Hello There, Guest! Login Register


Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)?

Ok, merci mult, o incerc maine.  Wink
 
Reply
Eu folosesc reteta RightSide pt V60
Si April pt April
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Felicita Arc, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Acaia Pearl, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
Slavic e mai atent la nuante, de aia am apelat la el.
 
Reply
Pai bine ai facut, vad ca te-a lamurit bustean

[Image: 919ac19dd7a80a6cd9c27bdca6a48036.jpg]

[Image: 1028702fadfc12b97cb859bd67a89c7b.jpg]

Afinele alea se simt intr-un mare fel!
Cea mai buna cafea de filtru pe care am baut-o pana acum!
(si nu doar eu zic asta)
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Felicita Arc, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Acaia Pearl, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
Cu ce a vrut Slavic sa ma lamureasca, m-a lamurit , chiar mai bine decat ma asteptam..
 
Reply
O cafea foarte aromata și cu note foarte clare de cireșe in Aeropress am baut asta vara de la 112 Coffee din Târgul Mures - Burundi Kayanza Oro

[Image: 08609c15bffd6e1dc7ba875a856f4e96.jpg]

Columbia Pedro Guzman de la Buimac - dacă îți e dor de cafea buna, cu arome de lichior de cireșe de exemplu, trebuie neaparat sa o încerci

[Image: c0d7f8a4437840732fc25cccb15049ab.jpg]
Brasilia Mini classic SB | Elektra Leva S1 '85
AeroPress | Kinu M 47 | Anfim Best
 
Reply
Una dintre cele mai bune cafele băute de mine in ultimele luni!!!![Image: zhBFu3i.jpg]
Bezzera unica pid | CS-001 | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics
 
Reply
Beau zilele astea Etiopia Shoondhisa de la Manhattan Coffee Roasters. O cafea care nu a vrut sa imi iasa BR 1:2 si fara profilare in nici un fel, nici macar dc am ridicat temperatura. Asa ca am trecut spre un BR de 1:3, preinfuzie la 2 bar vreo 18 s si restul pana spre 48 de secunde extractie. Rezultatul e unul care poate fi descris ca in video-ul asta ca "filter coffee that's been infused with gelatin", desi mai trebuie sa lucrez la echilibru. Spun asta pentru ca am baut si versiunea de filtru a acestei cafele.

Poate fi doar cafeaua asta, dar mi se pare ca extractiile cu EK si cu alte rasnite "unimodale" si "bloom shots" au directionat prajirea in directia asta, in care, in extractii cu BR 1:2, nu prea poti sa scapi de un exces de aciditate (desi eu ziceam ca imi place aciditatea) si in care trebuie sa treci de 1:2 ca sa ai echilibru. O cafea interesanta, atipica fata de ce avem in tara, probabil e de tipul celor care merg bine extrase pe G-Iota cu cutite SSP de brew. 

Pt cine are Honne, la cafeaua asta recomand turnarea inceata, graduala, a boabelor in camera cutitelor, rezulta ceva mai putine fines-uri.

[Image: 3gSpPgi.jpg]
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
Salut,

O recomandare v-as ruga, din cafelele existente prin magazine ce mi-ati recomanda pentru espresso, cu aciditate mica/medie cu un corp plin si note mai mult spre caramel, biscuiti.
Intreb deoarece la noi in casa se fac cateva cafele pe zi (double shot) iar variantele de prajitorie desi sunt foarte bune mi-ar cam destabiliza bugetul.
Multumesc mult de ajutor
 
Reply
Vezi pe topicul acesta, unde poti sa revii cu intrebari mai departe.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Worka Wuri de la Manhattan. Excepțională.
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
(11-10-2021, 17:32)Lyvyoo Wrote: Vezi pe topicul acesta, unde poti sa revii cu intrebari mai departe.

