Hello There, Guest! Login Register


Ceva nou?

#1
Va salut,
Sunt aproape hotarat sa achizitionez o rasnita noua, un honne. Stiti de ceva nou, interesant, ce ar trebui sa apara anul acesta pentru care ar merita sa astept?
Va multumesc
 
Reply
#2
Nu știu ce va apărea, dar nu este necesar să aștepți. Fă-ți un serviciu și ia-ți un Lagom P64. Am avut Honne, avem Lagom P64. Nu voi intra în comparații. Succes!
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#3
De aparut apare Kopi Deva, daca poti astepta pana in mai.
De meritat... Confused
 
Reply
#4
Razvan, daca vreodată vrei sa va vindeți P64.... te rog, sa ma anunți :-)
Ce cutite aveti? standard sau ssp (brew/espresso/hybrid)?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#5
Kopi Deva este un fail. A fost probata deja de mai multi și cu cuțite SSP râșnea 15-18grame in peste 3 minute. Că sa nu mai zic că se bloca.

Lagom p64 e okay dar au scăpări, de exemplu intra cafea la rulmenți și huruie. Aliniamentul e bun dar în timp necesita unele ajustări. Portcutitul de sus se poate pune in 3 moduri și fiecare schimba punctul de zero ca și la g iota, deci nu e aliniata cum ai zice. Da e aliniata suficient pt 99% din oameni.

Am schimbat rulmenți am făcut o bucăți. Aia răspund greu și dacă ai nevoie de garanție/piese te asista și trimit dar fac 1-2 luni in spanac. Mi a trebuit o scula sa desfac o piuliță ciudata la rulment și mi au trimis piesa greșită a venit după 40 zile. A fost nevoie sa mi printez eu ceva sa pot desface.

De asemenea cu boabe espresso sau mediu cuțitele SSP multi purpose sau unimodal nu sunt bune, extrag prea mult și nu au corp suficient, te îneci in arome dar nu e shot echilibrat.

Honne nu e cine știe ce, dar e single dose, ai suport local mai bun și rapid decât lagom și cred că se potrivește mai bine pe boabe prăjite mediu, gen espresso roast. Pe boabe de filtru sau nordic, nu.
Roest L100+, Pavoni full mod+kinu, various brewers and 4 kettles, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#6
Cu siguranta parerea lui Razvan valoreaza mai mult decat a mea, din toate punctele de vedere. Totusi, ca posesor de Honne si dupa experienta cu rasnite cu cutite plate folosite in single dose folosite in espresso, imi dau si eu voie sa imi spun o parere ca as evita Lagom chiar daca ar fi la pret mai mic decat Honne. Nu intru in detalii, am tot scris pe forum, e strict teoretic ce spun, nu am incercat Lagom niciodata, insa pe Honne l-am utilizat indelung si la fel si rasnite cu cutite plate folosite in single dose.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#7
Va multumesc pentru raspunsuri.
M-am uitat si la lagom dar faptul ca vine din state si nu am unde sa ii fac service in Romania ma face sa ezit putin. Dar pe de alta parte la 2-4 cafele pe zi ce se poate strica la ea. Presupun ca Razvan a testat cele doua modele mult mai intens decat un utilizator casnic si am incredere in raspunsul lui.
 
Reply
#8
Lagom P64 dacă o comanzi direct de la ei, nu vine din state, cred că din China se trimite.

Râșnițe noi care urmează să apară ar mai fi:
Acaia Orbit ar trebui teoretic să apară anul acesta, dar foarte probabil va avea preț destul de mare(presupun că va fi mai scumpă decât P64).
Eventual Zerno Grinder Z1 mai pare interesantă și teoretic nu foarte scumpă("starting at 999$"), dar cine știe când sau dacă va ajunge să fie produsă.
 
Reply
#9
(14-02-2022, 11:24)cristian.h Wrote: Presupun ca Razvan a testat cele doua modele mult mai intens decat un utilizator casnic si am incredere in raspunsul lui.

Strict apropo de metodologia aleasa pentru a puncta raspunsurile, avand in vedere ca esti si tu un utilizator casnic, poate ca, pentru tine, ar fi mai relevanta experienta unui utilizator casnic decat a unui prajitor.

Plus, nu stim nimic despre experienta lui Razvan cu Lagom, poate ca a folosit-o mai mult pentru brew. Poate ca profilul de extractie al lor (preinfuzie lunga si presiune maxim 6 bar) nu este potrivit pentru cafelele baute de tine.

De exemplu, tin minte ca, undeva in forum, Razvan a scris ca, folosind cutitele de brew/multipurpose pe Lagom, pentru espresso, cafelele au iesit fara corp.

