15-02-2022, 17:37
@CristiFaghi Cafflano Kompresso nu se bazează doar pe apăsare, nu a fost gândit așa și nu ar fi indicat să se creeze acea presiune doar prin apăsare, ci așa cum a fost gândit: apăsare + tragere/strângere.
În video-ul pe care l-ai văzut și l-ai citat nu cred că e doar strâns în mâini, sunt destul de convins că este utilizat normal cu apăsare + tragere/strângere.
Din ce înțeleg eu problema ta este alta.
Dacă prin metoda normală de utilizare a acestui produs ți se pare că nu prea se creează presiune, coboară prea ușor pistonul și iese doar o zeamă înseamnă că foarte probabil:
- nu ai râșnit cafeaua suficient de fin sau nu ai râșniță potrivită care să permită acest lucru
- și/sau doza de cafea e prea mică
- sau poate chiar folosești cafea premăcinată(?)
Și șanse mai mici(să fie doar această problemă) cafeaua prea veche și pucul de cafea nu este pregătit și tampat corespunzător.
Iar dacă s-a rupt/îndoit sita/coșul de cafea, înseamnă că ai apăsat prea tare și/sau prea brusc. Ceea ce e foarte probabil dacă ne întoarcem la posibilele cauze menționate anterior. Dacă nu face presiune la apăsare/tragere/strângere normală, poate să facă mai multă presiune la o apăsare foarte bruscă. Dar asta nu înseamnă că e bine sau că așa trebuie folosit.
Vezi la importator pentru sită/coș sau ce s-a rupt dacă nu am înțeles eu corect.
https://www.tastecrafters.ro/produse?c=cafflano
În video-ul pe care l-ai văzut și l-ai citat nu cred că e doar strâns în mâini, sunt destul de convins că este utilizat normal cu apăsare + tragere/strângere.
Din ce înțeleg eu problema ta este alta.
Dacă prin metoda normală de utilizare a acestui produs ți se pare că nu prea se creează presiune, coboară prea ușor pistonul și iese doar o zeamă înseamnă că foarte probabil:
- nu ai râșnit cafeaua suficient de fin sau nu ai râșniță potrivită care să permită acest lucru
- și/sau doza de cafea e prea mică
- sau poate chiar folosești cafea premăcinată(?)
Și șanse mai mici(să fie doar această problemă) cafeaua prea veche și pucul de cafea nu este pregătit și tampat corespunzător.
Iar dacă s-a rupt/îndoit sita/coșul de cafea, înseamnă că ai apăsat prea tare și/sau prea brusc. Ceea ce e foarte probabil dacă ne întoarcem la posibilele cauze menționate anterior. Dacă nu face presiune la apăsare/tragere/strângere normală, poate să facă mai multă presiune la o apăsare foarte bruscă. Dar asta nu înseamnă că e bine sau că așa trebuie folosit.
Vezi la importator pentru sită/coș sau ce s-a rupt dacă nu am înțeles eu corect.
https://www.tastecrafters.ro/produse?c=cafflano