Hello There, Guest! Login Register


Despre Bugster, ,,gândacelul’’ meu din bucătărie!

#1
Ca mulți alți espressomani, am început sa fac cunostinta cu cafeaua mai intai la ibric, automate, am trecut pe la De'Longhi, Lelit, Expobar...
Si acest drum a fost la un pas sa continue cu Bianca. Si Bianca ar fi fost daca in timpul unei discuții despre râșnita Honne cu Diana, managerul de vânzări de la Hedone nu m-ar fi întrebat daca nu doresc un espressor cu grup saturat care sa-i tina de urat râșniței Honne Slim.
Am răspuns politicos, precizând ca am dat deja comanda pentru „Ea”, insa am promis ca voi face o vizita la sediul lor, pentru a-mi ridica râșnita. Astfel, am putut arunca un ochi si testa un Bugster cu doua grupuri. Deși nu as fi crezut la început ca un alt esspresor ma va face sa renunt atat de rapid la Bianca, l-am ales pe ,,Bugxy’’, cum ii spun eu, si asta pentru ca am apreciat la el urmatoarele puncte forte:
 • Firma Romaneasca cu traditie
 • Suport rapid din partea celor de la Hedone
 • Grup Saturat
 • Posibilitatea de a-l personaliza
 • Montaj profesionist
 • BONUS: surpriza lui Dragos de la final cu iluminare personalizata din telecomanda.
Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul o experiența extrem de placuta in personalizarea acestui espressor. Astfel, am dorit:
 • panouri laterale din lemn
 • padela din lemn 
 • portafiltru din lemn vopsit in negru
 • vopsire in negru mat
 • duza de abur cu 4 găuri
 • setare offset pid care sa corespunda cu temperatura de ieșire a apei din puc.
Când totul era gata, am avut rugămintea ca si panourile laterale, padela si restul elementelor din lemn sa fie vopsite in negru, pentru a da acel touch fantastic de all black (espressorul era deja gata si era montat - scuze Diana si multumesc pentru rabdare si pentru tot suportul oferit!)

La final, poate sunt eu subiectiv, dar aparatul este o adevărată bestie. Arată extraordinar si mi-a depășit toate așteptările la modul in care arată si funcționează. Este o adevărata plăcere sa-l folosești! M-am acomodat rapid cu padela din prima seara (ieri), poți sa macini foarte marunt iar shots-urile ies fine, mătăsoase.

Sincer, sunt foarte incantat de el, iar din poze nu reiese cat de fain arata in realitate! Spun asta după ce m-am jucat pe espressoare cu mult mai mult pedigree. Daca ar fi sa rezum totul in cateva cuvinte as spune ca acest espressor m-a făcut sa nu mă mai uit dupa alte espressoare, ceea ce pentru mine era de necrezut.
In curând si un review ce va include si un filmuleț.

Imi doresc sa existe cat mai multi esspresomani ,,infestati'' cu astfel de gandacei Tongue

Felicitări Dianei , lui Dragoș și întregii echipe pentru pasiune și pentru răbdare, sunt un client pretentios, știu! 01
[Image: tGMEhgF.jpg][Image: VbyLg0x.jpg][Image: qpKhcAp.jpg][Image: tfqcZPl.jpg][Image: UKw6yEu.jpg][Image: IHmgmDY.jpg][Image: 76PE9zw.jpg][Image: QZObsja.jpg]
Bugster - Black Edition & Honne Slim by Hedone

Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat.
 
Reply
#2
I hate you.

LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
 
Reply
#3
Frumos, să-l folosești cu placere.
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#4
Gandacelul aduce cu un GS3, romanian style Big Grin
Frumoase cuvinte spuse de tine, se vede ca esti incantat de el.Sa il stapanesti sanatos si la cat mai multe profilari Smile
Lelit Bianca, Macap M42M, , Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton
 
Reply
#5
(15-02-2020, 10:31)Cosmin92 Wrote: Gandacelul aduce cu un GS3, romanian style Big Grin
Frumoase cuvinte spuse de tine, se vede ca esti incantat de el.Sa il stapanesti sanatos si la cat mai multe profilari Smile

Multam! Înainte Gs3-ul era preferatul meu. Acum, fara niciun fel exagerare, l-as alege pe Bugxy indiferent de originea producatorului. Este foarte atent lucrat, cu detalii mici de nuanță si recunosc ca am avut senzația unui produs de calitate produs de o firma straina. 
Pe "viu" arată mai bine ca in poze, iar asta spune ceva, micuțul are personalitatea lui chiar dacă originile lui pot fi multiple.

Eu mă bucur ca cei de la Hedone au putut scoate un asemenea produs.
Bugster - Black Edition & Honne Slim by Hedone

Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat.
 
Reply
#6
Superb! Te invidiez! Sa il stăpînești sănătos!
ECM Classika PID / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Bravo tools & Gaggia Classic 2015 / MDF / Motta tools
 
Reply
#7
Nu mi-o lua în nume de rău, dar, imho, e un produs din categoria "only a mother could love".

Elementele de control, manometre, pid și timerul, fac nota discordanta cu restul aparatului, poate și pentru că sunt off the shelf nu custom-built. Știu că posibilitățile unui producător autohton nu se apropie de posibilitățile"greilor" but still...
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs
home: factory g106, m47, v60
 
Reply
#8
Gusturile nu se discuta...
Eu incerc sa scot tot ce e negru din existenta mea... la piata refuz pungile negre, de exemplu...
 
Reply
#9
Mie mi se pare foarte tare pe negru. Elementele de control ușor ieșite din peisaj au farmecul lor. Aparatul are un aspect interesant spre ,,simply love it" și dacă ar fi fost o copie identică de Marzocco sau Dalla Corte (asa cum e râșnița Honne copie de Versalab) nu cred că mi-ar fi plăcut atât de mult. Dacă nu aș fi atât de mulțumit de Bianca sigur ar fi fost next buy.
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Honne - first home use version sold on forum, Kinu M47 with classic and brew burr, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60 setup, Wega HX, LaCimbali Max, Gene CBR 101, Lavazza - espresso pods machine, Electric Handpresso.
 
Reply
#10
Presupun ca pompa e tot în afara. Oare ar fi interesați sa pună o pompa cu un motor DC în loc de AC? N-ar strica sa îți faci profilate electronic. Cred ca ar merge un control box lângă o sursa de 24V
Espressor: Lelit PL62S Mara / Gaggia Classic (deplasare)
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 / Gino Rossi RR45 (deplasare)
 
Reply
#11
Superb! Sa-l folosesti cu placere!
De curiozitate: care a fost pretul platit pentru o asemenea bijuterie?
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Kribli-Grabli/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
#12
(15-02-2020, 18:20)kum Wrote: Superb! Sa-l folosesti cu placere!
De curiozitate: care a fost prețul plătit pentru o asemenea bijuterie?

Varianta standard este de 3900E(pentru Espressomani),  se plătește separat dacă dorești laterale din lemn. Aici conteaza și calitatea/tipul lemnului folosit. 
Spre ex. padela a fost pe comanda din lemn, varianta standard fiind din plastic(pe portocaliu, similar cu bugsterul pe alb).

Vorbește cu Diana sau cu Dragoș, contra cost cred ca se poate face pe orice culoare, dar asta discuți cu ei.

#vlaicu, Mie îmi place foarte mult sa-mi prepar cafeaua. Variante de espressor ca DC Mina, Vesuvius sau Decent nu sunt genul meu. Nu tin mortis  sa creez acelasi profil mereu. Imi place sa profilez  manual. Ma relaxeaza.
Bugster - Black Edition & Honne Slim by Hedone

Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)