Welcome Back Log In Create Account

Chanelling - distribuire și tampare

Tongue 
(26-07-2024, 20:07)bx3m Wrote: Doar 200 de dolari… Guys, cand ai 54 si zici cum sa fac, ce sa fac, auzi doar “aaa pai iti trebuie 58”, cand ai 58 acum auzi ca iti trebuie 54.

:D Pentru asta s-a inventat 57...

Reply
Exista un cos pe care l-am folosit si i-am facut reclama mult pe forumuri/discord cand faceam espresso (2019±).

Este pt gaggia classic insa nu sunt sigur ca e producator gaggia. E conic inca 14-16g in el, dar atentie ca sunt mai multe versiuni.

Trebuie sa aiba 7 gauri pe ultimul rand spre margine (toate gaurite!) Si are pe laterala 2 litere NF sau ceva de genul.

https://www.theespressoshop.co.uk/en/Gag...-1974.aspx

Este foarte foarte bun, si are gaurile pana spre margine, nu ramane inelul ala subextras pe care il vezi la alte cosuri conice.

Spor
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
La mine problema pare ca ar fi rezolvata. Am trecut inapoi pe IMS Competizione si am scapat de channeling, pastrand restul parametrilor - grad rasnire, cantitate, WDT. Curgere frumoasa, gustul si-a revenit... Deci, IMS Big Band nu sunt potrivite pentru cafeaua asta, cel putin asta la mine, poate altcineva are si vrea sa incerce.
Mahlkoenig e64 ws | Lelit Victoria PL91T

Reply
Din experiența mea, creșterea cantității de cafea din coș va face ca puck să fie mai uscat și mai întreg.

Reply
Am tot zis sa incerc chiar cu 23 de grame, dar parca e cam mult…

Reply
Forma Puckului nu afectează neapărat calitatea de shot. Puteți obține un shot bun de cafea fără un puck perfect, așa că vă sugerez să nu depuneți prea mult efort în acest lucru. Eu personal folosesc coș de 18 g și folosesc întotdeauna 18 g de cafea și sunt mulțumit de rezultate.

Reply
Inteleg intentia de a avea cele 10 postari dar ce vrei sa pui prin " Puteți obține un shot bun de cafea fără un puck perfect, așa că vă sugerez să nu depuneți prea mult efort în acest lucru. "  ?

Vrei sa spui ca un puck stramb sau cu mici crapaturi poate fi neglijat? Explica putin ca sa nu postam doar de dragul de a o face!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Spun că un puck plin nu este o garanție pentru un shot să fie făcut într-un mod optim și invers. Pentru a înțelege calitatea de shot folosesc un bottomless portafilter și pentru 18g de cafea in, mă aștept să iasă 36ml in 25-28 de secunde, fără channeling. Pentru mine, aceasta este un shot făcut corect și după degustare, pot face ajustări suplimentare ale setării de rasnita.

Reply
Tot nu inteleg ce vrea sa spuna autorul…

Reply
(21-08-2024, 00:02)Nadav_eck Wrote: Spun că un puck plin nu este o garanție pentru un shot să fie făcut într-un mod optim și invers. Pentru a înțelege calitatea de shot folosesc un bottomless portafilter și pentru 18g de cafea in, mă aștept să iasă 36ml in 25-28 de secunde, fără channeling. Pentru mine, aceasta este un shot făcut corect și după degustare, pot face ajustări suplimentare ale setării de rasnita.

Păi și noi ăștia, restul, nu tot cam așa procedăm? Doar așa se și numește forumul: espressoman. Facem asta de ceva vreme. Nu e ca și cum aduci ceva plus valoare cu această postare :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Poate nu stie cum sa spuna mai delicat ca unii isi pierd timpul cu wdt-uri si alte giumbuslucuri, cand extractia poate sa iasa bine direct din rasnire si tampare... Smile

Sau poate omu o avea sistem pe 51-53, si se mira de ce "noi ăștia, restul", 58-istii adica, se omoara atat cu pregatirea pucului...

Reply
Mie imi pare text generat cu AI in perioada de test Smile
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
(21-08-2024, 11:09)Cip Wrote: Mie imi pare text generat cu AI in perioada de test Smile

Exact asta am vrut sa zic eu :))))))))

Reply
Poate nu e AI, oricum e unul prost dupa sfaturile si experientele care le vrea impartasite.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)