Hello There, Guest! Login Register

Dual Boiler E61 in zona de pret 7000 lei - BELLEZZA FRANCESCA Leva vs alternative

Am vazut ca nu exista un asemenea un topic dedicat , nici de achizitii si nici de review, pentru acest subiect.

Se vorbeste mult despre dual boilerele cu grup intern in zona asta de pret dar cele cu grup E61 sunt destul de rare.

Ce experienta aveti cu BELLEZZA FRANCESCA Leva? Cu codul espressoman costa 6800 de lei, este dotat cu doua boilere de inox, PID pentru ambele boilere, shot timer, constructie robusta. Se poate monta un kit de profilare pe grup.

Ca parti negative, desi aici este discutabil, este produs in China si are pompa cu vibratii.
De asemenea rezervorul de apa este extern. Nu stiu daca asta este un aspect pozitiv sau negativ, depinde de gusturi.

Ce alte dual boilere cu E61 mai exista in zona asta de pret si ce experienta aveti cu ele?

P.S. Probabil ca unii vor intreba de ce sa ne mai complicam cu E61 cand exista o gramada de dual boilere cu grup intern. Simplu, sunt urate cu crengi. Desigur ca este strict opinia mea personala dar eu n-as tine pe bancul de lucru un espressor care nu-mi place vizual. Din punctul meu de vedere espressoarele cu grup E61 au un farmec deosebit, arata bine, arata premium.

Reply
Nu E61 ar fi problema, ci pompa vibratoare. Tin minte ca am facut demult un test alaturand PL41TEM si Brewtus. Diferentele au fost minore, extrem de greu de diferentiat. De curand, am vorbit cu cineva care a trecut de la PL41TEM la E61 cu pompa rotativa si mi-a spus ca a existat un salt considerabil in gust.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
De principiu pompa vibratoare in combinatie cu grupul E61 vor lungi preinfuzia datorita timpului ceva mai lung al vibratoarei de a ajunge la debit maxim si a cavitatilor de umplut din grupul E61. Brewtus acea chiar mai largi acele cavitati si prima picatura de espresso intr-un shot normal 1:2 o aveai la secunda 10. Nu stiu la Francesca. Pe Bianca pot avea prima picatura la secunda 6-7. De aici si mici diferente de gust, dar pe cafele prajite mai intens la care ti-ai dori zero preinfuzie, desi asta nu se poate oricum, caci orice puc are nevoie de cateva secunde pentru a se satura.

Pe cafelele prajite omni sau light cred ca este chiar de dorit sa ai o preinfuzie naturala, cum o fac pompa vibratoare si grupul E61, dar asta se poate spune mai exact in functie de sortimentul cafelei, procesare, stilul exact de prajire, nu cred ca putem face o regula.

Altfel, Francesca acesta e un espressor care merge pe sub radar zic eu, o alternativa foarte ok pentru cei care cauta Dual Boiler in acest pret, DB care nu poate veni decat cu pompa vibratoare sub 7000 lei. Cu o padela de 100E iti faci treaba foarte bine. De fiabilitate nu stiu ce sa zic, Bellezza sunt intr-adevar facute in China dar sub quality control german (s-a tot revandut firma), deci ar trebui sa fie un caz fericit  pentru ca altfel nu prea exista in China espressoare de calitate, doar rasnite unde treaba e mai simpla. Expobar se mutasera si ei in China de cand au fost cumparati de americani, Crem-urile fiind facute toate acolo, insa cele cu profilare au avut din pacate probleme pe partea de electronica si un tiuit al pompei unor exemplare, de aia renuntand si importatorul vechi sa mai aduca. Despre Belleza in general, nu stiu de Francesca, l-am intrebat pe Alex, service man-ul de la Tastecrafters, daca au venit la garantie, iar raspunsul a fost clar ca procentul de revenire la service a fost extrem de mic si cu probleme minore. Daca e ceva gresit in afirmatia lui pot infirma sau confirma userii pe aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Problema cu debitul initial redus cred ca poate fi rezolvata usor prin montarea unui kit de profilare. Dupa primul jet de apa , inchizi robinetul cateva secunde dupa care deschizi la maxim.

