chiar asa, cati prajesc acasa din pasiune si cati sunt o majoritate dintre acestia?
un
'Recensământ home-roasteri', cam anemic de altfel, de acum cativa ani, numara cu greu ceva
pana in 20 de 'pasionati'... sau macar de amatori de cafea verde; nu pentru cure de slabire (?)
mai are cineva impresia mea (pesimista, ce mai!) ca tot ce se vinde cafea verde la noi e tot mai proasta si tot mai putini sunt cei ce o vand?! si sigur, tot mai scumpa si mai veche etc.
concret, pentru o cafea
verde din care sa scoti ceva baubil, trebuie sa dai cam 60-80 lei/Kg... deci te costa, prajita, cca. 85 lei/Kg!
si totusi prajesc acasa!
cand beau ceva gata prajit, e vorba de comerciale de calitate, aduse recent, din afara...
si nu mai prajesc demult din 'pasiune', nu, e vorba de convenabilitate/comoditate, de
convenience (asa cum spuneam si de Sette aceea...): am cand doresc o cafea proaspat prajita si prajita asa cum doresc eu... si nu, nu e vorba de cafeaua ce mi-o doresc, ci de cafeaua ce mi-o pot permite...
sorry
renatoa pentru poluare thread...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)