Hello There, Guest! Login Register


Ce aparat(e) sa aleg pentru inceput?

#1
Salutare,

Ca sa va faceti o idee eu nu am nici o treaba cu cafeaua (cand beau una ori o beau pentru ca alternativa ar fi apa sau pentru ca sper sa ma mai tina treaz un timp - cu toate ca nu cred ca are vreun efect).

Citind acest forum poate imi voi schimba aceasta perceptie (dupa achizitie) dar pentru moment ceea ce vreau sa fac este sa ii fac un cadou sotiei (ea este cea care bea cafea zilnic si in cantitati insemnate).
Practic incerc sa imi re-orientez mandra de la cafeaua la filtru/ibric catre cafeaua la espressor.

Reusisem recent sa o conving sa luam un lelit PL042EMI sau TEMD doar ca am inteles ca rasnita incorporata din aceste modele ar fi un compromis nerecomandat.

In aceste conditii ma adresez celor cu o experienta mult mai mare decat mine (adica mai mare decat 0  [Image: smile.gif] ) sa ma ajute cu un kit de inceput intr-un buget rezonabil astfel incat sa ii ofer sotiei o cafea decenta.

(Sunt mult prea multe firme dintre care sa aleg si de aceea imi este greu sa ma decid.
In plus eu nefiind un bautor de cafea - nu le deosebesc decat pe cele cu gust de sosete  [Image: biggrin.gif]  in rest toate sunt la fel)

---------
Daca stiti vreun local in Bucuresti unde se bea o cafea de calitate va rog sa imi recomandati - daca nu incalca regulile forumului bineinteles. Ma gandesc ca dupa ce savureaza o cafea buna o conving mai repede sa aiba ceva asemanator si acasa  [Image: biggrin.gif] )

---------
De asemenea ce alte accesorii ar fi recomandate pentru inceput si alte sfaturi pe care le aveti pentru mine.

P.S. Nu stiu daca conteaza dar ea bea cafeaua neagra (fara zahar sau lapte). 

Va multumesc!
 
Reply
#2
(20-12-2016, 15:29)Rave Wrote: Daca stiti vreun local in Bucuresti unde se bea o cafea de calitate... 

Aici gasesti o harta cu locurile unde se poate bea cafea proaspat prajita in Bucuresti (si nu numai).
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
 
Reply
#3
O sa ai probleme mari cu doamna, dacă nu ii place sa macine sa tampeze, sa bibileasca pucul de cafea.... Sa se obișnuiască cu gustul adevărat de cafea mai acid mai amar.... Sa înțeleagă și tu și ea anumiți termeni, proceduri de preparare... zici pas, în schimb dacă doriți să experimentați o lume noua cu posibilități infinite atunci da, ediții recomand lelit 41 tem și kinu M47 sunt perfecte împreună
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#4
(20-12-2016, 15:41)orwo Wrote: O sa ai probleme mari cu doamna, dacă nu ii place sa macine sa tampeze, sa bibileasca pucul de cafea.... Sa se obișnuiască cu gustul adevărat de cafea mai acid mai amar.... Sa înțeleagă și tu și ea anumiți termeni, proceduri de preparare... zici pas, în schimb dacă doriți să experimentați o lume noua cu posibilități infinite atunci da, ediții recomand lelit 41 tem și kinu M47 sunt perfecte împreună

Multumesc frumos pentru recomandari.

Sincer vorbind sunt sanse foarte mari ca sa imi asum eu partea de macinare, tampare si bibilitul pucului  [Image: smile.gif] cu speranta ca o voi putea invata si pe ea aceste lucruri ... cel mai probabil nu va fi asa dar trecem peste Smile

Sunt constient de acest lucru dar decat sa dau "arunc cu banii" pe un automat de cafea parca mai bine incerc variantele propuse de acest forum.
 
Reply
#5
Soția folosește fără probleme la pavoni europiccola (lever machine) face temperature surfing, rasneste, distribuie, tampeaza și e chiar mai pretențioasă la calitatea extracțiilor.

Eu zic sa nu îți faci probleme din cauza asta ci în schimb sa te concentrezi sa cauți echipamente care ți se par ție un compromis intre avantaje dezavantaje și nu în ultimul rand preț.
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
#6
(20-12-2016, 15:29)Rave Wrote: ...pentru moment ceea ce vreau sa fac este sa ii fac un cadou sotiei (ea este cea care bea cafea zilnic si in cantitati insemnate).
...
In aceste conditii ma adresez celor cu o experienta mult mai mare decat mine ... sa ma ajute cu un kit de inceput intr-un buget rezonabil astfel incat sa ii ofer sotiei o cafea decenta.
...

Bazandu-ma strict pe cele extrase mai sus din mesaj, mai ales partile ingrosate... as sugera sa evaluezi si alternativele non-espresso, care mie personal mi se mai potrivite pentru a putea livra cantitati mari, intr-un buget rezonabil si calitate peste salificativul decenta. Ma refer la V60 si/sau Aeropress.

Pentru a putea evalua la ce nivel se poate ajunge cu aceste echipamente, ai putea scana postarile userului gabisandu.

Rasnita, evident un Kinu.

Nu in ultimul rand intretinerea lor este infinit mai facila decat a unui espressor Wink
 
Reply
#7
Multumesc frumos pentru informatii.

Ce-i drept nici nu luasem in calcul alte variante (Aeropressul sau V60). M-am apucat acum sa citesc despre ele dar citand unul din utilizatorii de pe acest forum nu cred ca ar intra in preferintele sotiei (si ei ii place cafeaua tare):

"aeropress + v60 = cafea apoasa si fara tarie, nu ma incanta ideea 
espresso = cafea mai tare + lapte = love"

Din cate am inteles la Coftale as gasi toate cele 3 variante : Espresso, Aeropress si V60). 
In concluzie o sa o scot pe mandra la o cafea si o sa vad ce ii place.

Ca sa clarificam putin si "bugetul rezonabil" el ar fi undeva in jurul costului unui Lelit PL042. Asta era varianta pe care mergeam pana acum 2-3 zile.

Din cate am observat a-ti recomandat Kinu care din cate am citit este o rasnita manuala si care nu e cu mult mai ieftina decat una electrica. Aveti vreun motiv anume pentru acest lucru?

Va multumesc!
 
Reply
#8
Acel citat este o concluzie gresita mare cat China, nu stiu cum ai nimerit tocmai in el...
Cu Aeropress poti face o cafea de sta lingurita verticala de tare ce este Smile
Dar la Coftale trebuie sa o ceri tare, in mod normal ei o fac diluata, nu stiu de unde scoala asta... Confused

Fiindca banuiesc ca nu te-ai obosit sa cauti posturile relevante de care ti-am scris, te servesc eu cu un capuccino cum rar vei vedea facut Smile

https://www.youtube.com/watch?v=wd7RWYXgXiI
Si topicele pe unde se povesteste...
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...2#pid54382
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...2#pid55152
 
Reply
#9
Avea un corp, ce corp avea, un corp de casa la sosea! La corp se refera cand vorbeste de injectie sau V60, nu ca e lunga, dar stii asta.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)