Espressoman infocat
Iasi
Salutare,
Imi puteti recomanda va rog o cafea proaspat prajita dulce sau dulce amaruie cu aciditate scazuta si deloc acra? :) pana acum tot ce am baut proaspat prajit de la o prajitorie din iasi e acida/acra. Poate fi de la orice prajitorie care livreaza in tara. Aciditatea ridicata la cafeaua proaspat prajita consumata pana acum e normala dar nu pot sa beau nu e neaparat rea pt gustul meu dar ma ustura stomacul. Si nu as vrea sa beau "carbune" cum spun unii expirat din supermarket :).
Espressoman infocat
Iasi
Cum spunea cineva: acidity Is not a crime :D
Nici mie nu imi plac … caută pe topicul de 1st wave , cafele italiene …
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Bucuresti
In Iași ai, în ordine alfabetică:
Maison du Café
Prăjitoria (Stefan cel Mare nr 8)
Prăjitorul din Oz
Teo's Cafe
Și probabil mai sunt câteva. Ai încercat de la ei?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Iasi
Doar de la coffee story am luat, recomanzi o cafea anume de la vreuna? Mersi
Espressoman infocat
Iasi
Dacă nu îți place acreala … încearcă cafele de pe topicul recomandat … eu am încercat destul de multe …. Doar alea scumpe sunt cât de cât mai ok … și tre sa le și extragi corect … sunt destul de sensibile … i crească morning ninja de la dropshot …
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu am primit cadou blendul casei de la Prăjitorul din Oz și mi-a plăcut mai mult decât m-am așteptat.
Ai postat în altă parte că ai încercat Dropshot. Microloturile lor sunt omniroast, deci s-ar putea să nu fie pe gustul tău. Dar dintre cele nouă (9) blenduri, ar trebui să îți placă ceva.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Iasi
23-02-2023, 21:53
(This post was last modified: 23-02-2023, 21:55 by Emiioan.)
Yep asta a fost ultima incercata dropshot morning ninja. Acida/acra tare :).
Deci prajitorul din oz blendul casei ar fi o recomadare. Ok mersi notat.
Espressoman infocat
Iasi
:))) eu din motivul asta m am dat pe italiene , câteodată imi zic ; hai sa mai încerc una ai tor acra e :)) . O sa cumpăr ee la sarkis și poate blendul se mai sus dar deja am 4 ani de când tot încerc , primele cafele sunt cât de cât ok , asta dacă nu aștept aa se răcească dar apoi … nasol
Incognito
Dacia
Florin, Sarkis e asemănătoare cu Dropshot ca prăjire. Personal espresso consum doar din cafele italiene. Passalaqua cu cărbunii ei sunt ce trebuie pentru mine când vorbim de un espresso clasic. :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Bucuresti
(23-02-2023, 21:53)Emiioan Wrote: Yep asta a fost ultima incercata dropshot morning ninja. Acida/acra tare :).
Deci prajitorul din oz blendul casei ar fi o recomadare. Ok mersi notat.
Morning ninja nu ar treb sa fie deloc acra, ori e de la espressorul tau (nu se incinge destul), ori nu ești obișnuit cu gustul cafelei proaspăt prajite
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Iasi
Espressorul e un breville barista mini thermoblock cu pid setat din fabrica la 92grade. Nu stiu daca e suficient sau nu insa ce pot spune e ca am testat cafea proaspat prajita la prajitorie si pe urma am extras acasa si gustul era la fel. Cat despre dropshot extractia este foarte cremoasa culorea caramel adica arata fain in ceasca si crema multa dar gust acru. Incalzit portafiltru si ceasca, wdt, distribuitor , tamper etc....puck-ul uscat fara urme de burn sau channeling...nu stiu... nu zic ca nu ar fi putea fi si extractia o problema...dar parca prea tare. Adica am mai extras cafele proaspat prajite orgine Ethiopia care deobicei sunt mai fructate si acide si parca nu erau asa acre ca dropshot morning ninja. Tu zici ca la tine nu iese deloc acra ?
