Hello There, Guest! Login Register


Eazytamp 5 Star Pro

#1
are cineva asa ceva ?
iar aici este website-ul lor click
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#2
A fost o tentativa de group buy aici dar nu s-a concretizat.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35
 
Reply
#3
In principiu, tamperul Bravo e un produs mai bun, disponibil in Romania.
 
Reply
#4
(06-02-2020, 11:01)dev Wrote: In principiu, tamperul Bravo e un produs mai bun, disponibil in Romania.

Eu am un Espro si desi am testat si bravo...acesta din urma nu a fost pe placul meu.

Cred ca ar trebui mutată conversația in acel grup.
Eu sunt tentat sa testez si sa achizitionez un Eazytamp 5 Star Pro. Îmi place faptul ca se fixează pe buza sitei. Review-urile deși puține sunt pozitive.
Dacă cineva din bucurești dorește sa achiziționeze , poate împărțim costurile de transport.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#5
Ce nu ti-a placut la Bravo?
 
Reply
#6
(06-02-2020, 13:04)dev Wrote: Ce nu ti-a placut la Bravo?

Nu mi- a placut cum se simte in palma si nu m-am acomodat cu modul in care este apăsat pucul. 
Mai precis, eu personal nu tampam corect cu el, exista o variatie sus-jos a pucului tampat. 
Repet, nu din vina tamperului...poate sunt prea obișnuit cu Espro care îmi vine ca perfect.
Dar doresc sa încerc si altceva, il am de 5 ani si simt nevoia de o schimbare :)
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#7
Asta nu e cam tot aia?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#8
(06-02-2020, 13:26)baloozzy Wrote: Asta nu e cam tot aia?

Principiul de funcționare este asemanator, cu avantajul celuilalt de a avea mai multe mărimi:  58, 58.4, 58.6. In plus au si un modele din lemn  :)
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#9
Exista un fel de easytamp si la barshaker:

http://barshaker.ro/BS2565-Tamper-DIN585?keyword=tamper&category_id=0

Se vede totusi cu ochiul liber diferenta intre calitatea Bravo si easytamper-uri.
 
Reply
#10
Corect, dar și prețul! Dacă practic nu diferă prea mult rezultatul în ceea ce privește pucul de cafea, personal aș putea trăi cu o finisare mai brută.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#11
Din cate reusesc eu sa vad, fixarea se face pe interiorul sitei, asta ar insemna ca, de fiecare data cand apesi, sita se deformeaza putin, cand opresti apasarea, revine la forma initiala. Asta e o invitatie pt channelling.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#12
Pai orice tampare, prin orice metoda, nu exercita o presiune pe peretii sitei, indiferent cum o aplici ?  Huh
 
Reply
#13
Ba da... Dar una e cand forta de apasare e descendenta, cum face talpa pucului, alta cand forta de apasare ajunge cumva sa fie descompusa pe diagonala (pt ca peretii sitei sunt putin inclinati).
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#14
am baut cafele extraordinare tampate cu un tamper Motta de doi bani, fara dimensiuni la fix ca cea a sitei si fara alte povesti...

sa dai 188AUD pe un tamper... dar ma rog, fiecare face ce vrea cu baniii sai :D
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#15
Si eu am Tamper Motta, dar nu i-as zice de 2 bani, il folosesc cu placere.

Contrar la ceea ce am scris eu mai sus, cei de la Socratic Coffee au obtinut cele mai bune rezultate cu Easy Tamp.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#16
Eu nu înțeleg cum se poate deforma sita atâta timp cât buza superioară stă în portafiltru......  Huh
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#17
(06-02-2020, 19:14)coffeemilk Wrote: Eu nu înțeleg cum se poate deforma sita atâta timp cât buza superioară stă în portafiltru......  Huh

Corect, eroare de evaluare a situatiei din partea mea  Confused
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#18
(06-02-2020, 18:06)cradun Wrote: Ba da... Dar una e cand forta de apasare e descendenta, cum face talpa pucului, alta cand forta de apasare ajunge cumva sa fie descompusa pe diagonala (pt ca peretii sitei sunt putin inclinati).

