Espressoman infocat
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Bucuresti
Espressoman infocat
Posts: 757
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Dupa cum se vede in poze, banuiesc ca sita de la dush nu are toate gaurile patrunse.
Cred ca se rezolva la garantie.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
16-11-2012, 16:52
(This post was last modified: 16-11-2012, 16:55 by Evolution.)
De cat timp folosesti espressorul?
Ca sa economisesti un drum pana la service, demonteaza sita dusului scotand surubul central ce se vede in poza si spal-o cu apa si o periuta.
Din cand in cand trebuie sa-i mai faci si
decalcifiere.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
Espressoman infocat
Posts: 218
Joined: Oct 2012
Bucuresti
16-11-2012, 17:32
(This post was last modified: 16-11-2012, 17:47 by axy76.)
Dupa cum s-a specificat mai sus, eu am facut aceasta operatie la vechiul espressor, in mijlocul sitei este un surub pe care il desurubezi
, scoti sita , o speli si cu un ac de cusut foarte subtire fara insa a forta gaurile sitei se poate curata ochi cu ochi.Este cam migaloasa treaba dar necesara.
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl + IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
Prin folosirea acului se pot decalibra orificiile sitei. Mai bine se foloseste o solutie de sare de lamaie si in cazuri extreme o scobitoare ascutita.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
Espressoman infocat
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Bucuresti
Aparatul e nou, n-are 2 luni. E in garantie. Cred ca o sa merg pe desurubare si curatare. Mersi frumos.
PS. Si sita nepresurizata pe care am cumparat-o ulterior nu are toate gaurile destupate, vreo 2-3 sint acoperite. Sorin 2505 a vazut-o, de fapt el mi-a atras atentia.
Espressoman infocat
Posts: 757
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Bogdane, daca espressorul a "stropit" asa de la inceput, e clar ca sunt gauri nepatrunse. Daca la inceput a mers ok si problema a aparut ulterior, e clar de la apa cu prea mult calcar.
Desfa sita si vezi ce-i acolo, dar atentie mare sa nu decalibrezi gaurile asa cum a spus Evolution.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Asta este o operatiune care ar trebui facuta cam la doua saptamani (sau mai des, in functie de consumul de cafea) - scoaterea sitei de la dus prin desfiletarea acelui surub si spalarea lor in apa calduta. NU UMBLA NICIODATA CU ACUL. Asa am facut eu la un espressor mai ieftin si s-au creat niste mici protuberante pe sita din cauza apasarii cu acul, care acum atrag reziduurile de cafea ca un magnet.
E ceva normal ca la finetea cafelei de espresso sa se adune sub sita diverse resturi. Daca insa avem de a face cu depozite albicioase, atunci e vorba de calcar, ceea ce inseamna ca folosesti o apa dura.
In final, daca nu te preocupi cateva secunde de curatarea acestei piese, acele reziduuri vor rancezi si vor da un gust nasol cafelei tale, poate scumpa.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Bucuresti
Nu știu dacă a făcut de la început așa, pot doar să bănuiesc că da. Am citit posturile despre duritatea apei și m-am conformat, folosesc apă plată, deși am constatat diferențe semnificative de valori la Calciu între Liviu și Papa Jacques:
http://www.espressoman.ro/nu-neglijati-d...essorului/
http://www.papajacques.ro/?p=584
Concluzia este că apa trebuie să curgă la fel prin toate găurile picurătorului, corect?
Espressoman infocat
Posts: 757
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Da, apa trebuie sa curga cat mai uniform prin toate gaurile.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman infocat
Posts: 757
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Uite un filmulet mic, dar e facut cu apa rece, imediat ce am pornit espressorul, nu am asteptat sa se incalzeasca.
http://www.youtube.com/watch?v=odFnHFbinhg&feature=youtu.be
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Bogdan, la ce diferente te referi? Apa plata e contraindicata pentru espressoare, cu exceptia a doua trei marci care prezinta valori mici de minerale.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Bucuresti
19-11-2012, 15:05
(This post was last modified: 19-11-2012, 15:07 by Bogdan.)
Liviu: în linkul de la tine, cu decalcifierea, la punctul 1 se face referire la apa cu max 15 mg/l continut Ca. În linkul de la Papa Jacques (vezi tabel) se vorbește de 68 mg/l continut Ca, adica de aproape 5 ori mai mult toleranta.
Sorin2505: am urmărit filmul, m-am lămurit. La mine în niciun caz nu face așa. Mersi frumos.
Espressoman infocat
Posts: 757
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Bogdan, ai desfacut sita aia sa vezi ce-i acolo ?
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman infocat
Posts: 757
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Eu ma dadeam cocos ca daca folosesc apa osmotizata, sita mea e curata.
Daca tot a deschis Bogdan discutia, de curiozitate am desfacut-o si eu acum o ora si...surpriza, nu era calcar, dar era un fel de...nu stiu cum sa-i zic, o clisa ceva de la cafea.
