Hello There, Guest! Login Register


CosminP - Kofi Ti

#1
Pe Cosmin Pasnicu (user CosminP ) il cunoastem de pe la inceputurile forumului, fiind un tip tare pasionat si un partener de discutie exuberant, atunci cand vorbea despre cafea, atat la intalnirile noastre cat si la tragurile si expozitiile unde l-am vazut, mai nou.

Dupa o perioada indelungata in mediul corporate, a luat o pauza de un an, timp in care a calatorit mult prin lume, iar reintoarcerea in Romania a coincis cu lansarea proiectului de cafenea mobila Wheely's, asa cum ne povestea aici. Intre timp, lucrurile au evoluat si printr-o sclipire de geniu Smile a impins business-ul la alt nivel, unic in Romania, investindu-si sufletul in ceea ce se numeste acum Kofi Ti. Mai multe il las pe Cosmin sa ne spuna, inclusiv despre bauturile pe care le are sau le va avea in productie, ce au ele special, de ce sunt unici pe piata, cum putem avea si noi acces la ele Smile  Cand o sa aiba si cateva poze din fabrica, ne vom bucura si mai tare.

Site-ul proiectului sau este: https://www.facebook.com/kofitidrinks

Succes!
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#2
Am vizitat, impreuna cu sotia,  o parte din spatiul in care se deruleaza activitatea.
Nu am avut acces decat anumite zone deoarece in spatiile in care se deruleaza activitatea de productie si de imbuteliere cerintele de igiena sunt stricte.

Am fost placut impresionat de ceea ce a realizat pana in acest moment si de planurile sale de viitor .
Am cumparat doua baxuri cu cascara lemon. 
Este una dintre bauturile care mi-a placut in mod deosebit, iar sticlele le-am si luat cu mine in vacanta. 

Felicitari si mult succes!
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#3
L am cunoscut pe Cosmin la festivalul de cafea din Bucuresti, anul acesta. Confirm exuberanta si pasiunea pentru ceai si cafea. Ne leaga oarecum aceeasi pasiune pentru ceai si sunt incantat de gama de produse pe care a lansat o.

Absolut tot ce am incercat de la el a fost f bun ca si gust, evident retete puriste, fara bazaconii. Noua gama nu o stiu, poate o sa avem ocazia sa comandam online si va fi mai usor.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#4
Felicitari CosminP pentru tot ceea ce faci si pentru produsele pe care le scoateti pe piata! Nitro coffee si cascara lemonade sunt absolut dementiale! Mult succes in continuare!
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#5
Deși nu cunosc produsele, încă, sunt sigur că sunt deosebite. Felicitări și la mai mare!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#6
Mă plec umil în fața aprecierilor voastre și vă mulțumesc pentru sprijin.

Câteva cuvinte despre ce facem la făbricuța noastră.
Kofi Ti este un atelier de producție alimentară specializat în băuturi răcoritoare alternative din cafea și ceai. Producem cafea și ceai de specialitate infuzate la rece (cold brew) și bauturi racoritoare carbogazoase (craft soda) intr-un spatiu proaspat amenajat si autorizat, la Buftea.
Folosim cafea de specialitate (Yume si Origo prin excelenta), ceaiuri și infuzii de plante artizanale.

Ceaiurile si infuziile sunt importate covarsitor din China, unde am trait o vreme; de la mici producatori ajunsi la a n-spea generatie de tea master. Ceaiurile sunt din categoria celor care nu prea ajung la export ca se vand repede pe piata interna.
Produsele noastre:
  1. Cold Brew Coffee  - Ready to Drink, Concentrate, Nitro
  2. Cold Brew Tea - Ready to Drink, Nitro, Sparkling
  3. Craft Soda - Cascara Lemonade, Cold Brew Tea Lemonade (fermented)
  4. Sirop de Cascara
  5. Ceaiuri artizanale şi infuzii importate direct de la producători de mici dimensiuni, maeştri ai ceaiului cu tradiţie în cultivare şi procesare
  6. Masala Chai - reţetă proprie din condimente şi ceai artizanal, menită să fie preparată rapid la espressor
  7. Cascara neprocesata (avem doua tipuri in acest moment - un catuai yellow honey dintr-un microlot din Nicaragua si una spalata din caturra, typica si catuai din Bolivia).
Deşi tocmai am început (livram Cascara Lemonade oficial de doua saptamani), ne-am bucurat de o primire foarte buna si rapida: Nitro Coffee & Tea la standul Origo de la Neversea, am fost cu Steam la Electric si ulterior singuri la Summer Well.
Permanent, puteti gasi ceaiurile noastre la Trofic (proaspat deschisul bistro de la Origo), T-Zero si Boiler Coffee Shop iar Cascara Lemonade la Steam (realimentam in acest week-end), la Jassyro, Casa Dobro,  Switch.Eat (daca mergeti la un burger) si in cateva zile in toata reteaua TED's. Vor urma si altele pe care le vom comunica pe FB si le veti gasi pe harta site-ului nostru (in scurt timp).
 