Espressoman infocat
Bucuresti
Da..e ciudat atunci, morning ninja nu e aproape deloc acida. Ai extras Etiopia proaspăt prăjită si ti-a placut? (Mai sunt aiureli gen don cafe) Încearcă sa mașini mai grosier, sa iti iasă 1:3 (gen 16g cafea IN, 48g lichid)
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Pe langa cele recomandate pana acum, eu mi-as programa si o revizie la stomac.
Nu e normal ca sa te usture de la o cafea, care nu suna chiar a otet din ce scrii...
Espressoman infocat
Iasi
Hai ca vad eu cu stomacul insa poate ma ajuti si cu o recomandare de cafeluta?
Espressoman
Iasi
24-02-2023, 01:08
(This post was last modified: 24-02-2023, 01:16 by Kosti.)
În Iași dacă mergi la LEONIDAS pe Ștefan în centru de la Mitropolie mai spre gara găsești cafea de la Papa Jacques toată gama.
Doua uși mai încolo spre gara găsești cafeneaua NAVAR unde au cafea de la Fredheds și de la Manhattan atât pt filtru cât și pentru espresso.
Un pic mai spre gara greșești PRAJITORIA.RO unde au diferite cafele prăjite de ei.
În palas sub Auchan în capătul benzii rulante pt coșuri găsești o cafenea care folosite si vinde cafea de la Yume.
MaraX <> FlairPro2 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Espressoman infocat
Pitesti
Ce rasnita ai ? Vad ca nu ai scris
ECM Puristika + DF64 SSP MP. Aeropress+Timemore C3
Espressoman in foc@
Iasi
24-02-2023, 20:39
(This post was last modified: 24-02-2023, 20:43 by lracu.)
(23-02-2023, 20:43)Emiioan Wrote: Salutare,
Imi puteti recomanda va rog o cafea proaspat prajita dulce sau dulce amaruie cu aciditate scazuta si deloc acra? :) pana acum tot ce am baut proaspat prajit de la o prajitorie din iasi e acida/acra. Poate fi de la orice prajitorie care livreaza in tara. Aciditatea ridicata la cafeaua proaspat prajita consumata pana acum e normala dar nu pot sa beau nu e neaparat rea pt gustul meu dar ma ustura stomacul. Si nu as vrea sa beau "carbune" cum spun unii expirat din supermarket :).
As zice sa incerci columbiene, braziliene:
Maison du Cafe, au prajitoria lor in Iasi:
https://www.google.ro/maps/place/Maison+...823671,20z
Leonidas, cafea de la Papa Jacques (Bucuresti):
https://www.google.ro/maps/place/Leonida...842548,20z
Fika, cafea de la Claro (Bucuresti):
https://www.google.com/maps/place/Fika/@...249,20.20z
Cu Jassyro (Origo, Bucuresti) nu stiu ce s-a intamplat, ultima data cand am fost pe Stefan cel Mare era inchis.
Am scris doar cele pe care le-am incercat in Iasi si, cu o preparare corecta, te duci spre ciocolata nu spre lamaie.
Daca incerci 1st wave treci de ciocolata si ajungi la carbune.
■ ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Iasi
06-03-2023, 00:02
(This post was last modified: 06-03-2023, 00:02 by Emiioan.)
(23-02-2023, 21:48)adrian1 Wrote: Eu am primit cadou blendul casei de la Prăjitorul din Oz și mi-a plăcut mai mult decât m-am așteptat.
Ai postat în altă parte că ai încercat Dropshot. Microloturile lor sunt omniroast, deci s-ar putea să nu fie pe gustul tău. Dar dintre cele nouă (9) blenduri, ar trebui să îți placă ceva.
Am incercat azi blendul casei de la prajitorul din oz si imi place si mie. Mersi mult de recomandare!