Hello There, Guest! Login Register

Delonghi ECO330.W- modificare portafiltru si depresurizare/ inlocuire sita

Servus!
Am o prietena care nu e pasionata....sau nu era inainte sa guste espressoul meu.  :D
Nu este interesata sa faca upgrade de la Delonghi ECO330.W din dotare, dar si-ar dori o sita nepresurizata, iar eu i-as cauta si un alt portafiltru, caci ala e aproape in intregime din plastic si nu se poate taia. 
Problema mea e sa determin dimensiunile portafiltrului si sitei ca sa stiu ce sa comand. Atasez poze.
Din masuratorile mele, sita are diametrul 50-51 mm, portafiltrul in interior 53 mm, iar in exterior 50-60mm.
Va rog sa ma ajutati. 
E posibil ca o sita de 50-51 sa se sprijine pe buza aceea si sa sta bine in portafiltrul mai mare daca nu nimeresc exact marimea?
Stiti vreun portafiltru care sa se potriveasca pentru acest aparat sau macar de aceste dimensiuni? Are 2 urechi. 
Multumesc frumos!

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Știu ca pf arata urat, asta e. Cea mai simpla treaba pe care o poți face (atenție, este ireversibila) este sa mărești orificiul care presurizeaza sita. Acum presupun ca e undeva la 0.3, 0.4mm ca să ai un 7-10 bar presiune. Dacă îl mărești, chiar și la 1mm, aia e. Nu scapi de faptul ca sita aia e aproape imposibil de curățat (poate merge cu puly caff ținută și înmuiata) dar o rezolvi.
Alta varianta e sa iei un dremmel și sa tai partea de jos care dublează pf. E mai mult de munca și trebuie sa finisezi și ce rămâne.
Personal mărirea orificiului este cea mai facila chestie pe care o poți face.

Spor.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Hola!

Sită găsești aici. Altfel se pot depresuriza și cele stock, dar trebuie îndepărtat fundul dublu cu grijă.

Știe, sper, că dacă trece la site depresurizate are să aibă nevoie de râșniță, altfel are să-i iasă o acreală dubioasă, corect?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
nu o sa iasa mare rahat nici dupa...crede-ma...am mai vazut..o sa iasa un rahat patrat
Daca vrea sa faca o treaba schimba expresorul...
Daca te apuci sa cumperi site si portafiltre...o sa consrati la final ca rezultatul nu e mult diferit

nu merge sa faci mereu din rahat bici...daca reusesti spune-ne si noua:))))

Reply
Rezultatul este foarte diferit. Am avut un EC221 cu site presurizate și după trecerea la sita recomandată mai sus și cafea măcinată proaspăt (cu un Kinu) am rămas extrem de plăcut surprins de rezultat.

Evident, nu-s singurul coleg care a folosit un EC221 în regim "profi". Avem pe cineva care i-a pus chiar și PID și i-a adaptat wand de aparat serios cu rezultate foarte bune. Problema adevărată este efortul necesar pt. toate aceste modificări vs. un Gaggia Classic la mâna a doua.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
@distrugatorul  - rog putintica atentie la cuvinte, nu suntem pudici dar e mai relaxant sa citesti un text curat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
:))am inteles

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)