Hello There, Guest! Login Register


Caffe Mauro Mini Bar

#1
Salut,

Am gasit pe la tatal prietenei “jucaria” asta. E foarte solid, cu minim de plastic (butoane plastic, rotita abur plastic si vas apa).
In momentul de fata e intr-o stare destul de jalnica fiind depozitat precar si din ce inteleg vechi de ceva zeci de ani.

Grupul pare sa fie pe 58 (nu am masurat inca), iar portafiltrul solid si greu. M-ar tenta sa-l transform intr-un proiect de restaurare, dar as fi curios in primul rand daca as gasi piese sau ce as mai avea nevoie pentru el.
Pe internet n-am gasit nici macar o poza similara cu el si nici la Mauro pe site. Vreo idee? Merita restaurant / gasesc vreo schema sau piese (si garnituri) pentru a incerca punerea in functiune?

[Image: TTBLPB5.jpg]
 
Reply
#2
In primul rand ar trebui sa încălzească , daca heat element este funcțional, nu mai sta pe gânduri, baga cheile" in el și fă l bucățele.... apoi evaluezi și vezi ce, cum, de unde etc.... pompa este ieftina... presostatul la fel , are/nu opv ?
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
#3
Inainte sa plec, am apucat sa-l bag in priza, pus niste apa in el, pornit 2 min si trecut apa prin grup.

Pare sa aiba un senzor pentru nivelul apei, bipaia ca toate alea cu vasul de apa gol.
Apa scoasa dupa 2 min era putin calduta, deci tind sa cred ca heat element este inca viu. Scotea niste zgomote ciudate la momentul pornirii pentru a trece apa prin el, dar pare normal tinand cont ca e neatins de mai mult de 10-15 ani.

Cand voi avea ceva timp, urmeaza dezasamblarea. O sa updatez topicul aici cu progresul o data ce incep treaba. Ar fi un prim proiect de genul, deci o sa mai am intrebari probabil pe parcurs.

Dupa ceva mai mult research pe google, ar parea sa fie un Brasilia Lady, rebranduit cu acel Caffe Mauro.
La Pavoni Stradivari Gran Romantica | Kinu M47 Phoenix | Eureka Mignon XL
 
Reply
#4
Am "restaurat" si eu un Brasilia Club in urma cu 5 ani (are cam aceleasi componente). Daca ai nevoie te ajut cu ce info mai am.
Ca idee are grup pe 58, nu are OPV dar e posibil sa aiba un termostat reglabil interesant cu sonda in boiler.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
#5
https://blog.rhysgoodwin.com/fabrication...d-upgrade/
Succes!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#6
Da, este clonă după Brasilia Lady (și mai există încă una cel puțin, cu alt nume, posibil Faema nuștiuce). Cred că merită restaurat. Ceva mă face să cred că grupul e de 53. Aș jura că boilerul e din alamă, iar "senzorul de gol" este un întrerupător acționat de greutatea rezervorului. Supoziții, desigur.
Succes.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#7
Mersi frumos pentru detalii si pentru blog. Am confirmat ca e un 58, so that’s a start. Cum a zis si colegul mai sus, nu are OPV.

@Zaheyu , o sa-ti scriu pe PM daca nu te deranjeaza in momentul in care reusesc sa-mi fac timp si sa ma apuc de treaba la el.
La Pavoni Stradivari Gran Romantica | Kinu M47 Phoenix | Eureka Mignon XL
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)