Salut din nou
A trecut cca 1 an si jumatate de la ultima postare in care am cautat un compromis bun pentru a obtine o cafea decenta la birou. Ca un mic update, Gaggia Brera si-a facut datoria fara a comenta pe tot parcursul acestei perioade, ducand in medie 10-20 cafele pe zi. Daca pentru orice motiv aveti candva nevoie de un automat, recomand cu cea mai mare caldura.
A venit vremea sa iau ceva si pentru acasa, astfel ca am inceput din nou sa ma documentez ca sa identific care ar fi cea mai buna optiune pentru mine intr-un buget ceva mai mare, de 3-4000 lei (cu tot cu rasnita).
Ca date ale problemei, atat eu cat si partenera suntem 'creatures of habit', in sensul ca ne place sa bem exact acelasi tip de cafea in aceeasi cantitate, any time, any place. Mai exact, espressorul si rasnita vor fi folosite 99% din timp sa preparam flat whites, doua dimineata si doua pe la pranz, de obicei in weekend (mai rar in timpul saptamanii). Asta inseamna practic sa pot scoate 4 shot-uri de espresso si sa fac spuma de 2 ori (sau o data dar mai mult). As vrea sincer sa ma joc mai mult si sa incerc tot felul de variante, dar sansele sunt foarte mici sa am timp pentru asta.
De aceea, ma gandesc ca cel mai potrivit ar fi un single boiler cu PID (probabil PL41TEM, PL41PlusT, inca nu am inteles foarte bine avantajele unuia fata de celalalt si nu stiu daca are sens sa merg la ceva mai superior) si o rasnita (aici am si mai putine cunostinte, ideal ar fi totusi electrica ca sa nu o primesc peste cap in caz ca are nevoie partenera sa-si faca rapid ceva -- probabil Sette 270, M42M, din ce am mai citit pe ici pe colo).
Ideal ar fi sa gasesc ceva intr-un raport pret/calitate cat mai bun, usor de folosit, durable (nu cred ca voi face upgrade in urmatorii minim 5 ani), easy maintenance (sa nu fie nevoie sa-l duc in service doar ca sa-i fac regular cleanup).
Cateva intrebari:
- Ajuta sa am grup de 58mm vs 57, merita banii in plus (cel putin in cazul meu)?
- Avand in vedere cantitatea redusa de cafele preparate, am nevoie de timer electronic pentru rasnita, sau pot sa merg pe single dose si sa nu-mi mai bat capul?
- Mai aveam cateva dar nu mi le amintesc
Thanks!
PS: Pun si o poza cu gradul de prajire al cafelei pe care o bem uzual, in caz ca este de ajutor (cafeaua e blend-ul de la Guido):
A trecut cca 1 an si jumatate de la ultima postare in care am cautat un compromis bun pentru a obtine o cafea decenta la birou. Ca un mic update, Gaggia Brera si-a facut datoria fara a comenta pe tot parcursul acestei perioade, ducand in medie 10-20 cafele pe zi. Daca pentru orice motiv aveti candva nevoie de un automat, recomand cu cea mai mare caldura.
A venit vremea sa iau ceva si pentru acasa, astfel ca am inceput din nou sa ma documentez ca sa identific care ar fi cea mai buna optiune pentru mine intr-un buget ceva mai mare, de 3-4000 lei (cu tot cu rasnita).
Ca date ale problemei, atat eu cat si partenera suntem 'creatures of habit', in sensul ca ne place sa bem exact acelasi tip de cafea in aceeasi cantitate, any time, any place. Mai exact, espressorul si rasnita vor fi folosite 99% din timp sa preparam flat whites, doua dimineata si doua pe la pranz, de obicei in weekend (mai rar in timpul saptamanii). Asta inseamna practic sa pot scoate 4 shot-uri de espresso si sa fac spuma de 2 ori (sau o data dar mai mult). As vrea sincer sa ma joc mai mult si sa incerc tot felul de variante, dar sansele sunt foarte mici sa am timp pentru asta.
De aceea, ma gandesc ca cel mai potrivit ar fi un single boiler cu PID (probabil PL41TEM, PL41PlusT, inca nu am inteles foarte bine avantajele unuia fata de celalalt si nu stiu daca are sens sa merg la ceva mai superior) si o rasnita (aici am si mai putine cunostinte, ideal ar fi totusi electrica ca sa nu o primesc peste cap in caz ca are nevoie partenera sa-si faca rapid ceva -- probabil Sette 270, M42M, din ce am mai citit pe ici pe colo).
Ideal ar fi sa gasesc ceva intr-un raport pret/calitate cat mai bun, usor de folosit, durable (nu cred ca voi face upgrade in urmatorii minim 5 ani), easy maintenance (sa nu fie nevoie sa-l duc in service doar ca sa-i fac regular cleanup).
Cateva intrebari:
- Ajuta sa am grup de 58mm vs 57, merita banii in plus (cel putin in cazul meu)?
- Avand in vedere cantitatea redusa de cafele preparate, am nevoie de timer electronic pentru rasnita, sau pot sa merg pe single dose si sa nu-mi mai bat capul?
- Mai aveam cateva dar nu mi le amintesc
Thanks!
PS: Pun si o poza cu gradul de prajire al cafelei pe care o bem uzual, in caz ca este de ajutor (cafeaua e blend-ul de la Guido):