Este ceva gresit aci?

Reply
Salutare, sunt interesat de subiect si eu, ma uitam la Bellezza Bellona initial dar mi-a atras atentia si Francesca. Diferenta de pret dintre cele 2 este foarte mica dar nu imi dau seama care sunt diferentele tehnice in afara de grupul E61 la Francesca si grupul saturat la Bellona + boiler de 1L la Francesca vs 500ml la Bellona. 
In rest cred ca ar mai fi timpul de incalzire care este ceva mai lung la Francesca si posibilitatea montarii unui kit de profilare la Francesca. 
Daca ar fi sa alegeti intre cele 2 pe ce ati merge si de ce?
Lelit Bianca v3 White, DF64 Gen 2

Reply
(05-11-2024, 14:18)sorin2ro Wrote: Salutare, sunt interesat de subiect si eu, ma uitam la Bellezza Bellona initial dar mi-a atras atentia si Francesca. Diferenta de pret dintre cele 2 este foarte mica dar nu imi dau seama care sunt diferentele tehnice in afara de grupul E61 la Francesca si grupul saturat la Bellona + boiler de 1L la Francesca vs 500ml la Bellona. 
In rest cred ca ar mai fi timpul de incalzire care este ceva mai lung la Francesca si posibilitatea montarii unui kit de profilare la Francesca. 
Daca ar fi sa alegeti intre cele 2 pe ce ati merge si de ce?

E 61 pt profilare
ECM Puristika + DF64 SSP MP.  Aeropress+Timemore C3

Reply
In prima faza poti taia preinfuzia mecanica din grup inlocuind arcul din partea de jos asa cum vine in kit-ul de profilare. Ar fi cea mai simpla si rapida metoda sa mai tai din preinfuzie. Nu e ca si cum ramane fara, asa cum spunea si Liviu ai nevoie de ea si oricum ii ia ceva pana umple tot grupul la un debit de 6-10ml/s.

Sa zicem ca partea buna la pompa vibratoare e ca nu trebuie sa iti faci foarte multe griji daca ramai fara apa. Vasul acela extern clar nu are senzor pentru a opri extractia in lipsa de apa. Pentru o rotativa lipsa apei este destul de grava.
Pe langa asta, presupun (nu cunosc aparatul) ca se poate conecta la retea relativ usor.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(05-11-2024, 14:58)vlaicu Wrote: Pe langa asta, presupun (nu cunosc aparatul) ca se poate conecta la retea relativ usor.

Se pot conecta la rețea și espressoare cu pompa vibratoare?

Reply
(05-11-2024, 13:08)ranger Wrote: Problema cu debitul initial redus cred ca poate fi rezolvata usor prin montarea unui kit de profilare. Dupa primul jet de apa , inchizi robinetul cateva secunde dupa care deschizi la maxim.

Este ceva gresit aci?

Daca montezi kit-ul si atat, tinandu-l pe maxim fara alte modificari nu cred ca e vreo regula ca vei avea debit mai mare, probabil depinde de constructia kit-ului dar oricum si de constructia, modificarile si piesele grupului pe mai departe spre puc. Insasi pompa vibratoare are un grafic crescator mai lent pana intra in sarcina maxima, poti da search caci a pus @radudani o multime de informatii pe tema asta. 
Kitul il montezi de principiu ca sa pui frana apei si sa adaugi preinfuzie, nu invers, ca sa o elimini de tot.

