Hello There, Guest! Login Register


Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)?

Pt mine Heleanna e best of pana acum pe 2019
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
(20-09-2019, 20:45)Elian_CT Wrote: Ethiopia Walichu Wachu - o bomba aromată. Din prima extracție nereușita am întâmpinat arome puternice. La al 3-lea shot a ieșit ceva dulceag, migdalat, fructat, și culmea.... cu un corp 90-60-90 ne-etiopian.

Din nou - bravo Yume și pentru aceasta origine

ce "setari" ai folosit?
Dalla Corte Mini, Compak K3, Kinu Pheonix, Cafflano Kompresso, Cafflano Kompact
 
Reply
Mai actualizez si eu cu ce am mai baut foarte bun in luna sept..

O Guatemala extrem de buna de la Guido, ceea ce mi s-a parut memorabil fiind un fel de contrast al acelor mere verzi de pe eticheta cu partea de dulce. Mai ales pe profilare e fantastica...
[Image: cTfMQxl.jpg]

Buimacita Aricha, sper sa o aiba Cosmin si la eveniment (alaturi de Guji). Dupa o degazare de vreo 2 saptamani am casapit-o pe profilare si a ramas preferata sotiei din multiplele cafele baute luna asta. Nu-i lipseste aciditatea, are si corp sanatos, iar per total as caracteriza-o tot printr-un contrast ce te atrage, cred ca un fel de cacao - fructe.
[Image: 5g0TLEp.jpg]

La Colombia Estate as declara-o cea mai buna cafea din lotul luat de la Yume recent, o IPA suculenta si dulce. Desigur, Costa Rica ramane la loc de cinste, dar nu stiu daca as putea bea doua luni in continuu anaerobe, insa cafele ca aceasta Columbia, cu siguranta!

[Image: WOYA71T.jpg]

Maine termin de "mestecat" concluziile si despre PAnama Geisha de la Claro..
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Am tot testat aceasta Panama Geisha, dupa vreo 10-14 zile de repaus si da, pot spune ca sta acolo in galeria celor mai selecte cafele de acest tip baute.
Ce a reusit Andrei sa faca, fata de vremea cand luam de la Sapid, a fost sa o si solubilizeze fara sa-i adauge bitter, astfel incat sa fie o prajire accesibila pasionatilor cu dotari normale, fara artificii gen profilare. 
Eu am incercat sa o extrag in ambele ipostaze, mai aproape sau mai departe de data prajirii. Desi am fost foarte multumit cu ea profilata, pot spune ca cele mai multe arome le-a dezvoltat extrasa normal, in primele zile dupa desfacere. Poate pentru ca este procesata prin spalare?! Tind sa cred ca cele procesate natural isi dezvaluie secretele putin mai tarziu si rezista profilate chiar si o luna. Poate e doar o impresie.

Cumva este cea mai accesibila Panama Geisha super aromata, in acest moment. Nu am gasit trandafirii din descriere dar in gust ai o dezlantuire  de arome puternice, mai pregnante fiind notele de prune (uscate?) si ceva gen caise - piersici. Macar o data de doua ori pe an, 100g de grame, de curiozitate, cred ca ar trebui sa incercam majoritatea, atunci cand gasim o Panama Geisha.

[Image: v9pomfU.jpg]
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Etiopia Chelchele de la Guido, extrem de aromata și florala. Are intensitatea aromelor aproape de Geisha. Se vede ca sunt rude, descendente solomonice pe linia reginei din Saaba. ?
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
Columbia de la Sarkis, foarte bună!
Gaggia Classic 2012 & Ascasso I-mini i2 Aluminiu.
 
Reply
Ultima lovitura vine tot de la Sloane: Costa Rica San Carlos Honey.

Adica, in 2019, Sloane se pare ca au monopolizat top-ul 3 personal pt. SO-uri, alaturi de Etiopia Qore si Colombia Suarez. Smile
Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky Doserless | Rancilio Silvia V3 PRO
Bravo tools | Reg Barber Tall C-Flat | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM®Chambord 12 cup & Kenya 3 cup

 
 
Reply
Ca sa nu mai deschid un topic separat, intreb aici, ca pare a se potrivi subiectul.
Daca tot vorbim de prajitorii si cafele de specialitate, nu ar fi normal ca pe pungi sa fie scris si punctajul SCA? Dintre cafelele cumparate de mine pana acum, niciuna nu avea scris.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 
Reply
Punctajul fermierului, importatorului sau prăjitorului?

Ar trebui să găsești un punctaj pe site-ul prajitoriilor...
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
Salutări tuturor cu ocazia primei mele postări Big Grin
După 2,5 luni de extracții și încercări de la 3 prăjitorii, vreau sa laud Guatemala Maya (de la Claro), pe care o găsesc foarte gustoasă și la un raport preț/calitate excelent. Am colegi cărora le-a plăcut mai mult decât Panama Geisha.
Lelit PL41 TEM + Kinu Phoenix
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)