Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua in presa/media

Vorba aia, nu-i prost cine cere.
La urma urmei, sînt grămezi de bogătași care dau milioane de dolari pe niște mîzgălituri ordinare, obținute după ce a jucat "artistul" fotbal cu cutiile de vopsea și le-a aruncat aleator pe perete, doar pentru că un curator bun de gură i-a convins că aia e "artă". De ce n-ar da și pe o cafea, dacă are marketing bun?
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
 
Reply
Cafea "muncita"...
Daca dintr-un kg de verde la 1480 lire scoate doar 5-6 cesti la 265... va dati seama cat se pierde la prajire si cat regleaza la rasnita aia
 
Reply
OT Cartofii se vand si mai bine decat cafeaua:
https://abcnews.go.com/Business/photo-po...d=36549234
 
Reply
Nu stiu nici un "SO" de cartofi... sau hotel care sa-i poarte numele

https://informat.ro/economie/hotelul-amb...inl-living
 
Reply
Ce boilere, ce termoblocuri... facem cafea in curand doar cu lumina...

https://news.mit.edu/2024/how-light-can-...-heat-0423
 
Reply
Succes!

Cold brew time down from 24 h to 3h.

https://interestingengineering.com/innov...rew-coffee
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
 
Reply
Nu e ceva nou, experimental s-a facut de ceva timp cafea si in cuva de curatat bijuterii, la ultrasunete.
Intr-un minut !
Si tot cold brew i-au zis, chiar daca la terminarea agitatia temperatura lichidului era pe la vreo 50 grade.
Si mai interesant a fost ca ca experimentul s-a facut intr-o... berarie ! Cafeaua rezultanta era apoi infuzata in bere, de aici cerinta cu temperatura.

Extractie inseamna sa agiti moleculele, temperatura este doar una din posibilitati, dispozitive gen Kuku au aratat ca se poate face si prin alte metode.
 
Reply
3 minute, nu 3 ore.
Ca 3 ore e deja prea mult, se fac cantitati mai mari in timp mai scurt, nu shot-uri de cold brew de 50ml.
Pe de alta parte, si (printre altii) DeLonghi are un espressor ce scoate ceva asemanator in cateva minute, deci nu trebuie neaparat "reactor ultrasonic"
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
Calda sau rece sa preparam cafeaua pana cand se mai poate,
https://www.fanatik.ro/bautura-care-are-...e-20684047
 
Reply
Si astia tot cu preturi din alt film Smile

https://evz.ro/romania-printre-tarile-di...omani.html

Quote:Luând în considerare un preţ mediu de 12 lei pentru cafeaua la pachet, ...

vs

   
 
Reply
Din articolul de ziar "... Dar, la prețurile acesta românii ar putea să renunțe sau să reducă consumul de cafea..."

DIn fericire, noi cei pasionati de cafeaua de specialitate mai avem doua optiuni, sa ne apucam de prajit cafeaua si/sau sa cumparam de la prajitorii din strainatate Big Grin
 
Reply
gresesti. 
la pachet se iau de obicei bauturi cu lapte. volume de la 150ml in sus. iar acolo da, preturile pleaca de la 10-12 lei pt preparat. pretul ala pt un espresso este carligul 5togo, printre putinele produse ce inca mai costa 5 lei. Si cum la zecile de cafenele de specialitate un latte costa de la 15 lei in sus, e chiar decent 12 lei. iar cresterea e un factor de cumuli: tva, pret cafea, pret lapte, salarii
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
Nu cred ca mai e nevoie sa dovedim cu link-uri la studii, chiar daca exista astfele de studii, pe bune... banuiesc ca toata lumea e constienta de importanta pasarilor si a albinelor in cultivarea cafelei noastre de zi cu zi...
Asa ca a aparut o initiativa, legata de ziua de 20 mai, cand sarbatorim ziua albinelor, de a dona o suma simbolica, macar cat o ceasca de cafea Tongue , catre o asociatie care promoveaza apicultura pe plantatiile de cafea.

https://food4farmers.org/support-our-wor...-for-bees/
 
Reply
Ori bem cafea, ori... plimba laptopu

https://informat.ro/international/cafene...r-digitali
 
Reply
Mai trebuie sa vina si cu cafeluta de acasa
 
Reply
Păi dacă le dau nas, o să înceapă s-o facă și pe-asta.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
 
Reply
Cand e vorba de aliniat la tampenii, executam instant... Angry

https://informat.ro/actualitate/cafenele...ptopurilor
 
Reply
Nu-i chiar o tampenie… Ia sa ai o cafenea cu 10 locuri si sa fie toate ocupate 8 ore cu 6 cafele si 4 ape gratis? Si ai clienti care pleaca pentru ca n-au loc.
Daca iti impun consumatie obligatorie iar nu e OK.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Aici Mihai are dreptate. Nu poti sa ai mesele ocupate timp de mai multe ore pentru un bon de 13 lei, prin prisma faptului ca exista si alti clienti care vor sa stea si ei sa bea o cafea si sa manance in croissant poate, dar nu au loc din cauza "lucratorilor". Si mai este si partea financiara a proprietarului de cafenea/bistro, care nu cred ca poate sustine business ul cu astfel de incasari.
 
Reply
Poate n-am folosit termenul cel mai corect... m-a socat simultaneitatea deciziei, dintr-o data peste tot.
Sigur ca ACUM nu le mai convine... ca a inceput sezonul turistic, si vor rulaj.
Dar sa ne reamintim cu cata draga inima erau primiti nomazii digitali in pandemie, doar doar sa nu aiba locatiile goale... pe atunci ei erau printre putinii care indrazneau sa iasa din casa, si mai simteau nevoia sa schimbe putin aerul de work from home...
In ambele cazuri, si acum si atunci a fost... just business, nothing personal Big Grin
 
Reply
Nu s-a schimbat nimic din partea cafenelelor. Rulaj au vrut si vor mereu.
Doar ca in pandemie isi permiteau sa-i lase mai mult, nu-i afectau asa de mult. Nu are sens sa dai clientul afara cand e cafeneaua oricum goala.
Si acum sa fim seriosi, majoritatea cafenelelor de specialitate sunt mici, cu 3-5 oameni cu laptop ai blocat tot.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)