Acel topic este legat tot de cele proaspat prajite nimic din cele din comertul "socialist" Big Grin
Cand duci 3, uneori chiar 4 shoturi pe zi(asta doar eu) o punguta de prajitorie se duce super fast de asta voiam sa aflu niste variante din astea gen bar(de exemplu) care sunt decente.
Ma rog, daca intrebarea nu-si are locul, imi cer scuze si rog stergerea postarii.
Multumesc Smile
 
Reply
Topicul e cu ne ne place, nu variante cat mai ieftine…
In principiu nu este obligatoriu sa fie scump ceea ce iti place, dar preturile in zona noastra cam sunt legate de calitate.
PL41TEM, Quamar M80DR, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Inca o Columbia deosebita de la Pressco!
Te loveste zmeura din plin + dulce ca mierea Smile
Are niste boabe perfecte ...mai ales ca sau prajit perfect!

[Image: ArDBDqJ.jpg][Image: RvXBrpA.jpg]
Vesuvius v2 | Niche Zero | Bravo Tamper | V60 | Comandante Zebra mkIII | Hario | Goat Gina | Wacaco Nanopresso | Brewista Artisan | Brewista Smart Scale v2 | LogoCups | Kruve | Kribli | "Zichor's Oak Tools"
 
Reply
Columbia Laurina Fincamigos de la Sloane,  e soiul ala de cafea cu un nivel scazut de cofeina in mod natural, fara nici o procesare post-recoltare. Prima nota simtita a fost "mar copt" si ma uit dupa pe punga si vad: "poached pear". Pe aproape. Cum am mai scris in alta parte, mi se pare extraordinara povestea soiului astuia, merita incercat Smile

[Image: mxagYPF.jpg]
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
(07-10-2021, 09:37)cradun Wrote: Beau zilele astea Etiopia Shoondhisa de la Manhattan Coffee Roasters. O cafea care nu a vrut sa imi iasa BR 1:2 si fara profilare in nici un fel, nici macar dc am ridicat temperatura. Asa ca am trecut spre un BR de 1:3, preinfuzie la 2 bar vreo 18 s si restul pana spre 48 de secunde extractie. Rezultatul e unul care poate fi descris ca in video-ul asta ca "filter coffee that's been infused with gelatin", desi mai trebuie sa lucrez la echilibru. Spun asta pentru ca am baut si versiunea de filtru a acestei cafele.

Poate fi doar cafeaua asta, dar mi se pare ca extractiile cu EK si cu alte rasnite "unimodale" si "bloom shots" au directionat prajirea in directia asta, in care, in extractii cu BR 1:2, nu prea poti sa scapi de un exces de aciditate (desi eu ziceam ca imi place aciditatea) si in care trebuie sa treci de 1:2 ca sa ai echilibru. O cafea interesanta, atipica fata de ce avem in tara, probabil e de tipul celor care merg bine extrase pe G-Iota cu cutite SSP de brew. 

Pt cine are Honne, la cafeaua asta recomand turnarea inceata, graduala, a boabelor in camera cutitelor, rezulta ceva mai putine fines-uri.

[Image: 3gSpPgi.jpg]

Salut,
Azi m-am apucat si eu sa "trag" shot-uri din cafeaua asta, dar mi-a cam "iesit din prima" Smile. Pe Honne a iesit ok la 5.2(cu un timp de curgere ceva mai lung, spre 38s) - prima incercare, si la 5.4 si la 5.5(aici a fost cam pe la 30s curgerea). Nu am folosit PF naked, dar, vizual, curgerea a fost OK(nu ma orientez dupa criteriul asta ci dupa gust), iar temperatura 92-93C si ratie 1:2 - 1:2.2.
La gust a iesit ceva gen "capsuni cu ciocolata" si un bitter aproape inexistent. O cafea placuta din punctul meu de vedere, iar ca asemanare, pot zice ca seama cu Ethiopia Bombe de la Friedhats.

P.S.: Am uitat sa precizez doza folosita: 20 grame.

Zi frumoasa!

*admin edit
Lelit Mara X, Hedone Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc
 
Reply
Da, tot asa, mai grosier decat la majoritatea, am rasnit si eu cu Shoondhisa. Deocamdata am bagat-o la congelator, problema cu pungile de 250 de grame e ca ma cam plictisesc dupa 100 de grame din aceeasi cafea, de obicei. Cred ca punga ideala pt mine ar fi de 150 de grame Smile
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
@alchemist, de ce 20? Eu am un VST de 18, folosesc aprox 18.5g, insa in afara de o recomandare a lui Kaminsky intr-o prezentare, adresata cafenelelor, nu am gasit alte motive pt a trece la 20 de grame.
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
(14-10-2021, 14:43)cradun Wrote: @alchemist, de ce 20? Eu am un VST de 18, folosesc aprox 18.5g, insa in afara de o recomandare a lui Kaminsky intr-o prezentare, adresata cafenelelor, nu am gasit alte motive pt a trece la 20 de grame.