Am curatat cu o perie si detergent, dar nu am fost multumit de rezultat, asa ca am bagat-o la baie de ultrasunete
si a iesit ca noua.
[Image: sitacurata.jpg]
Liviu, cred ca topicul asta trebuie mutat la "Accesorii si intretinere"
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
(19-11-2012, 15:05)Bogdan Wrote: Liviu: în linkul de la tine, cu decalcifierea, la punctul 1 se face referire la apa cu max 15 mg/l continut Ca. În linkul de la Papa Jacques (vezi tabel) se vorbește de 68 mg/l continut Ca, adica de aproape 5 ori mai mult toleranta.
Sorin2505: am urmărit filmul, m-am lămurit. La mine în niciun caz nu face așa. Mersi frumos.
Papajacques face o analiza calitativa a apei nu experimenteaza calcifierea diverselor marci pe boiler sau alte suprafete metalice. Cel mai simplu e sa fierbi 100ml de apa intr-un vas negru (chiar nelucios daca ai), pana la evaporare, si observa daca a lasat pete albe. Apa de la robinet iti va lasa urme albe foarte pronuntate. Apa plata mai dura la fel. Dar sunt marci cum este Bucovina care se comporta foarte bine. Si or mai fi si altele. Vad ca fac reclama acum la Aquatic si spun ca e saraca in minerale (poate aflam concentratia).
O sa creez un topic nou legat de apa, caci nu avem, si vom muta discutia acolo.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Degustator zilnic de cafea
Posts: 177
Joined: Apr 2012
bucuresti
Incaz ca nu e de la calciu poate e de la un defect de constructie al aparatului, mai exact la prinderea sitei si strangerea ei de suport nu permite la actionarea aparatului ca apa sa curga uniform pe toata suprafata ei si atunci face presiune doar spre anumite gauri. In mod normal din ce am vazut la aparatul meu apa nu curge cu presiune. Presiunea se realizeaza din presiunea pompei contrata de rezistenta pucului. Incearca de proba o sita de la un coleg cu Gaggia. Inainte de asta vezi dupa desurubarea sitei daca apa iese constant si cat de cat uniform prin gaurile grupului.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
Espressoman infocat
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Bucuresti
(19-11-2012, 15:12)sorin2505 Wrote: Bogdan, ai desfacut sita aia sa vezi ce-i acolo ?
Am fost plecat din oraș. Mâine mă apuc de treabă, voi reveni cu noutăți. Mulțumesc pentru sfaturi.
Espressoman infocat
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Bucuresti
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
Bravo! Ai vazut ca se poate si fara service - garantie?
Daca actionezi pompa putin, de fiecare data cand arunci pucul extras, poti observa daca s-au mai obturat parte din gauri si stii cand trebuie facuta curatirea, nu-i musai la 2 saptamani.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
De aia e bine sa ai Classic. Montai in portafiltru sita oarba si faceai un backflush doar cu apa, care curata mult din mizeria acumulata. Oricum la o anumita perioada de timp este neaparat necesar sa cureti sita de reziduurile depuse.
Am o curiozitate - Evolution are sub sita acel element rotund de cupru, demontabil, ca si Classic?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
20-11-2012, 14:08
(This post was last modified: 20-11-2012, 17:49 by Evolution.)
Da, doar ca e din aluminiu sau un aliaj de aluminiu. Acesta este fixat cu 2 suruburi de baza boilerului (grup?) care este din cupru cromat.
Banuiesc ca si la Classic e la fel, doar baza din cupru difera, avand niste canale in plus pentru electrovalva.
L.E. am verificat pe schite si este exact aceeasi piesa (cod DY 0036A) atat la
Classic cat si la
Evolution
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
Espressoman infocat
Posts: 155
Joined: Oct 2012
Piatra Neamt
26-08-2013, 12:29
(This post was last modified: 26-08-2013, 12:30 by rogue.)
Am si eu o mica problema. Vreau sa desfac acel surub de la dus si nu prea reusesc fiind destul de bine intepenit. Mi-am luat o surubelnita in cruce mica care sa intre in spatiu dar in momentul in care vreau sa desfac sare din surub. Ar trebui sa folosesc o alta surubelnita mai groasa? Mentionez ca aparatul e Gaggia evolution.
Quick Mill Silvano Evo || Eureka Atom 65
Espressoman infocat
Posts: 13
Joined: Oct 2012
Bucuresti
Salut
Ia o şurubelniţă mai sănătoasă. Eu am una scurtă, cu mâner mai gros, care încape în spaţiul dintre şurub şi partea de jos a aparatului, deci o pot folosi în poziţie verticală. Merge imediat. Şi se pune la fel de uşor la loc.
(26-08-2013, 12:29)rogue Wrote: Am si eu o mica problema. Vreau sa desfac acel surub de la dus si nu prea reusesc fiind destul de bine intepenit. Mi-am luat o surubelnita in cruce mica care sa intre in spatiu dar in momentul in care vreau sa desfac sare din surub. Ar trebui sa folosesc o alta surubelnita mai groasa? Mentionez ca aparatul e Gaggia evolution.