Welcome Back Log In Create Account

Drippere - achizitie

Salutare,

In urma “perfectionarii” tehnicii de espresso, zilele trecute mi s-a pus pata sa invat o noua tehnica de Brew, si anume V60/filtru.

Asadar, cantar am; rasnita pentru V60 manuala tocmai am luat, ibric gooseneck am, cafea buna am; mai departe, imi lipseste know-how-ul despre drippere;

As dorii sa inteleg putin subiectul, daca ma puteti ajuta. In lrimul rand din ce m-am documentat, as dorii ca viitorul Dripper sa nu fie de plastic si sa fie mai iertator pentru un incepator;

Hario switch pica pentru ca are acea piesa din plastic peste care cade cafeaua fierbinte; clever dripper pica pentru ca e din plastic complet;

Ma uitam la Brewista Tornado Duo, ideal pentru mine ar fi fost Kalida dim ce m-am interesat dar nu l-am gasit pe nicaieri in Romania.

Alte sugestii, sfaruti, cu privire la acest topic, daca ma puteti ajuta?

Multumesc!
Lelit Anna PL41TEM │ Eureka Mignon Single Dose Oro │ Mavo Phantox Pro

Reply
(20-05-2026, 12:41)IonutSebastian Wrote: ...
Ma uitam la Brewista Tornado Duo, ...

Dupa rasnita, inca una de care se aude pe aici pentru prima oara... din ce univers te-ai teleportat matale aici ? Smile

Reply
:))) doar prefer sa imi fac research-ul cat mai bine, expert nu sunt dar imi place sa ma documentez…sa incerc cum s-ar spune sa iau ce e mai bun pentru banii mei :)).

Am vazut acum topicul de V60, ma pun la citit. Am stat cuminte pe espresso dar mi s-a deschis gustul acum :))

Reply
Nu exista ce e mai bun, exista ce imi place mai mult  Wink Printre multe alte drippere am si acest tornado duo. Dripperele de sticla, ceramica sau metalice e bine sa fie preincalzite, "plasticul" are avantajul ca nu mai necesita acest pas suplimentar. Reteta, temperatura apei in principal se adapteaza si in functie de dripper, asa ca influenta strict a dripperului utilizat e mult mai redusa decat ar vrea marketingul sa ne convinga. Daca zici ca ai cafea buna si rasnita potrivita ai deja cam 75% din factorii care influenteaza rezultatul final. Dupa ce parcurgi topicul V60 ajungi la 95-99%, restul depinde de alegerea dripperului  Smile

Dac as fi acum la inceput de drum as cumpara un dripper Origami cu care se poate experimenta atat cu filtre conice cat si cu filtre plate.

PS Eu prefer dripperele din ceea ce numim generic  "plastic"

Reply
Merci de raspuns, arunc un ochi si pe Origami, inca parcurg topicul V60 :)) printre pauzele de la munca.

nu ca am ceva cu plasticul chiar am citit ca e o alegere mai bune, doar ca e o alegere personala, un pitic pe creier legat de microparticule, in sensul in care daca o pot evita incerc sa o fac. 

Merci de sugestie, ma uit si la varianta asta.

Ps: referitor la “Nu exista ce e mai bun, exista ce imi place mai mult”, poate nu ma exprim eu cum trebuie (am mai primit raspunsul acesta, de aceea vreau sa clarific), caut ceva din perspectiva unui incepator complet, as vrea sa plec la drum cu o varianta decenta/buna asa cum o numesc eu, pana invat, pana mi se dezvolta gustul, etc. Nu zic ca o varianta e mai buna decat alta, doar ca asa ma lovesc poate de recomandari din care mai departe sa aleg ce cred ca e mai bine.

in exemplul de fata, ma duc sa ma interesez de Origami Biggrin .

merci din nou pentru timpul acordat si sfat.

Reply
Aici, second, pe alese:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...d-drippere

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)