Daca nu aveti drum sau rabdare, puteti comanda de pe pagina noastra de Facebook (pentru espressomani livram si in tara) sau veni sa le ridicati de la fabrica din Buftea.

KofiTi este gandit ca un business ce ofera solutii alternativo-inovative de ceai si cafea pentru cafenele, bistro-uri, terase si baruri unde primeaza calitatea si serviciul fata de client. Nu facem compromisuri la calitate si nu ne asociem cu oricine de dragul de a vinde.

In perioada urmatoare, ne vom concentra pe doua produse Cascara Lemonade si Masala Chai.
Va asteptam sa ne revedem/cunoastem la Cluj Coffee Festival si la Campionatul de Aeropress.

In caz ca va intrebati, Masala Chai este un amestec de condimente si ceai negru full leaf (no bullshit tea, cum imi place mie sa spun) preparat de asa natura incat este usor de pregatit la steamer. Se face mai repede decat un cappuccino fara a face compromis la calitate. Alternativele de pe piata sunt dureroase: daca vrei repede, folosesti ceva prafuri instant, daca vrei calitate trebuie sa pui laptele pe foc. Noi credem ca am gasit o cale de mijloc fara compromisuri.
Daca vreti Masala pentru acasa, dati-ne de veste pe Facebook, va rog. Inca nu am lansat site-ul.

Multumesc inca o data pentru sprijin. You guys are great !
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#7
Salut,

M-am auzit astăzi cu Liviu pentru Prismo (produsul de la Fellow pentru Aeropress) și dintr-una într-alta am ajuns la group buy pentru Cascara Lemonade, după ce mi-a povestit cum ați cumpărat din Jilava bere de la Hop Hooligans. Noi avem fabrica în Buftea, însă vă pot scuti de drumul până acolo, putând noi livra într-un punct din București (rămâne de văzut care).
Pe scurt, de la 4 cutii în sus (4 x 16  = 64 sticle), putem să dăm sticla la 8 lei (20% discount la Cascara Lemonade) și să o aducem în București, într-un loc de unde o veți putea ridica voi. 

Dacă nu puteți face group-buy, puteți comanda direct, tot cu reducere. În București, la o cutie, livrăm noi direct, cu 10 lei. Pentru orice alt scenariu, livrăm prin curier (cu DPD).

În aceeași linie cu discount-ul la Cascara Lemonade, vă oferim cu drag și un discount de 20% la ceaiuri de specialitate. Ceaiuri și infuzii de plante făra branduri, fără arome adăugate. Ceaiuri de la maeștri ai ceaiului, de la familii care cultivă de generații întregi ceai și care l-au dus la nivel de artă. Sunt ceaiuri pe care le aducem direct de la producători, cu predilecție din Yunnan (un fel de Etiopia pentru ceai), cu ajutorul unor prieteni din China, din perioada în care am locuit acolo.

Produsele sunt disponibile aici

Nota: motivul pentru care nu prea ați mai auzit de Cascara Lemonade de la noi este că am petrecut mult timp în laboratorul nostru, pentru a găsi o soluție să facem produsul să nu fermenteze la temperatura ambientală, fără să-i adăugăm bazaconii. Ne-a luat 4 luni (sept-dec), însă am reușit. Acum este stabil la temperatura ambientală și este în continuare la fel de proaspăt ca înainte. 

