05-01-2022, 13:05
Mareste doza cu 0.5g ca sa macini mai grosier, cateodata zici ca nu vorbim romaneste.
|
Ce fac gresit? Puck prep/channeling etc.
|
(05-01-2022, 13:05)Darsidius Wrote: Mareste doza cu 0.5g ca sa macini mai grosier, cateodata zici ca nu vorbim romaneste.

(16-10-2025, 14:18)Anna90 Wrote: Redeschid si eu un topic pentru a nu mai crea unul. Acum sper sa aiba cineva disponiblitatea sa-mi raspunda.
Espressor Lelit PL42 recent achizitonat la care nu reusesc sa scot un espresso ”complet”.
Cum fac practic acum:
- Sita dubla cea original
- 15.2g-15.6g de cafea (la 15g se opreste tamperul in sita, de la 16g imi se lipeste de sita grupului)
- preinfuzie 3s cu 4-5s pauza (fara presinfuzie nu am reusit sa scot nimic, ori nu curge, urge curge ceai)
- extrag aprox 22g in 17-18s, dupa care devine apoasa.
Am incercat sa rasnesc mai mare/mai mic(atat la rasnita manuala, cat si la cea incorporata), sa cresc/scad gramjul, plus alte combinatii, dar nu am reusit sa depasesc acesti 22g, defapt acesta a fost maximul cu setarea pe care am descris-o.
Cum fac sa ajung la min 30g?
Multumesc
(16-10-2025, 14:18)Anna90 Wrote: Redeschid si eu un topic pentru a nu mai crea unul. Acum sper sa aiba cineva disponiblitatea sa-mi raspunda.
Espressor Lelit PL42 recent achizitonat la care nu reusesc sa scot un espresso ”complet”.
Cum fac practic acum:
- Sita dubla cea original
- 15.2g-15.6g de cafea (la 15g se opreste tamperul in sita, de la 16g imi se lipeste de sita grupului)
- preinfuzie 3s cu 4-5s pauza (fara presinfuzie nu am reusit sa scot nimic, ori nu curge, urge curge ceai)
- extrag aprox 22g in 17-18s, dupa care devine apoasa.
Am incercat sa rasnesc mai mare/mai mic(atat la rasnita manuala, cat si la cea incorporata), sa cresc/scad gramjul, plus alte combinatii, dar nu am reusit sa depasesc acesti 22g, defapt acesta a fost maximul cu setarea pe care am descris-o.
Cum fac sa ajung la min 30g?
Multumesc
![[Image: qBdnkII.jpeg]](https://i.imgur.com/qBdnkII.jpeg)
(18-11-2025, 13:43)cristian.h Wrote: Poate 16 grame pe o sita dubla de 58 e prea putin, si face channelling? Ai incercat si cu 18?
Cu cat pucul de cafea e mai subtire cu atat e mai greu sa scoti shot-uri consistente