Hello There, Guest! Login Register


Ce e piesa asta?

#1
Buna,

Azi mi-am desfacut espressorul (Singer ES150) pentru prima oara... totul bine si frumos, am dezlegat misterul (nu mai scotea cafea pentru ca era plin de calcar)... iar apoi a cazut piesa asta in chiuveta si nu stiu ce e si unde ar trebui pusa la loc Smile
http://i.imgur.com/bD1svRv.jpg
http://i.imgur.com/FiPHw1c.jpg

El pare sa functioneze si fara ea, dar nu as vrea sa il stric, mai ales ca intentionez sa il vand cat de curand. Are cineva idee ce trebuie sa fac? (Sunt incepator 100% si azi a fost prima data cand am facut mai mult decat sa apas pe un buton!)

Multumesc si sper ca nu am castigat premiul pentru cel mai stupid thread Smile
 
Reply
#2
Fa-i o poza in care sa se vada si partea plana mare. Are un canal pe mijloc sau nu?
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#3
(05-04-2015, 20:48)nickso Wrote: Fa-i o poza in care sa se vada si partea plana mare. Are un canal pe mijloc sau nu?

O sa ii mai fac niste poze cand ajung acasa. In partea mai lata are un cauciuc transparent (nu are gaura), in partea mai subtire pare sa aiba o gaura.

Eu l-am montat cum mi s-a parut mie si espressorul pare sa mearga ok, dar inca nu am incercat sa fac cafea. Nu stiu cum se numesc bucatile, dar am pus surubul de la sita, apoi sita, arcul, si in varful arcului piesa asta.
 
Reply
#4
Probabil face parte din o valva care deschide la o anumita presiune. Daca, cu espressorul oprit, deschizi robinetul de abur si incepe sa curga apa din grup atunci poate fi vorba de valva de grup. Nu cunosc modelul ca sa fiu sigur.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#5
Salut,
In incercarea mea de a scoate elementele de presurizare la un portafiltru pentru Philips Saeco 8323 am crapat pieasa asta.

Este plasticul in care intra acel tumburus ce asigura presurizarea.
Am rugamintea sa ma ajutati cu un nume pentru aceasta piesa si eventual un loc de unde sa cumpar.

Multumesc,
Petre


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#6
Stiu ca nu e raspunsul asteptat dar ... de ce ai mai cumpara asa ceva? E ... plastic! (retentie de gust, miros, ...)

Cand foloseam un Saeco, am renuntat la minunile alea, depresurizand portfiltrul, adaugand imediat un dimmer in circuitul pompei, o rasnita, cafea proaspat prajita, iar de atunci totul s-a schimbat.

Acea piesa de plastic am inlocuit-o cu un fel de taler la cote apropiate de cele ale originalului din imaginile tale, facut din inox, la un strungar (daca imi amintesc bine, i-am dat chiar o inclinatie spre gaura centrala, se termina cu un filet exterior  de 3/8 inch, pentru a putea pune un eventual picurator, iar circumferinta discului era cat s-a putut face de subtire, pe ea fixandu-se acea garnitura inelara).

Este doar o sugestie...
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#7
Salut,
Multumesc de sugestie. Ai dreptate si cu faptul ca nu este tocmai raspunsul asteptat Smile

Stiu teorie, am incercat, dar nu iese ce trebuie. Probabil indemanarea nu e punctul meu forte.
Sa-mi fabric piesa respectiva nu se pune problema oricum.

Vreau piesa respectiva pentru ca asa reusesc sa-mi fac un espresso decent cu cafele mai putin pretentioase (starbucks sau alte cafenele). Am avut si rasnita manuala dar e destul de greu sa macini si una automata nu ma incumet sa-mi cumpar. Am incercat si mai multe cafele dar ... sa zicem ca nu vreau totusi sa investesc nici prea multi bani si nici prea mult timp in asta desi pot sa-i inteleg perfect pe cei ce o fac din pasiune sau ca profesie.

Petre
 
Reply
#8
Inteleg ... la randul meu ...

Fara sa insist insa, doar ca informatie, pe care dealtfel o cunosti probabil.
Nici eu nu am vrut sa cheltui prea mult la inceput. Investitie... nu prea o poti numi. Sunt multi bani pe care trebuie sa ii cheltuiesti pentru a obtine un rezultat bun, constant.
In ce ma priveste, in perioada Saeco nu stiam mai nimic despre cafeaua adevarata. Am inteles repede insa ca daca mai consum asa ceva, trebuie sa iau boabe, nu macinata. Asa am inteles ca fara o rasnita nu voi reusi nimic. Apoi am ajuns la acel portfiltru. Am renuntat imediat la tot ce era plastic si am decupat baza (gauri mici, din aproape in aproape, lasand un mic guler pentru acea garnitura care imbraca piesa rupta din imaginile tale, apoi o pila rotunda pentru finisaj). Piesa din plastic a facut-o un strungar, dar cu filet 3/8, cum am spus. Insa presiunea de 15 barr nu se impaca bine cu portfiltrul depresurizat. A urmat un amarat de dimmer (22 lei) de becuri, inseriat in circuitul pompei, fara sa stiu prea bine ce fac, fiindu-mi limpede doar ce urmaresc (sa ma apropii intuitiv de 9-10 barr). Probabil e greu de crezut, dar rezultatele erau bune. Nu constante, dar cand iesea bine, era ceva peste asteptari, memorabil pentru acel setup...

Probabil sunt inca marcat de acele ... reusite le-as numi. Cat de curand voi reedita ideea pe HX-ul de acum, adaugand un controller mai serios de data asta, pentru profilarea presiunii de extractie. 

Revenind, asteapta putin. Poate alti colegi de forum care au urmat cam aceiasi pasi nu au aruncat acel sistem de presurizare.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)