Am inceput cu 16-17 si aveam multe rateuri, dar ma tot incapatanam cu doza meaSmile
Cand am cumparat prima data de la RightSide, am folosit tot "doza mea" si, la fel, aveam multe inconsistente cu toate ca stiam ca este buna cafeaua. La recomandarea altor colegi si chiar a celor de la RightSide(ei pun retete la majoritatea cafelelor vandute si tot timpul au 20IN), am inceput sa experimentez cu doza asta si am obtinut mai multa stabilitate si un gust chiar mai bun.
Am aplicat doza asta la toti prajitorii de la care am cumparat apoi (Yume, Sloane, Claro, FriedHats) si pot spune ca s-a potrivit de minune. Sincer, exceptie facand doza de incercare, cam toate shot-urile au un gust foarte bun pentru prajitorii mentionati mai sus. Din cand in cand mai folosesc si 18-19 cand simt ca e loc de mai multe arome fara sa adaug mult biter, dar tot 20 mi-a dat cea mai mare consistenta in extractii.
Ca sa rezum, rutina mea este asta: macin pe Honne 20g in PF normal cu sita VST de 20, il bat de cateva ori de masa in plan vertical pentru a "nivela gogoasa", tampez cu Bravo si TRAG Smile
Rezultatul este consistent si bun in 95% din cazuri. Prin "bun" inteleg: echilibrat(acru,amar,dulce,sarat), ceva dulceata si macar 1-2 arome din cele descrise pe ambalajul cafelei.
Lelit Mara X, Hedone Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc
 
Reply
Ceva delicios:
[Image: 7-6KjcSz5Z3blpFXdc4iKls2Jt3OstsazX4A-e-7...authuser=0]
Lelit MARA X PL62X, Walnut Wood Kit, naked Lelit PLA580W, Lelit PL72 William.
 
Reply
Observ destul de multe cafele de la Pressco in threadul asta. Cum de nu avem cod de reducere si la ei? Big Grin
Lelit PL81T Grace | DF64 | Timemore Black Mirror 
 
Reply
(15-10-2021, 15:39)RazvaNNN Wrote: Observ destul de multe cafele de la Pressco in threadul asta. Cum de nu avem cod de reducere si la ei? Big Grin

Demult am vrut sa intreb si eu asta. Pressco si Bob Smile
Bianca + Niche
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
 
Reply
Am discutat in trecut, ma cunosc cu ambii dar nu s-a putut. Sa nu credeti ca e o placere neaparat sa intri in gura espressomanilor Smile E vorba de o asumare a unei comunicari, a review-urilor bune si rele, a unor impresii in graba uneori sau oricum subiective etc.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
(07-10-2021, 09:37)cradun Wrote: Beau zilele astea Etiopia Shoondhisa de la Manhattan Coffee Roasters. O cafea care nu a vrut sa imi iasa BR 1:2 si fara profilare in nici un fel, nici macar dc am ridicat temperatura. Asa ca am trecut spre un BR de 1:3, preinfuzie la 2 bar vreo 18 s si restul pana spre 48 de secunde extractie. Rezultatul e unul care poate fi descris ca in video-ul asta ca "filter coffee that's been infused with gelatin", desi mai trebuie sa lucrez la echilibru [...]

Astazi am desfacut punga de Shoondhisa, si m-am ghidat dupa ce a spus @cradun mai sus, doar ca am rasnit chiar prea fin pentru ce targetam, rezultand o preinfuzie f lunga, 80s extractie totala, ratie 1:2, 92 grade. A iesit absolut bestiala, echilibrata si foarte parfumata. Voi incerca totusi si o extractie cu prefinfuzie ceva mai scurta, sa vedem ce iese.
Lelit Bianca, Atom 75, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc
Past: Lelit Victoria, Lelit William
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 4 Guest(s)