30-09-2021, 16:48
Ok, merci mult, o incerc maine.
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)?
|
(11-10-2021, 17:32)Lyvyoo Wrote: Vezi pe topicul acesta, unde poti sa revii cu intrebari mai departe.
(07-10-2021, 09:37)cradun Wrote: Beau zilele astea Etiopia Shoondhisa de la Manhattan Coffee Roasters. O cafea care nu a vrut sa imi iasa BR 1:2 si fara profilare in nici un fel, nici macar dc am ridicat temperatura. Asa ca am trecut spre un BR de 1:3, preinfuzie la 2 bar vreo 18 s si restul pana spre 48 de secunde extractie. Rezultatul e unul care poate fi descris ca in video-ul asta ca "filter coffee that's been infused with gelatin", desi mai trebuie sa lucrez la echilibru. Spun asta pentru ca am baut si versiunea de filtru a acestei cafele.
Poate fi doar cafeaua asta, dar mi se pare ca extractiile cu EK si cu alte rasnite "unimodale" si "bloom shots" au directionat prajirea in directia asta, in care, in extractii cu BR 1:2, nu prea poti sa scapi de un exces de aciditate (desi eu ziceam ca imi place aciditatea) si in care trebuie sa treci de 1:2 ca sa ai echilibru. O cafea interesanta, atipica fata de ce avem in tara, probabil e de tipul celor care merg bine extrase pe G-Iota cu cutite SSP de brew.
Pt cine are Honne, la cafeaua asta recomand turnarea inceata, graduala, a boabelor in camera cutitelor, rezulta ceva mai putine fines-uri.
(14-10-2021, 14:43)cradun Wrote: @alchemist, de ce 20? Eu am un VST de 18, folosesc aprox 18.5g, insa in afara de o recomandare a lui Kaminsky intr-o prezentare, adresata cafenelelor, nu am gasit alte motive pt a trece la 20 de grame.
(07-10-2021, 09:37)cradun Wrote: Beau zilele astea Etiopia Shoondhisa de la Manhattan Coffee Roasters. O cafea care nu a vrut sa imi iasa BR 1:2 si fara profilare in nici un fel, nici macar dc am ridicat temperatura. Asa ca am trecut spre un BR de 1:3, preinfuzie la 2 bar vreo 18 s si restul pana spre 48 de secunde extractie. Rezultatul e unul care poate fi descris ca in video-ul asta ca "filter coffee that's been infused with gelatin", desi mai trebuie sa lucrez la echilibru [...]
(15-10-2021, 15:34)Elwe Wrote: Ceva delicios:
(22-10-2021, 12:18)d2florin Wrote: Recunosc ca eu întreb despre cafea dulce, dar am început cu cafeaua proaspăt prăjită dar pe lângă ca era și scumpa mai era și nebaubila uneori și soția mina zis sa iau 1sr wave ca e mult mai buna... și de aici am ajuns spre 1st wave..
Sau poate o fi buna după un anumit preț..