De contectat, da, se pot conecta, exista kit-uri.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
dacă tot intrebai....eu recomand BELLEZZA FRANCESCA. 
achiziționată in 2022 cu reducerea de BF de la colegii https://www.tastecrafters.ro/

avantaje pentru mine :
se încălzește neșteptat de repede pentru un DB cu E61 
din setările PID se poate pune un fel de preinfuzie...pompa funcționeaza câteva secunde, face o pauză de câteva secunde si apoi reia extracția
boilerul de aburi este generos, presiunea este bună si constantă.
portafiltrele cu care vine si tamperul sunt mai mult decât ok.

chesti care pot fi un dezavantaj...nu neaparat negative :
consumă multă apă la o extracție, dacă mai incălzești și ceștiile inainte, rezervorul este extern dar neavând furtun de retur, surplusul de apă se scurge in tăviță.  Eu folosesc apă filtrată și nu îmi este greu să completez la 2 zile...rezervorul de stică al espressorului cred că are capacitatea de 2 litri.

singura parte inițial negativă a fost lipsa unui intrerupător pentru boilerul de abur, consumul mașinii este undeva la 2,8 kw...parcă scrie undeva pe ea.....așa că, am demontat partea laterală, am tăiat faza de alimentare al rezistenței de la boilerul de aburi, am dar o gaură sus pe mașină și i-am pus un intrerupător .
este mai convenabil pentru mine...având in vedere că folosesc aburul o dată sau de două ori pe săptămână...nu era deloc convenabil sa funcționeze de fiecare dată...

pompa vibratoare parcă...e de genetație mai nouă..oricum nu e așa gălăgioasă ca la vechiul Bezzera, dar nici nu e silențioasă ca o pompă rotativă.
 i-am schimbat sita de duș cu una mai ok si garnitura de silicon cu una mai puțin inaltă, să pot folosi incă un portafiltru naked de la Bezzera. 
i-am facut scurgere direct la canalizare, am gaurit tăvița si am pus un cot si un furtun de silicon...are o tablă groasă pe mașină și m-am muncit să fac o degajare acceptabilă, acum arată urât dar  funcțională...tot ce fac temporar, rămâne definitiv  Smile
i-am printat 4 picioare să o fac mai inaltă cu 4 cm, se așează mai bine...și tăvița de scurgere stă mai ok cu toate " mațele" de sub ea.

alte idei și păreri nu mai am....dar poate îți folosesc...nu trebuie să faci ca și mine, eu am numai prostii și elicoptere in cap  Tongue Tongue ​​​​​​​ Tongue

să vină vinerea NEAGRĂ...cu reduceri pentru iubitorii de cafea ...ZIC !!!
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
Era fain să pui și o poză cu Fankenstein Francesca :))
Elektra Micro Casa a Leva  •  Ceado E37SD 83mm Opalglide

Reply
(05-11-2024, 15:23)orhapetru Wrote: chesti care pot fi un dezavantaj...nu neaparat negative :
consumă multă apă la o extracție, dacă mai incălzești și ceștiile inainte, rezervorul este extern dar neavând furtun de retur, surplusul de apă se scurge in tăviță. 

Eh, le-a fost lene sa pună un T înainte de pompă și rezolvau și problema asta. Asa avea și NS Oscar 2 și s-a rezolvat problema.
Da, cumva uitasem ca e cu pompa vibratoare dar dacă are o electrovalva înainte sau ceva protectie pentru pompa, îl poți cupla la rețea. Tot la Oscar am făcut asta.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Salut un sfat de achizitie espresor si rasnita fiabile pentru o cafenea cu vanzare de 100-150 cafele/zi.Mentionez ca sunt la inceput si nu vreau sa fac rabat la calitatea produsului final. Multumesc anticipat.

Reply
https://www.artisancoffee.ro/
https://barshaker.ro/
https://www.tastecrafters.ro/
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
ECM sunt făcute foarte bine. Dar daca va pricepeuteți cumpara multe espressoare la mina a doua...depinde. Am văzut și așa ceva https://modbar.com - arată super cafeneaua.
Decent Espresso DE1PRO, Option-O Lagom P64

Reply
(23-11-2024, 16:58)Oc1 Wrote: ECM sunt făcute foarte bine. Dar daca va pricepeuteți cumpara multe espressoare la mina a doua...depinde. Am văzut și așa ceva https://modbar.com - arată super cafeneaua.

Dar despre Saeco SE50 ce parere aveti

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)