Welcome Back Log In Create Account

Df64 problema aliniere

Salutare tuturor!

Am o râșniță df64 gen 1, cu probleme mari la aliniere. Am atașat o poza in care capacul este strâns la maxim iar cuțitele nu se ating deloc(nu este in pozitia 0). Sunt departe de a ajunge la 0 unde ar trebui sa se atingă cuțitele. Nu știu ce a pățit filetul, este la fel ca întotdeauna. Am desfăcut râșniță după multă vreme fara sa o sterg. Am desfăcut ambele cuțite.. nimic special.
Ce a funcționat sa ajung la 0 iar cuțitele sa se atingă a fost sa introduc în spatele cuțitului la fiecare șurub o șaibă de ~1mm.

Alte idei?
Mulțumesc!
Gaggia Factory g106, KINU phoenix

Reply
salut pentru a putea atasa poze, foloseste butonul cu un "i" in patrat negru, sa ne putem da seama de problema
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(18-06-2026, 17:14)Danielpi Wrote: [Image: jhx2hc5.jpeg][Image: ValyGNQ.jpeg]Salutare tuturor!

Am o râșniță df64 gen 1, cu probleme mari la aliniere. Am atașat o poza in care capacul este strâns la maxim iar cuțitele nu se ating deloc(nu este in pozitia 0). Sunt departe de a ajunge la 0 unde ar trebui sa se atingă cuțitele. Nu știu ce a pățit filetul, este la fel ca întotdeauna. Am desfăcut râșniță după multă vreme fara sa o sterg. Am desfăcut ambele cuțite.. nimic special.
Ce a funcționat sa ajung la 0 iar cuțitele sa se atingă a fost sa introduc în spatele cuțitului la fiecare șurub o șaibă de ~1mm.

Alte idei?
Mulțumesc!

Reply
Să faci și o poză cu capacul scos și cuțitul de sus dat deoparte. Să vedem cum stau acele arcuri pe care se așează port-cuțitul.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
[Image: XBbxCWF.jpeg][Image: flHTpV6.jpeg]cam așa arată pe interior. Între capacul cu gradația și cuțitul de deasupra am pus niste inele tăiate dintr un dosar în trecut că sa ridic 'minimul'. De când am luat o atingerea cuțitelor nu corespundea cu 0ul de pe gradație.. acum din ce pare nu corespunde minimul strâns cu atingerea cuțitelor. Practic acum e mult prea grosier la acest minim.

.

Reply
Mie mi s-a intamplat de vreo doua ori sa fie aiurea macinatura, sau sa nu se infileteze bine capacul si sa trebuiasca sa umblu la arcuri si la acele mansoane de silicon in care stau, dar nu pot sa spun ca este o procedura anume.

Vad ca nu ai nici un semn pe port-cutit (cand demontezi, regula ar fi sa il colorezi un picior, ca sa stii care sunt). Daca nu ai tinut cont de pozitia lui, ar trebui sa il rotesti cate o treime de cerc si sa incerci sa infiletezi pana se ating cutitele. Pozitia ideala este atunci cand poti infileta cel mai mult.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Corect însă din am mutat eu la fiecare, strâng la maxim. 0ul este undeva la ora 12, iar cuțitele nu se ating. Nu e ceva ce rezolva arcurile manșoanele de cauciuc sau altceva..

LE: Am pus șaibe la cuțitul de deasupra de test și abia așa cuțitele s au apropiat la maxim. Nu vreau însă să intre cafea in spatele cuțitului..

Reply
[Image: zoqaF09.jpeg]

Stifturile ce intra in arcuri, impreuna cu bazele aferente - am incercuit cu albastru si galben, par ca nu au aceeasi cota. Sa nu fie un sistem poka-yoke... 
Si nervura incercuita cu rosu, nu are corespondent pe port-cutit?
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)