Hello There, Guest! Login Register

Cutite SSP pentru DF64

N-avem nici o treabă cu laptele. Doar espresso. Problema e că am ținut vreo doi ani pe blat DF64 gen1 cu cuțite originale și Niche zero, și nici cand le-am vandut pe ambele nu eram convinși care ne place mai mult. Noi nu știm de astea cu "corp", "claritate" etc, noi doar comparam gustul, încercăm să gasim gustul mai bun. De aceea zic că avem nevoie de mai multe probe...
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.

Reply
(04-09-2024, 16:34)Kontrast Wrote: N-avem nici o treabă cu laptele. Doar espresso. Problema e că am ținut vreo doi ani pe blat DF64 gen1 cu cuțite originale și Niche zero, și nici cand le-am vandut pe ambele nu eram convinși care ne place mai mult. Noi nu știm de astea cu "corp", "claritate" etc, noi doar comparam gustul, încercăm să gasim gustul mai bun. De aceea zic că avem nevoie de mai multe probe...

Ce inseamna gust mai bun pt voi? ce tipuri de cafea consumati? Nu stiu daca ai precizat pana acum si mi-a scapat. Daca nu ai fost convins in tot acest timp care ar fi preferata dintre cele 2 rasnite, as zice ca nu are rost sa incerci si alte cutite. Eu dupa cateva shot-uri mi-am dat seama ca vreau sa renunt la Niche in favoarea DF-ului.
Flair 58, Timemore Kettle, DF64, cutite SSP MP, Kinu Simplicity PO burr, V60, Aeropress

Reply
Rasnitele sunt constructiv diferite. Niche 0 e cu cutite conice, cealalta e cu cutite plate.
Insa intre doua variante de cutite cu diametre/acoperire/ascutire diferite e diferenta.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(04-09-2024, 13:13)ciss Wrote:
(04-09-2024, 11:11)adiszep Wrote: [...] Diferența e radicală. Ca de la jakobs la (orice prajitorie de pe forum). [...]

Ma gandesc ca daca ar fi asa, n-ar mai exista rasnite stock demult.  Smile

… nici jakobs. Diferenta e mare dar pt mine nu e profilul de gust potrivit.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)