(pentru reducere, menționați username-ul de espressoman în comandă).
[Image: Cascara-300ml.png][Image: Untitled-4.png?format=2500w]
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#8
Felicitări. Am consumat acest produs in doua locatii din tara, Baia Mare si Cluj si mi s-a parut chiar ceva revigorant.
Totusi, ce se poate spune totusi despre fructul de cafea, avand in vedere faptul ca plantatiile suporta (sau nu ?) in marea lor majoritate tratamente pentru daunatori (insecticide, de ex.) ? Se regasesc acestea intr-o oarecare masura in produsul finit ?
Espressor: Gaggia Baby Millenium '01 - Rasnita: Fiorenzato F5 GT/Lelit PL043MMI - Accesorii: Sita IMS Competizione 14 g (12-18), 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
Ex.: Gaggia Classic '15
 
Reply
#9
(21-02-2018, 12:47)Gozmin Wrote: Felicitări. Am consumat acest produs in doua locatii din tara, Baia Mare si Cluj si mi s-a parut chiar ceva revigorant.
Totusi, ce se poate spune totusi despre fructul de cafea, avand in vedere faptul ca plantatiile suporta (sau nu ?) in marea lor majoritate tratamente pentru daunatori (insecticide, de ex.) ? Se regasesc acestea intr-o oarecare masura in produsul finit ?

Mulțumim. Subiectul pesticidelor este valabil atât pentru orice preparat din cascara cât și pentru ceaiuri. În China, din păcate, se folosesc multe pesticide. Soluția noastră, deși costisitoare, este simplă: fie cerem dovada că nu au fost folosite pesticide (certificat BIO sau Rainforest Alliance), fie facem noi analize. Ca info, în UE nu poți importa ceaiuri din China fără dovada faptului că îndeplinesc limitele EU MRL (nivelul maxim de pesticide). 

Avem în momentul de față două tipuri de cascara în stoc: 
1. Un yellow honey din Catuai din Nicaragua (cea folosită azi în Cascara Lemonade), certificată Rainforest Alliance (un standard care merge uneori mai departe decât certificarea organică)
2. Un washed din catuai, caturra si typica, din Bolivia (Buena Vista), certificată BIO. Fiind mai citrică, o folosim pentru sirop de cascara.

Legat de senzația de revigorare de care zici, e foarte interesant efectul. Am făcut analize la băutură să vedem nivelul de cofeină (toată lumea ne întreba oricum) și ne-a ieșit că are doar 10mg / 100ml. Este infim în contextul în care un ceai are 10-30 iar o cafea la filtru cel puțin 80mg. Cea mai rațională explicație pe care am găsit-o ține de nivelul foarte mare de antioxidanți. Cascara are un nivel mediu ORAC de 344 000. Este imens. Mai multe detalii aici. Ca idee, frunzele de ceai sunt doar la 62000. You do the math.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#10
Asta e o veste foarte buna! Am luat și eu mai multe ceaiuri de la Cosmin, sunt extraordinare. Și este ideal sa comanzi de la persoane pasionate de ceea ce fac, asa cum sunt ei, pentru ca iti dau și sfaturi foarte utile, pe lângă instrucțiunile pas cu pas trecute pe pungile cu ceai. Chiar voiam sa comand pachetul cu mai multe ceaiuri, mi se pare o idee foarte buna.. Ce este interesat e ca, deși sunt 10 g de ceai, totuși se pot reinfuza și din experienta proprie, pot spune ca își păstrează gustul și la a treia infuzie. Se pot alege oricare 5 ceaiuri pentru cutia Kofi Ti sau doar cele din recomandare?
Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
Bonavita + Kinu m47 + Hario v60
 
Reply
#11
Confirmi Cosmin, reinfuzare?! N-am mai auzit...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#12
Impresionant si ma asteptam ca raspunsul sa fie unul pozitiv, dar trebuia la un moment dat atacat si acest subiect, pentru ca, cel putin in familia mea consumam de la mic la mare cafea.
Nu pot decat sa ma bucur de rezultate.
Espressor: Gaggia Baby Millenium '01 - Rasnita: Fiorenzato F5 GT/Lelit PL043MMI - Accesorii: Sita IMS Competizione 14 g (12-18), 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
Ex.: Gaggia Classic '15
 