Ce sa mai zic de sitele mele, cu conicitate accentuata... aproape de 45 grade...
Valabil si pentru cand e in portafiltru, la cele perfect cilindrice, de ce nu s-ar curba fundul ? Au deja cei cu kompresso si flair experiente in directia asta... deci la o sita mare e doar o problema de forta si timp, ca sa inceapa sa se deformeze...
 
Reply
#19
dragi colegi, invartim marmota pe toate părțile si nu răspunde nimeni la întrebare,are sau nu are cineva Eazytamp 5 Star Pro, a folosit sau nu a folosit cineva acest tamper?
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#20
Nu am, nu am folosit si nu as da mai mult de 100 lei pe un tamper, sunt pe aceasi lungime de unda cu maki :)
 
Reply
#21
(06-02-2020, 21:21)renatoa Wrote: Nu am, nu am folosit si nu as da mai mult de 100 lei pe un tamper, sunt pe aceasi lungime de unda cu maki Smile

Cand este vorba de un hobby...sumele se vad diferit. asa cu cafea proaspătă, un open boiler si un  tamper facut la o imprimanta 3d ti-ai făcut treaba. 
Unii dau banii pe mulinete alții pe echipament de munte...pana la urma conteaza(pentru mine) plăcerea de a face acel espresso. 
Din aceste motive doresc sa încerc site precum "Decent" sau tamper de genul 5 Star Pro.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#22
Sad 
recunosc: nu stiu ce-i aia tamperul in topic si nici cat costa... si nici Bravo, care se practica si aici in forum...
am vazut insa ca se vorbeste de tamperul cu autonivelare de la BarShaker si cum am asa ceva...

dar ca plecare: Bravo, Easy, or ... hard, toate sculele astea de 'grooming' macinatura le plasez - mea culpa - in zona 'placebo', bine populata la noi Smile
disclaimer: am 8 tampere de 58+ si deci e si la mine asta o preocupare...
dar inainte de tampere, nivelatoare, wdt-uri si celelalte, e... rasnita!
mai precis, folosirea, de multe ori impropriu a acesteia!
stim cu totii, dar speram ca nu-i asa grav: rasnitele mari, titan, cum le ziceau cu decenii in urma cei de la HB, nu sunt proiectate sa livreze o macinatura normalizata (omogena in distributia bimodala) la utilizarea fara hopper!
adica, dadeam bani multi pe o rasnita mare, destinata mediului comercial, o utilizam impropriu si apoi, da-i cu scule de... reparat macinatura...
si inca o idee mai off-topic: retentia mare, zgomotul mare (rasnita), durata mare de incalzire a unui espressor, toate astea sunt deal-breakers pentru unii!
cati acceptam oare ca aceste 'defecte', contribuie la o calitate mai buna in ceasca!?
la rasnitele mari, bune, retentia e parte din conceptia de proiectare pentru a compensa 'iesirea' masinii din parametrii standard, la inceputul si sfarsitul hopperului... mai ales daca se lucreaza cu doser!
uff! ce-am zis, doser? ha!

revenind: tamperul cu autonivelare s-a dovedit a fi mai putin decat ma asteptam...
toate setarile se bazeaza pe strangeri simple de filet si pe forta de blocaj a unui arc interior;
si, din pacate, scula se cam decalibreaza cand iti doresti mai putin!
in plus, setarile extreme sunt instabile si ar fi fost preferabil (pretul e deja suficient de mare... 200 lei) sa se livreze inca una-doua baze de tampare de grosimi diferite, pentru a le evita;
oricum, il folosesc zilnic si defectul principal pare sa fie intratul prafului de cafea prin interioarele sale...
si ca sa fiu sincer, poate tamperul e bun, nu ma pricep eu sa-l folosesc/reglez, sau oricum nu e asa potrivit stilului meu de lucru: nu exista sesiune in care sa nu fie nevoie de macar o schimbare de tamper si/sau de cos/doza;
poate niste imagini...
o comparatie intre 2 setari mai la extreme, pentru jocul pe verticala:
[Image: DNZhdhR.jpg]
componentele:
[Image: 5byrwvN.jpg]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#23
(06-02-2020, 21:49)radudani Wrote: recunosc: nu stiu ce-i aia tamperul in topic si nici cat costa... si nici Bravo, care se practica si aici in forum...
am vazut insa ca se vorbeste de tamperul cu autonivelare de la BarShaker si cum am asa ceva...

