Welcome Back Log In Create Account

Dimensiuni filtre de cafea

Salutare,

Nu reușesc să mă prind care-i treaba cu dimensiunile filtrelor de cafea. Mă refer la filtrele alea plebee, de supermarket, nu la V60. Credeam că numărul reprezintă mărimea. Numărul 2 mai mic, numărul 4 mai mare... Dar cînd am luat o cutie nr. 4 am remarcat că filtrele-s mici. Iar dup-aia am luat alta, tot nr. 4, și erau mari. 
Nu mai înțeleg nimic. 

Vedeți poza de mai jos. Ambele cică ar fi size 4.

Care-i ideea? Ce-mi scapă?
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Numarul indica numarul de cafele, 2-3 sau 4-6
Si hartia e diferita, la cea pentru mai multe cafele, adica numarul 4, e mai poroasa, ca sa nu se lungeasca prea mult extractia, datorita cantitatilor duble de cafea/apa.

Reply
Aha. Deci dacă ei consideră că poți să faci patru cafele cu acel filtru și că porozitatea e potrivită, atunci faptul că-s mai mici sau mai mari nu intră în ecuație?
La ochiometru, mie cele două îmi par identice în afară de mărime. Par să fie cam din același fel de hîrtie, cam la fel de groase și de poroase. Dar nu le-am testat. Poate o să le testez, de curiozitate.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)