Hello There, Guest! Login Register


Cafenea rasnite

@Darsidius - acum ca zici, e posibil sa fi folosit Kinu si Pavoni foarte multumit si amareala sa fi aparut cand am trecut la Magica si sa fi atribuit gresit amareala rasnitei, cand de fapt s-au schimbat alte chestii.
Honne, Fellow Ode, 1zpresso JX, Flair 58
 
Reply
Conform graficelor de acolo, un puc inalt pe o rasnita ce nu lasa apa sa intre usor in el din cauza ca pucul e forma dintr-o masa de fines+particule grosiere impachetate bine, pe o rasnita gen niche un puc mai putin inalt ajuta.


Niche- sau cutite traditionale puck subtire- temperatura mare
ssp- puck inalt- si sau/temperatura mica. Oricum la ssp toti trag cu temperaturi mici, inclusiv daca ai 98mm ssp hu si lelit Bianca ai pe pid 88-90C. Altii cu acelasi espressor trag cu niche sau plate normale la 93-94C.

Gardelli trage cu Niche pe cafelele lui (care nu sunt tocmai light acum) cu LM Leva la 94+C. Si la LM daca zici 94C pe pid e 94C pe scace.



Evident doza este in relatie directa cu ce sita folosesti.  Deci dejeaba iti zic ca pe vst am doza X cand pe alta sita nu e aceasi doza. Probeaza si vezi ce iti place.
 
Reply
Am vst/ims de 20g și rasnesc cu Giota, înainte am folosit Kinu. Merg pe doze de 19-20g in funcție de cafea. Acum m-ai făcut curios și trebuie sa găsesc o sita de 16g sa vad ce iasa. Ms de info

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
 
Reply
G-iota cu ce cutite. Daca sunt ssp MP invazia apei in pi este mai rapida si nu pierzi temperatura si atunci e bine cu 18-20g. Daca sunt ssp traditionale, ce arata cam ca alea stock atunci apa intra mai greu, si trebuie sa cresti temp.

Daca este cu cutite stock este foarte probabil sa ai rezultate mult mai bune cu 15-16 g, insa retine, grosimea pucului este importanta pentru ca te scapa de probleme de puck prep. Un puck de 15-16g pe 58mm va fi exagerat de greu de preparat corect de fiecare data, trebuie WDT, trebuie hartie sub puck, atentie sporita la tot.
 
Reply
E cu cuțite stock. Sunt conștient de problemele care apar când folosesti doze mai mici, tocmai de aceea am ales sa merg pe doze mai mari pt. ca sunt mai iertatoare in preparea pucului. Dar e timpul sa ieșim din zona de confort Smile

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
 
Reply
Nu iti trebuie o alta sita. foloseste b-plus mesh screen sau china similar, sau hartie de filtru taiata si pusa deasupra.  Sunt taietoare rotunde sau pur si simplu pui un tamper pe filtru marchezi cu un creion tai cu foarfeca si gata.

Ai nevoie de filtru mesh sau hartie daca in sita de 20g bagi 16g, dar functioneaza.
 
Reply
De asta ce ziceti, a incercat cineva?

https://bellezza-espresso.website/en/cof...titanio-v2

E vreo 2100 lei la tastecrafters
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)