dar ca plecare: Bravo, Easy, or ... hard, toate sculele astea de 'grooming' macinatura le plasez - mea culpa - in zona 'placebo', bine populata la noi Smile
disclaimer: am 8 tampere de 58+ si deci e si la mine asta o preocupare...
dar inainte de tampere, nivelatoare, wdt-uri si celelalte, e... rasnita!
mai precis, folosirea, de multe ori impropriu a acesteia!
stim cu totii, dar speram ca nu-i asa grav: rasnitele mari, titan, cum le ziceau cu decenii in urma cei de la HB, nu sunt proiectate sa livreze o macinatura normalizata (omogena in distributia bimodala) la utilizarea fara hopper!
adica, dadeam bani multi pe o rasnita mare, destinata mediului comercial, o utilizam impropriu si apoi, da-i cu scule de... reparat macinatura...
si inca o idee mai off-topic: retentia mare, zgomotul mare (rasnita), durata mare de incalzire a unui espressor, toate astea sunt deal-breakers pentru unii!
cati acceptam oare ca aceste 'defecte', contribuie la o calitate mai buna in ceasca!?
la rasnitele mari, bune, retentia e parte din conceptia de proiectare pentru a compensa 'iesirea' masinii din parametrii standard, la inceputul si sfarsitul hopperului... mai ales daca se lucreaza cu doser!
uff! ce-am zis, doser? ha!

revenind: tamperul cu autonivelare s-a dovedit a fi mai putin decat ma asteptam...
toate setarile se bazeaza pe strangeri simple de filet si pe forta de blocaj a unui arc interior;
si, din pacate, scula se cam decalibreaza cand iti doresti mai putin!
in plus, setarile extreme sunt instabile si ar fi fost preferabil (pretul e deja suficient de mare... 200 lei) sa se livreze inca una-doua baze de tampare de grosimi diferite, pentru a le evita;
oricum, il folosesc zilnic si defectul principal pare sa fie intratul prafului de cafea prin interioarele sale...
si ca sa fiu sincer, poate tamperul e bun, nu ma pricep eu sa-l folosesc/reglez, sau oricum nu e asa potrivit stilului meu de lucru: nu exista sesiune in care sa nu fie nevoie de macar o schimbare de tamper si/sau de cos/doza;
poate niste imagini...
o comparatie intre 2 setari mai la extreme, pentru jocul pe verticala:
[Image: DNZhdhR.jpg]
componentele:
[Image: 5byrwvN.jpg]

Rasnita, rasnita , rasnita. Da, aici ai perfecta dreptate. Cea mai buna rasnita pe care am avut-o(era tare frumoasa-ii placea si sotiei) a fost Quamar q13. O pufosenie de macinatura fără cocoloase.
Dar după cum ai menționat si tu retentia ma facut sa renunț la ea. acesata varia intre 6 si 9 grame!
Din pacate rasnite ca Ceado e37sd sau Ceado E37Z Hero sunt destul de scumpe. Ceado e37sd o tin sub observație pentru viitorul apropiat.

H. Honne este o rasnita cu un raport preț calitate imbatabil, dar este limitata in opinia mea de marimea cutitelor. Ce bine i-ar fi stat cu mărimea 83 sau chiar mai mult :)

Am divagat prea mult. Dacă vorbim de hobby atunci discutam de plăcerea de a face singur acel lucru.  Consider ca espressoare precum DC Mina sau Decent DE1PRO au scos prea mult userul din procesul de extracție al cafelei. De aceea am ales Bugsterul de la H. 
Revenind la tamper, consider ca da, poate fi considerat placebo, dar mi-am dorit mereu un "tamper calibrated"  care sa fie din lemn dar de calitate. Face parte din senzația si plăcerea de a-ti face singur propriul espresso. 

Iar asta face toți banii :)
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#24
Pentru mine această discuție a picat la țanc! Aveam în plan achiziția unui tamper cu autonivelare, doar că ce m-a făcut să amân e faptul că am scăpat de channeling, cel puțin la 7-8 cafele din 10, nu observ urme de channeling. 

