În urmă cu vreo 5 ani, espressoman m-a ajutat să aleg o râșniță perfectă. Însă, între timp, familia a crescut, iar datul la manivelă de 4-6 ori pe zi a devenit mai puțin decât ideal, așa că m-am gândit să fac un upgrade.
Urmează să călătoresc în China și voi avea destul spațiu în bagajul de cală, așa că iau în calcul să cumpăr local o râșniță G-Lota DF64 Gen2. Planul ar fi să o comand de pe Taobao, cu livrare cu o zi înainte de zborul de întoarcere.
Am găsit online modelul DF64N, care cred că ar putea fi versiunea locală a DF64 Gen 2. În anunț apare ca „DF64N Gen 2”, iar pachetul cu cântar, WDT și un mic recipient de măsurare ar costa în jur de 240 €.
Problema principală este că, dacă caut „DF64”, găsesc o mulțime de modele, iar chineza nu este o limbă pe care o înțeleg...
07-06-2026, 22:36 (Edited 07-06-2026, 22:42 by renatoa.)
Perfectiunea e ceva despre ce e bine sa nu pomenesti in forumul asta... risti sa-l inchida
Am avut-o si eu, pana la Arco... chiar ca nu am avut ce ii reprosa... dar perfecta e mult spus.
Daca are vreo importanta... in perioada aia am avut si Kinu M38 in paralel, dintre cele doua am pastrat Aergrind.
Si M38 permitea actionarea electrica, fata de M47, un criteriu de baza pentru mine.
08-06-2026, 10:15 (Edited 08-06-2026, 10:51 by renatoa.)
(08-06-2026, 10:02)adrian1 Wrote: Mai bine iei ceva mic si cu valoare adaugata mare, usor de vandut cand ajungi in tara, cum ar fi 2-3 refractometre DiFluid,
Usor de vandut poate la sub jumatate din pretul de nou... 1200 nou, 500 pe bursa. Poti verifica.
Ma indoiesc ca in China se dau pe gratis...
Si s-au dat doua bucati intr-un an jumatate, apropo de cat de mare e cererea.
(08-06-2026, 10:02)adrian1 Wrote: Mai bine iei ceva mic si cu valoare adaugata mare, usor de vandut cand ajungi in tara, cum ar fi 2-3 refractometre DiFluid,
Pai regulamentul forumului zice ca poti vinde pe acest forum sub pretul de achizitie, tocmai pentru a nu incuraja bishnitzareala la care il indemni pe colegul de forum.
08-06-2026, 12:33 (Edited 08-06-2026, 12:33 by renatoa.)
Discutia e pur ipotetica, personal nu as lua nimic cu plate asezate orizontal.
Deci niciuna din cele doua.
Daca vreau musai electrica strang bani si iau J64V.
Te duci asa des in China ? Nu mai bine iei ceva cu adevarat raritate... ce nu gasesti aici la nici un pret ?
08-06-2026, 16:49 (Edited 08-06-2026, 17:04 by stereoview.)
(08-06-2026, 12:33)renatoa Wrote: Te duci asa des in China ? Nu mai bine iei ceva cu adevarat raritate... ce nu gasesti aici la nici un pret ?
Nu, tocmai :)
Dar acum am si bagajul de cala inclus si nu am aproape nimic. Deci am loc destul si am zis ca pot folosi aceasta oportunitate sa salvez niste bani. Oricum trebuie sa cumpar ceva, asa ca daca o pot lua la 50% de ce nu?
J64V e tot de la RACCEA ?
Am raspuns singur mai jos. Cred.
(08-06-2026, 13:08)Maanu Wrote: Vazusem o discutie pe Reddit cum ca cineva a luat Zentis NZR-64V (J64V) de pe Taobao la sub 300 $.
Oare asta sa fie? :) Pretul e ~315 EUR
Desi brandul pare sa fie Ka Bai Rui (nu inteleg exact cum AVX si ITO si toate brandurile astea functioneaza)
(08-06-2026, 17:25)renatoa Wrote: Important e sa te ajutam sa te hotaresti.
Apreciez tare mult!
Deci, sa inteleg, ca modelul pe care l-am gasit mai sus este cel corect. Asta nu imi era clar. (Sa navighez Taobao e destul de complicat..)
Ok, atunci practic am de ales intre DF64 si J64V. Diferenta este de aproximativ 100 EUR.
In alta ordine de idei, se merita investitia? Initial eram dispus sa cheltuiesc cam 300 EUR pentru o rasnita noua. Deci ambele intra in buget.
Acum ramane doar sa decid ce ma va servi mai bine pe termen lung.
J64V are topic dedicat cu bune (mai multe) si cu mai putin bune (mai putine) s-au vandut ca painea calda la Barshaker, pare sa fie rasnita vedeta a acestei prime jumatati de an. 300euro insa nu e cu mult mai ieftina, s-a vandut la un moment dat, numai pentru pentru espressomani la vreo 1900lei.