Din aceste motive spun ca, poate, pentru tine, experienta unui utilizator casnic poate fi mai utila decat a unui prajitor, care, desi cu siguranta are papilele de (cel putin) o mie de ori mai antrenate decat un utilizator casnic, poate are un set de referinte si, mai ales, de utilizari diferite decat ale unui utilizator casnic.

Recunosc ca scriu aceste cuvinte mai mult pentru @micrenda, incerc sa il conving ca Lagom nu este rasnita ideala pe care o considera el. In plus, departe de mine gandul de a il "provoca" pe Razvan, dar nu e exclus sa aflam, cu aceasta ocazie, mai multe despre motivele pentru care considera el ca Lagom ar fi in mod clar mai buna decat Honne pentru espresso, plus de claritate, plus de dulceata? Ca plus de corp stiu ca nu are cum, rasnitele cu cutite asezate oblic fiind, din experienta mea, o dezamagire la capitolul corp.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#10
(14-02-2022, 12:50)cradun Wrote:
(14-02-2022, 11:24)cristian.h Wrote: Presupun ca Razvan a testat cele doua modele mult mai intens decat un utilizator casnic si am incredere in raspunsul lui.

Strict apropo de metodologia aleasa pentru a puncta raspunsurile, avand in vedere ca esti si tu un utilizator casnic, poate ca, pentru tine, ar fi mai relevanta experienta unui utilizator casnic decat a unui prajitor.

Imi cer scuze, cred ca m-am exprimat gresit. @cradun, nu a fost intentia mea sa discreditez raspunsul tau. Bazat pe postarile tale de pe forum am cumparat espressorul, ECM Classika, si decizia de a merge spre Honne. Ma gandeam mai de mult la Lagom si pentru design, arata mult mai bine ca Honne, plus ca e mai mica pe blat. Raspunsul lui Razvan a adus iar Lagom pe lista mea si acum trebuie sa cantaresc pros and cons.

(14-02-2022, 11:45)sochaux_ Wrote: Eventual Zerno Grinder Z1 mai pare interesantă și teoretic nu foarte scumpă("starting at 999$"), dar cine știe când sau dacă va ajunge să fie produsă.
Nu stiam de Zerno pana acum, merci pentru pont
 
Reply
#11
(14-02-2022, 13:36)cristian.h Wrote: Imi cer scuze, cred ca m-am exprimat gresit. @cradun, nu a fost intentia mea sa discreditez raspunsul tau.

Nu trebuie sa iti ceri scuze, nu caut nici o medalie, aici e vorba doar despre masini. Eu imi cer scuze pentru perseverenta argumentelor impotriva rasnitelor ca Lagom, avand in vedere pretul, atunci cand vine vorba de espresso, mai ales ca Lagom nu am avut niciodata. Imi asum riscul de a fi penibil, dar chiar cred ceea ce scriu Smile si sper ca insistenta mea ar putea ajuta pe cineva, la un moment dat.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#12
Salut @cradun

Intrade-var, nu ai avut Lagom, dar avut asa de multe râșnite sub mana, asa ca ai destul de multa experienta.
La mine Lagom P64 este iubire iraționala: poți sa spui tot ce vrei, dar tot la ea ma gândesc :-)

Gluma la o parte, în ultimul timp, am văzut ca nu mai caut corpul la o cafea. Si in aproape orice cafenea acum se găsește EK43, deseori cu SSP, si eu caut ceva similar, dar "family friendly". Lagom P64 pentru acum le bifează pe toate (design, costul, spațiu, alienarea, etc.).
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#13
Da, de cand beau cafea la Fluid, imi e si mie clar ca, aproape din toate punctele de vedere, EK aliniat e peste Honne, la cafelele despre care vorbim aici. Dar nu as pune egal intre Lagom si EK, as zice ca lucrurile sunt mai complicate. Nici corpul nu e un element de sine statator, e vorba de un amestec de senzatii gustative care merg impreuna spre a da un echilbru shot-ului respectiv.

Zerno pare foarte interesant.