Rezolvarea a fost prin faptul că după macinatura cu Sette, grămada rezultată râșnirii o nivelez pe toată circumferința sitei cu vârful degetului, apoi tampez puțin, lovesc foarte ușor în portafiltru să cadă cafeaua rămasă pe pereții sitei și apoi mai tampez odată. 

În primele săptămâni de utilizare cu Sette nu mai nivelam cafeaua, ci tampam direct și probabil rezultau densități diferite în puc iar rezultatul era că aveam channeling.

Sigur sunt o grămadă de râșnițe mai de top față de plăsticoasa de Sette dar la cât de simplu este de utilizat și cu o măcinatură excelentă, nu mă văd în viitorii 5 ani să mă despart de ea.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#25
(07-02-2020, 11:52)coffeemilk Wrote: Pentru mine această discuție a picat la țanc! Aveam în plan achiziția unui tamper cu autonivelare, doar că ce m-a făcut să amân e faptul că am scăpat de channeling, cel puțin la 7-8 cafele din 10, nu observ urme de channeling. 

Rezolvarea a fost prin faptul că după macinatura cu Sette, grămada rezultată râșnirii o nivelez pe toată circumferința sitei cu vârful degetului, apoi tampez puțin, lovesc foarte ușor în portafiltru să cadă cafeaua rămasă pe pereții sitei și apoi mai tampez odată. 

În primele săptămâni de utilizare cu Sette nu mai nivelam cafeaua, ci tampam direct și probabil rezultau densități diferite în puc iar rezultatul era că aveam channeling.

Sigur sunt o grămadă de râșnițe mai de top față de plăsticoasa de Sette dar la cât de simplu este de utilizat și cu o măcinatură excelentă, nu mă văd în viitorii 5 ani să mă despart de ea.

Acum sunt multe discutii pe tema tamparii si prepararii puc-ului de cafea dar daca lovesti in portafiltru cu tamperul pentru a cadea diferenta de cafea nu faci altceva decat sa creezi crapaturi in puc ce-ti pot cauza channeling. Pana si lovirea tamperului de mat cu macinatura poate sa creeze probleme. Incearca sa folosesti orice consideri acceptabil pentru un WDT. De la o agrafa pana la scule mai scumpe decat espressoarele entry.

Bafta
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#26
Nu e nevoie de wdt la Sette, macinatura cade direct in portafiltru, asa cum vine din cutite, wdt nu are de ce sa imbunatateasca distributia.

@coffeemilk, nu inteleg de ce aveai channelling. Cate grame folosesti? Mie la 18g nu prea imi mai ramane loc de distribuire, doar de tampare a conului. E posibil sa fie de la rasnirea prea fina a unei cafele mai putin solubile, mai degraba decat de la tampare.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#27
vlaicu, am citit despre faptul că dacă lovești în portafiltru ai șanse mari să creezi crăpături în puc, de accea fac o tampare-nivelare foarte light în primă fază, apoi tampez. Nu știu dacă e corect ceea ce fac, dar la mine funcționează această treabă și nu am channeling.

cradun, de obicei merg cu 17g în sita IMS de 14-18gr., am încercat și cu 16, 16.5, 18, 18.5, 17.5, dar aici m-am stabilit momentan. :)

De vreo două luni folosesc în mare parte cafea de la Claro, iar prăjirea omniroast face să rămână suficient loc în sită pentru distribuire. Inițial și eu tampam doar conul de cafea fără distribuire/nivelare și aveam channeling destul de des. Nu știu dacă e doar coincidență dar de când fac distribuirea/nivelarea pe toată suprafața sitei, am scăpat de channeling. Cafeaua ce o am acum e El Salvador și Brazilia Mogiana de la Claro, și am mai avut Peru, Guatemala și Columbia.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#28
As mai intreba dc ai OPV-ul configurat la 9 sau la 12 bari si in rest pare ca ai gasit solutia care functioneaza pt tine ca sa eviti channelling-ul.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#29
E așa cum a venit din fabrică, nu am umblat la el. :)
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#30
La 12 bar mai cresc sansele de channelling, de aia am intrebat.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)