26-01-2013, 14:24 (This post was last modified: 26-01-2013, 14:26 by Mayssa.)
Buna ziua,
Am inteles ca si acest tip de espresor italian clasic ar da un expreso bun.
M-ar interesa sa stiu opinia dumneavoastra, daca l-ati incercat, si daca stiti unde se poate gasi si la noi (m-am uitat putin pe internet dar nu am reusit sa gasesc)
E impropriu spus espressor. Este Bialetti Moka si functioneaza pe un principiu cumva asemanator cu espressorul, dar rezultatele sunt MULT diferite. Eu am unul si il folosesc in deplasari, in vacante si fata de ce as bea la un filtru prefer lichidul obtinut la Moka. Dar faptul ca temperatura apei sare de 100 de grade face ca "espresso-ul" sa fie vaduvit de majoritatea aromelor sale. Iese o cafea destul de fada, comparativ cu ce beau acasa.
Deci ca alternativa pentru cine nu suporta ibricul (ca mine asa) este ok. Dar ca alternativa pentru espressorul electric de calitate, nu. Practic vorbim de mere si de pere, adica doua chestii diferite.