defectul principal pare sa fie intratul prafului de cafea prin interioarele sale...
si ca sa fiu sincer, poate tamperul e bun, nu ma pricep eu sa-l folosesc/reglez, sau oricum nu e asa potrivit stilului meu de lucru: nu exista sesiune in care sa nu fie nevoie de macar o schimbare de tamper si/sau de cos/doza;
poate niste imagini...
o comparatie intre 2 setari mai la extreme, pentru jocul pe verticala:
componentele:
(07-02-2020, 11:52)coffeemilk Wrote: Pentru mine această discuție a picat la țanc! Aveam în plan achiziția unui tamper cu autonivelare, doar că ce m-a făcut să amân e faptul că am scăpat de channeling, cel puțin la 7-8 cafele din 10, nu observ urme de channeling.
Rezolvarea a fost prin faptul că după macinatura cu Sette, grămada rezultată râșnirii o nivelez pe toată circumferința sitei cu vârful degetului, apoi tampez puțin, lovesc foarte ușor în portafiltru să cadă cafeaua rămasă pe pereții sitei și apoi mai tampez odată.
În primele săptămâni de utilizare cu Sette nu mai nivelam cafeaua, ci tampam direct și probabil rezultau densități diferite în puc iar rezultatul era că aveam channeling.
Sigur sunt o grămadă de râșnițe mai de top față de plăsticoasa de Sette dar la cât de simplu este de utilizat și cu o măcinatură excelentă, nu mă văd în viitorii 5 ani să mă despart de ea.