Hello There, Guest! Login Register


CEADO E5P vs DIP DKS 65

#1
Nu ma pot hotari pe care sa o aleg. Preturile sunt asemanatoare, specificatiile cam tot pe acolo, dar stiu extrem de putine lucruri despre fiecare din ele. Doresc sa o imperechez cu un espressor Lelit PL41TEM. Poate cineva cu mai multa experienta sa ma lamureasca. Sunt convins ca pentru un incepator ca mine cu oricare dintre ele nu dau gres, dar stiti cum e parca ai vrea totusi sa dai banii pe ceea ce macar aparent are un raport pret/calitate mai bun. Merci frumos.
 
Reply
#2
Este vreuna dintre ele stepless? Compara nr de rpm (sa fie 1400-1500), sa fie doserless cum este DKS65, comoara diametrul cutitelor si puterea motorului
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#3
Ceado e stepless. DIP nu e, dar are in schimb timer. Cuțitele cred ca sunt pla fel.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#4
CEADO:
- putere motor: 300W;
- rpm: 1400;
- diam. disc: 64mm;
- stepless: nu stiu, nu am gasit.

DKS65:
- putere motor: o,65kw
- rpm: nu zice, dar probabil tot pe acolo;
- diam. disc: 64mm;
- stepless: idem.

Cam asta e ce am gasit. Cu exceptia puterii motorului par asemanatoare. Sau ma rog asa vad eu fara sa am nici o experienta practica cu nici una dintre ele.

Cu ce m-ar ajuta timer-ul? Scuze daca intrebarea e stupida, dar sunt quasi incepator.
 
Reply
#5
Timerul e folosit ca sa macine la o apăsare de buton pentru cât timp il setezi. Deci teoretic ca sa dozezi, daca ai boabe in cos. Daca rasnesti cate o doza, la nimic
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#6
DKS nu e stepless.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#7
Ceado e stepless.
Ceado E5P, Brewtus. (Gaggia Classic, Lelit PL43MMI)
 
Reply
#8
Pentru un incepator m-ar ajuta mai mult stepless-ul, sau timer-ul?
 
Reply
#9
In home espresso, functia timer este absolut neglijabila. In contrast, functia stepless este vitala. DKS65 este o rasnita mai mult pentru baruri si restaurante decat pentru acasa.

Atunci cand bei 2-3 espresso pe zi, prepararea inseamna cantarire prealabila a boabelor, aruncarea in rasnita GOALA si rasnirea propriu-zisa, cu ceva tehnici de micsorare a retentiei de cafea din interior, in functie de model. In acest context, timer-ul este in plus.

DIP-ul este mai galagioasa sigur, am auzit-o de multe ori, candva chiar langa a mea K30 Vario. Despre Ceado, report-urile de la noi din forum sunt ca ar fi in zona rasnitelor silentioase.

Chiar daca Dks65 coboara usor sub 2000 de lei, iar E5P sare putin peste aceasta limita, eu unul as spune ca pentru nevoi casnice este mai potrivita ventiana decat romanca noastra  Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#10
Multumesc! Incep sa ma lamuresc. Nu diferenta de pret este problema, care oricum nu este mare, ci exact ceea ce mi-ai descris. Acum am inteles diferenta dintre ele si cred ca decizia va fi Lelit 41TEM + Ceado E5P, asta daca nu se va schimba dupa ce mai studiez putin Smile. Nu cred, dar cine stie. Smile. Poti te rog sa ma sfatuiesti si ce alte accesorii strict necesare ar trebui sa am pentru inceput, inafara de espressor si rasnita? Merci inca odata.
 
Reply
#11
Tamper, cantar, latiera, timer (ai la telefon).
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
 
Reply
#12
Merci mult!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)