Cafea proaspat macinata inseamna folosita in maxim 15 minute dupa macinare.
Nu cred ca ai clare care sunt prioritatile ca sa ajungi la o cafea buna. In nici un caz prima ta prioritate nu este un espressor.
Se incepe cu o rasnita buna, adica nu din acelea cu lamele de otel. Care costa cam de la 500 lei in sus.
Urmeaza informarea si mai ales degustarea a cat mai multor cafele realizate prin diverse metode de preparare, pentru a te decide ce vei aborda.
Espressorul este doar una din ele, cea mai costisitoare, cu mentenanta care te va costa si iti va manca o gramada de timp, si al carui rezultat este departe de ideea de espresso baut in barurile care nu servesc cafea de specialitate.
Nu in ultimul rand, ba chiar de importanta majora, va trebui sa te decizi si asupra unei surse de cafea, adica o prajitorie artizanala, nu la punga sub vid din supermarket.
(15-09-2017, 18:01)Alina zaharia Wrote: Ok, inteleg, nu vreau unul automat neaparat.
E pt acasa deci, pt inceput pot folosi cafea proaspat macinata.
Ce espresor ar fi mai ok, va rog?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Cred ca toate cele de mai sus ai ptea sa le clarifici foarte rapid si la maxim de informatie, participand la party-ul numit campionat de Aeropress, din weekendul acesta.
Nu vei intalni prea curand asa mare concentratie de specialisti in cafea pe metru patrat gata sa te sfatuiasca.
A se diferentia cu intelepciune sfaturile celor care au ceva de vanzare de cele sincere si dezinteresate