20-05-2026, 12:41
Salutare,
In urma “perfectionarii” tehnicii de espresso, zilele trecute mi s-a pus pata sa invat o noua tehnica de Brew, si anume V60/filtru.
Asadar, cantar am; rasnita pentru V60 manuala tocmai am luat, ibric gooseneck am, cafea buna am; mai departe, imi lipseste know-how-ul despre drippere;
As dorii sa inteleg putin subiectul, daca ma puteti ajuta. In lrimul rand din ce m-am documentat, as dorii ca viitorul Dripper sa nu fie de plastic si sa fie mai iertator pentru un incepator;
Hario switch pica pentru ca are acea piesa din plastic peste care cade cafeaua fierbinte; clever dripper pica pentru ca e din plastic complet;
Ma uitam la Brewista Tornado Duo, ideal pentru mine ar fi fost Kalida dim ce m-am interesat dar nu l-am gasit pe nicaieri in Romania.
Alte sugestii, sfaruti, cu privire la acest topic, daca ma puteti ajuta?
Multumesc!
In urma “perfectionarii” tehnicii de espresso, zilele trecute mi s-a pus pata sa invat o noua tehnica de Brew, si anume V60/filtru.
Asadar, cantar am; rasnita pentru V60 manuala tocmai am luat, ibric gooseneck am, cafea buna am; mai departe, imi lipseste know-how-ul despre drippere;
As dorii sa inteleg putin subiectul, daca ma puteti ajuta. In lrimul rand din ce m-am documentat, as dorii ca viitorul Dripper sa nu fie de plastic si sa fie mai iertator pentru un incepator;
Hario switch pica pentru ca are acea piesa din plastic peste care cade cafeaua fierbinte; clever dripper pica pentru ca e din plastic complet;
Ma uitam la Brewista Tornado Duo, ideal pentru mine ar fi fost Kalida dim ce m-am interesat dar nu l-am gasit pe nicaieri in Romania.
Alte sugestii, sfaruti, cu privire la acest topic, daca ma puteti ajuta?
Multumesc!
Lelit Anna PL41TEM │ Eureka Mignon Single Dose Oro │ Mavo Phantox Pro

Printre multe alte drippere am si acest tornado duo. Dripperele de sticla, ceramica sau metalice e bine sa fie preincalzite, "plasticul" are avantajul ca nu mai necesita acest pas suplimentar. Reteta, temperatura apei in principal se adapteaza si in functie de dripper, asa ca influenta strict a dripperului utilizat e mult mai redusa decat ar vrea marketingul sa ne convinga. Daca zici ca ai cafea buna si rasnita potrivita ai deja cam 75% din factorii care influenteaza rezultatul final. Dupa ce parcurgi topicul V60 ajungi la 95-99%, restul depinde de alegerea dripperului
.