Pe scurt, espresso e (si) despre fines. Honne are un mecanism foarte elegant de gestionare a fines-urilor. Lagom are RDT...
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#14
Avem cuțitele unimodale pe Lagom. Folosim în jur de 600-700rpm pentru filtru și la 1300-1400rpm în espresso. Nu caut corp în cafea, sunt interesat în primul rând de arome, dar cu apa potrivită (preparăm momentan o rețetă la 120 ppm din potasiu și magneziu), iese un corp decent în espresso. În combinație cu levierul ACS Evo Leva iese un corp mai mult decât decent. Pe parte de arome excelează. Nu am avut nicio problemă de ordin tehnic cu ea, fiind utilizată zilnic în ultimii doi ani.
Neavând experiență cu suportul lor tehnic, îi dau crezare lui Darsidius. Honne are clar un avantaj pe partea de asistență.
Honne este extrem de zgomotoasă prin comparație cu Lagom, iar asta e important în utilizarea casnică. Are rezultate bune în espresso, dar nu are versatilitatea Lagom, de a măcina bine și pentru filtru.
Estetica este net superioară, în favoarea Lagom, dar depinde cât de important este acest factor.
Le-am folosit pe ambele destul de mult și acesta este doar punctul meu de vedere. Succes în alegere!
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#15
Multumim pentru detalii. Ca aspecte obiective, as zice ca Honne are toate "ingredientele" pentru a macina foarte bine pentru filtru. Cutitele plate din ansamblul cutitelor hibride par identice cu cutitele unimodale de la SSP. Viteza de rasnire la Honne e scazuta, undeva la 800 rpm, din cate tin minte. Deci, obiectiv, ar bifa si partea de versatilitate.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#16
Nu 800, un pic sub 340 rpm. Motorul are 1350 rpm, demultiplicare de 4x.
 
Reply
#17
Multumesc pt informatie, 340 rpm mi se pare si mai bine, cel putin pt filtru.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#18
(14-02-2022, 21:53)cradun Wrote: Multumesc pt informatie, 340 rpm mi se pare si mai bine, cel putin pt filtru.

P64 poate 300 rpm pe treapta 1. Tu subliniezi avantajele Honne, fără să fi folosit un Lagom P64, altfel nu ai avea cum să compari rezultatele la filtru între cele două râșnițe. Pentru espresso este discutabil, pentru că ține mai mult de gusturi și de ce rezultate își dorește fiecare să obțină.
Dacă facem un sumar:
1. Calitate construcție - Lagom
2. Silențiozitate - Lagom
3. Amprentă pe blat - Lagom
4. Ușurința în utilizare (reglaj grad râșnire, încărcare boabe) - Lagom
5. Estetică - Lagom
6. Asistență post vânzare - Honne
7. Claritate - Lagom
8. Corp - Honne
9. Preț - Honne
10 Flexibilitate în alegerea cuțitelor - Lagom
11. Accesorii incluse în pachet - Lagom

Nu afirm că pentru acasă Lagom P64 este râșnița unicorn, dar în prezent este cea mai apropiată de acest deziderat din multe puncte de vedere.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#19
razvan.yume, multumesc pentru raspuns!

Ce vreau sa mai adaug apropo de versatilitatea Lagom e ca, in curand, vor aparea la SSP (si, ulterior, la barshaker) cutitele tip Lab Sweet, care se pare ca, pe filtru, adauga un plus de gust fata de cele multipurpose. Si pe espresso sunt laudate (cred ca pe MK Peak erau unele cu geometria asta).
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#20
Honne rămâne în urmă cam la toate capitolele, dar e produs local, deci daca tii sa iei ceva local sau să suporți industria locala atunci da.

Cât despre ceva nou și ieftin aveti aici 280$ cică:

https://www.instagram.com/p/CZgtqxXhmci/...=copy_link
Roest L100+, Pavoni full mod+kinu, various brewers and 4 kettles, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#21
Legat de zgomot, la Honne, ieri am cumparat se la mathaus un covor antialunecare de cauciuc, l-am taiat in 2 bucăți pe care le-am așezat sub piciorusele de la râșniță, rezultatul dpdv al zgomotului este INCREDIBIL, probabil a scazut cu 60% zgomotul, suna ca o jucarie fata de cum facea inainte.[Image: DEqIt1l.jpg]
Dalla Corte Studio, Honne
 
Reply
#22
Sau similar de la Leroy, daca nu aveti mathaus in localitate, in Craiova nu este.

https://www.leroymerlin.ro/produse/evacu...-buc/39206
 
Reply
#23
Similar de la Dedeman daca nu aveti Leroy sau Mathaus in localitate, in Slatina nu sunt Smile .
https://www.dedeman.ro/picioruse-antivib.../p/3030939
https://www.dedeman.ro/suport-din-cauciu.../p/4016612
 
Reply
#24
Picioruse am avut si nu se compara, reduc dar nu asa mult, tot ce înseamnă covoraș cred că își face treaba la maxim, chiar ma gandeam sa o vand din cauza zgomotului dar acum a picat varianta aceasta...
Dalla Corte Studio, Honne
 
Reply
#25
Si eu tot covoras am.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#26
This is the real deal:

https://www.dedeman.ro/ro/protector-anti.../p/7043691
 
Reply
#27
Astea le-am sugerat și eu pe topicul Honne acum 2 ani Wink
DE1Pro v1.4, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 v2, Aeropress, The Force Tamper
  
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)