Hello There, Guest! Login Register


Claro Coffee Shop - București (cafeneaua)

#1
Bună ziua

Nu sunt sigur dacă această este secțiunea corecta pentru a scrie o mica recenzie la o cafeneaua pe care l-am vizitat astăzi.

Doarece nu am, încă, un espressor personal, esperientele mele ale lumei cafelei este limitat la vizite ocazionalea la câte o cafeneaua specializată.

Astazi am vrut sa încerc sa beau o cafea direct de la un prăjitor: după o încercare eșuată la un prăjitor lângă piața Gemeni (din păcate nu era o cafeneaua ci doar un magazin) am avut inspirație sa vad unde are locație Claro Cafe, ci am descoperit ca era o cafeneaua de ale lor la doar 200 m depărtare.


Am ajuns acolo cu soția mea și găsit un local mic, curat și foarte prietenos.

Am comandat pt soția mea un cappuccio si pt mine un doppio.
Ambele cafele au fost extraordinar de bune (dacă nu ma însel era vorba de un El Salvador).

Ce ma plăcut cel mai mult a fost serviciul pe care l-am primit. Nu doar ca am primit o cafea foarte bună și un pahar de apa (poate părea ceva mărunt, dar a fost ceva pe care l-am apreciat mult) dar am și întâlnit un barista foarte priceput pe care a reușit sa ne facă sa ne simțim confortabil și ne a oferit cateva explicații.

Cred ca acest ultim aspect este, deseori, destul de neglijata, mai ales în București, chiar dacă, din dpmdv, este importanta pt a furniza un serviciu de nivel înalt.

Am ieșit de acolo foarte impresionat (și cu un pachet de 250 g de Brazilia pe care îl voi strica cu Moka mea).
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#2
Mai duci sotia de vreo 2 ori pe acolo si ii strecori subtil ca daca ai avea si tu ceva echipamente pe acasa, ai putea sa o rasfeti in fiecare dimineata cu aroma ispititoare a unei cafele proaspat rasnite. 
    Niste fotografii cu latte-art ajuta extraordinar de mult. Rolleyes

   Deocamdata, despre preturile de achizitie sa nu aduci vorba.
    Faptul ca mai sunt vreo 70 de zile pana la Craciun, iarasi te ajuta.
Lelit PL41E, Macap MC4, PL100,  masina de paine si heatgun Dewalt D26414
 
 
Reply
#3
Calea espresso este foarte scumpa de parcurs, este un domeniu flamand care inghite multi bani. Desigur poti sa te opresti si la un nivel mai jos insa la un moment dat apare nemultumirea. Dupa ce iti cumperi aparatele faci greseala de a bea cafea din cafenele cunoscute unde aparatura este foarte scumpa.
 
Reply
#4
Cand apare nemultumirea te duci si bei o cafea la o cafenea obisnuita ca sa zic asa, care nu prea foloseste cafea proaspat prajita, iti resetezi instant simturile in ceea ce priveste gustul cafelei si iti dai seama ce cafea minunata bei tu acasa in fiecare zi facuta la  aparatura ta entry level (Pachetul Barista Home Beginners).
Lelit PL41E, Macap MC4, PL100,  masina de paine si heatgun Dewalt D26414
 
 
Reply
#5
(13-10-2017, 10:54)Denis Wrote: Calea espresso este foarte scumpa de parcurs, este un domeniu flamand care inghite multi bani.

Da, am văzut si eu  Sad: din acest motiv sunt bucuros ca exista, cel puține in București, locuri unde se poate gusta o cafea ca la carte.
In viitor (îndepărtat) este posibil sa îmi cumpăr si eu un espressor second hand (un Lelit41TEM, sau, foarte putin probabil, un Expobar Office Leva HX).
Dar sfaturi pe care le am citit pe acest forum au fost foarte utili sa înțeleg cum se apreciază cel mai bine o cafea.
 
(13-10-2017, 11:34)danrogo2001 Wrote: Cand apare nemultumirea te duci si bei o cafea la o cafenea obisnuita ca sa zic asa
Pana acum am băut foarte rar cafea pentru ca nu reușeam sa ma împac cu gustul amar ale cafelei. Dar, in ultimul timp am descoperit ca gustul amar nu este o caracteristica ale cafelei ci doar un mod de pregătire greșit  Smile .
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#6
Ier am fost din nou, dar nu am mai găsit varietate "El Salvador" ci "Kenia". Cafea a ieșit bună dar cu un nivel de aciditate mai ridicat decât data trecut (cred ca este datorit varietate diferita de cafea): m-am dat seama ca personal îmi plac cafele mai puține acide.

Cred ca ar fi bine dacă ar fi posibil sa alegi între 2-3 sortimente, dar cred ca logistic pt ei ar fi mai complicat Smile
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#7
Ieri am trecut pe acolo. El Salvador "la serviciu"Smile
Un single shot si un Cappuccino, discutia aferenta insa priceless Smile

BTW, excelente ambele cesti, mi'am reconfirmat ca imi place cafeaua fara aciditate Smile

BTW 2: jucarie noua in cafenea, am asistat si la unboxing plus primele teste Smile
Bezzera Magica S MN PID, Macap M42M
 
Reply
#8
Cum extrageti voi El Salvador? Banuiesc ca vorbim de: El Salvador Villa Galicia.

Eu rasnesc 19g, ma opresc cu extragerea pe la 40g iar temperatura intre 84 si 88 de grade. Dar parca spre 84 se simt aromele care sunt trecute de ei pe punga: "note dulci de lapte cu miere".
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator tip OCD)-Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1, separat și Bialetti Fiametta+Hario Skerton
 
Reply
#9
Testat azi braziliene naturale, una chiar de 93 pts. de la un importator simpatic brazilian. Neasteptat de bune
@mihai123 @Lyvyoo[Image: 94TtTm7.jpg]
 
Reply
#10
Nu mai stii frate care e braziliana, africana.... S-au schimbat procesarile atat de mult, incat nimic nu mai este ce a fost odinioara. Lucru care ma bucura Smile Tipul in albastru e intermediar de direct trade-uri si a venit in RO sa faca business, auzind ca suntem pe val.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)