Hello There, Guest! Login Register


Cumpar - Componente sau setup cca 1500 lei

#1
Buna ziua si bine v-am gasit.

As dori sa cumpar un setup cu tot ce trebuie, piese in stare buna si cu garantie daca se poate. Ca setup sau pe piese. Bugetul este 12-15-17 mil, insa doresc sa cumpar SH ceva care valoreaza mai mult, nu pt a face "economii" e 6-7% din pretul de raft.

Orientativ, ar fi cele de la Lelit recomandate pe acest forum. Espressoare EM, TEM etc, Rasnita PL043MMI, un tamper samd.

Multumesc!
 
Reply
#2
Disclaimer: sunt la inceput de drum, asa ca experienta mea tinde spre 0. Expun o opinie, fiind intr-o situatie similara (dar cu buget ceva mai mare) cu putin timp in urma. 
Din start, o varianta de Lelit cu PID cade pentru ca ar consuma tot bugetul. Atunci vine intrebarea: merita un Lelit fara PID de 2x mai mult decat un Gaggia Classic (cu posibilitate de a instala un PID ulterior), fie el si varianta de dupa 2015?
 => clasa rasnitei:
Classic + rasnita rezonabila pe la 1000 lei (Kinu M47, Vario SH, etc.)
Lelit + rasnita entry level

La banii astia eu as merge pe un Gaggia (Classic) SH pe la 600-800 lei + Kinu M47 nou (1000 lei). Cred ca pentru inceput e un setup bun, iar in momentul unui upgrade la espressor, rasnita nu va deveni calcaiul lui Ahile si va putea fi folosita in continuare (asta daca rasnitul manual nu e o problema).

Urmatorul "pas" e 41TEM+rasnita pe la 2600 lei, ceea ce inseamna ~170% din buget.  Confused
Lelit PL81T; Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)