Reply
#13
(21-02-2018, 13:13)bogdan_c87 Wrote: Asta e o veste foarte buna! Am luat și eu mai multe ceaiuri de la Cosmin, sunt extraordinare. Și este ideal sa comanzi de la persoane pasionate de ceea ce fac, asa cum sunt ei, pentru ca iti dau și sfaturi foarte utile, pe lângă instrucțiunile pas cu pas trecute pe pungile cu ceai. Chiar voiam sa comand pachetul cu mai multe ceaiuri, mi se pare o idee foarte buna.. Ce este interesat e ca, deși sunt 10 g de ceai, totuși se pot reinfuza și din experienta proprie, pot spune ca își păstrează gustul și la a treia infuzie. Se pot alege oricare 5 ceaiuri pentru cutia Kofi Ti sau doar cele din recomandare?

Toate ceaiurile se pot reinfuza. O medie de infuzii, fara sa-si piarda aroma/corp, este de 4, insa la multe ceaiuri trece de 5. Avem ceaiuri cu 6 si 8 infuzii. In general ceaiurile din arbori salbatici si batrani.
Legat de alegerea ceaiurilor din cutie: pe scurt, nu. Pe lung: etichetele sunt custom si in plus, exista o logica de trecere in revista. Sunt alese ceaiurile acelea sa fie reprezentative.
Altfel, pentru fiecare ceai, este disponibila optiunea de 10grame, daca vreti sa incercati.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#14
Reinfuzari succesive, gen cum se bea traditional ceaiul chinezesc, sau? Smile
Brewtus | Honne | AeroPress | Aergrind
 
Reply
#15
Am atasat cateva imagini cu etichete de spate ale ceaiurilor, sa vedeti informatii disponibile (instructiuni infuzare si numar de infuzii recomandat).

(21-02-2018, 13:36)flipu2k Wrote: Reinfuzari succesive, gen cum se bea traditional ceaiul chinezesc, sau? Smile

Toate ceaiurile sunt din China, deci da. Daca te referi insa la stilul gong-fu de a prepara ceaiul, atunci poti merge lejer peste 10 infuzii. La inceput, faceam retetele si pentru gong-fu (nu 1 gram la 100ml, ci vreo 4-6), insa mi-am dat seama ca nu merita efortul. Acei putini cunoscatori de gong-fu se vor descurca oricum singuri.

Am primit pe PM doua intrebari care mi se par pertinente pentru mai multe persoane:
- cati carbohidrati are Cascara Lemonade ?
- de ce nu fara zahar/cu stevia ?

Pentru prima intrebare, va atasez eticheta de spate a sticlei cu valorile nutritionale. Are 6.1 grame de carbohidrati/glucide.

Pentru a doua intrebare:
- am urmarit, in toate produsele noastre, sa procesam cat mai putin ingredientele
- am urmarit gustul, fara compromis la calitate
- am urmarit sa cream produse pe care inainte de toate sa le consumam noi cu placere


Am testat bautura fara zahar, cu zahar de trestie de zahar in diferite stadii de procesare precum si cu tot felul de substituti (stevie & co.). In blind, a iesit castigator zaharul de trestie nerafinat, obtinut prin cristalizarea sucului de trestie de zahar presata la rece. Stevia & Co lasau un aftertaste oribil. Am hotarat ca daca vom scoate o versiune 'fara zahar', atunci va fi o versiune 'fara indulcitori'. Nu doar ca va fi mai gustos, insa pe mine ma deranjeaza produsele care clameaza ca nu au zahar dar folosesc tot felul de indulcitori ultraprocesati chimic. Nu prea am incredere in middle way. Ori cu zahar de calitate, ori deloc. 

Una peste alta, alegerile noastre de a face lucrurile simple, cu zahar de calitate, au dus la o bautura cu doar 24 kcal. Nu a fost o intentie, sincer, ci o consecinta. Comparati cu alte bauturi, inclusiv cu cele 'fara zahar'.


Attached Files Thumbnail(s)
                   
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#16
Pentru bautorii de bere artizanala, ne vedem la Bucharest Craft Beer Festival in acest week-end.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)