05-06-2019, 15:59
La amaraciuni adica...
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee)
|
(28-06-2019, 13:55)dragos.stoian Wrote: A venit cafeaua italiană de la Barshaker, am auzit lucruri bune despre ea,abia astept sa o incerc
(03-12-2018, 13:36)Lyvyoo Wrote: Va rog sa lasam acest topic doar pentru amatorii de industriale.
Daca avem de discutat opinii pro si contra, haideti sa folosim topicul de versus, unde am si mutat ultimile 3 postari.
(20-07-2019, 19:05)Gabi_M Wrote: Cu ocazia unei sesiuni ca cumparaturi la Selgros am completat provizia de cafea.
Data ambalarii 28.05.2019.
(23-07-2019, 22:31)RaduCarutasu Wrote: Citesc acest topic si nu pot sa nu remarc cat de amestecate sunt lucrurile.
Prajirea in stil italian se pare a fi ceva rau, ceva ce pe multi ii face sa strambe din nas si sa considere ca au de a face cu o greseale, cu un defect de prajire, o prajire ratata si cu boabe distruse.
Nu am gasit aici o definire a stilului italian de prajire.
Mie mi se pare ca se cam amesteca lucrurile si ca nu se face distinctie intre prajirea in stil italian a unei cafele de calitate, proaspete, consumata in max 30-40 de zile de la prajire si o alta, veche. fara un traseu cunoscut, uitata prin depozite cu anii, poate si in conditii improprii, prajita apoi in stil italian si consumata dupa multe luni de la ambalare si odihna pe rafturile supermarketurilor.
Am avut ocazia sa beau shoturi preparate din cafele cu ulei deasupra si am fost placut surprins de rezultate. Am si cumparat pentru acasa; asta, din prajitorie cu cafenea proprie, care avea doar cafele din recolte actuale si care prajeau astfel doar anumite soiuri, care se pretau la o asemenea abordare. Totul proaspat si preparat dupa degazare corecta.
Ce s-o gasi prin magazine or fi cafele prajite in stil italian, dar nimeni nu ne spune nimic despre calitatea boabelor verzi si vechimea recoltelor din care provin acestea.
Cat despre vechimea lor de la prajire pana la ceasca este un mister.
Data ambalarii, de cele mai multe ori, poate sa nu aiba legatura cu cea a prajirii.
In opinia mea, o cafea prajita in stil italian, adica cu o dezvoltare mai lunga, ce depaseste caramelizarea si evolueaza in piroliza zaharurilor, este o prajire corecta, de preferat pentru anumite soiuri de boabe si preparate. Prospetimea cafelei verzi, calitatea acesteia si intervalul corect de consum, fac diferenta intre o cafea buna la gust si una neconsumabila.
Totul este valabil pentru oricare alt stil de prajire si nu doar pentru cel italian.
(24-07-2019, 09:53)Lyvyoo Wrote: Da, Maison du Cafe dar si Hedone au unele sortimente de horeca pe aceasta linie. Cel mai bine este sa sa intrebi telefonic inainte, pentru ca doar anumite blend-uri sau origini sunt prajite astfel.Foarte bune argumentele lui Radu si recomandarile lui Liviu. Eu as dori sa adaug Florescu pe lista de prajiri dark. Pana la urma cel mai ieftin blend al dansului nu se compara cu cafeaua gasita in supermarket.
Excelenta sinteza lui Radu, insa consideratii de acest gen s-au mai făcut pe topicul de versus si se pare ca pe cat de divizate sunt cafelele dark, intre gunoaie si boabe ok dar prăjite mai tare pentru amatorii de corp si ciocolată amaruie, pe atat de divizate sunt gusturile, fiind unii colegi care beau inclusiv cafea ieftina de supermarket,fara nicio informație despre ce este in pungă. Deci prea multe nu sunt de facut, decat sa ne minunam si sa mergem mai departe...
(25-08-2019, 22:37)dragos.stoian Wrote: Ce inseamna o cafea napoletana cu 30% robusta...
LucianS Wrote:... Ethnic Plantation Coffee. ...Boabe negre, uleioase, miros departe de orice cafea de specialitate pe care am incercat-o. ...Sunt convins ca e o cafea deosebita si doar prajirea i-a furat toate aceste arome. ...