Espressoman infocat
Tulcea
27-01-2018, 10:13
(Edited 27-01-2018, 10:22 by poetul.iradiant.)
(27-01-2018, 10:05)dev Wrote: Nu există argumente pro termobloc și plastic la greu la 500+ euro. Cine recomandă asa ceva ori e rău intenționat ori nu știe despre ce vorbește.
Clonele vândute în Europa sunt fix aceleași aparate. Crezi ca e deranjat chinezul sa scrie altceva pe cutie? Nu te agata de ideea ca americanii sunt mai deștepți și marfa vândută la ei e superioară.
Scuze de balbaiala,m-am lamurit rapid.Gasisem niste recenzii mai stangace pentru Lelit,dar m-am lamurit in privinta PID-ului.Cat despre bloc termic vs boiler,in privinta celor doua produse,comparatia se refera strict la productia de abur(sau cel putin asa am inteles eu).
(27-01-2018, 09:56)renatoa Wrote: Orienteaza-te catre un open boiler daca dedurizarea e o problema care nu te lasa sa dormi...
Sau catre un Cafflano 
Apreciez sarcasmul...atunci cand vine ca o consecinta fireasca.E al doilea comentariu in care simt un aer usor persiflant(asta ca sa fiu elegant).Ti-am raspuns in prima instanta la comentariul GRATUIT,referitor la cafeaua gata macinata,remarcand ca nu ai citit ceea ce scrisesem.Sa consider ca si acest comentariu...e din aceeasi categorie,a exprimarii emfatice,a ironiei din ratiuni ce tin de infatuare si autosuficienta?Respectul meu este limitat de lipsa de respect a partenerului de dialog.Cele bune!
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Breville are un singur termobloc folosit si pentru apa si pentru abur. E o solutie folosit in aparate foarte ieftine sau in unele aparate mai scumpe, Ascaso de exemplu. Nu exista niciun motiv pentru care un termobloc, pe care il estimez cu o capacitate de 50ml, ar fi superior unui boiler de 5-6 ori mai mare. Pur si simplu nu ai cum sa incalzesti apa rece din rezervor la temperatura optima in timp ce ea circula prin termobloc. Sunt diverse trucuri de marketing facute sa atraga cumparatorul neavizat.
Urmareste review-ul lui Chris Baca postat de mine mai sus, un individ relativ onest, care incerca sa scoata o concluzie pozitiva la un aparat foarte scump si in final reuseste sa laude doar usurinta in utilizare in timp ce cafeaua rezultata e la nivel de cafenea fara pretentii.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
27-01-2018, 10:35
(Edited 27-01-2018, 10:37 by renatoa.)
(27-01-2018, 10:02)poetul.iradiant Wrote: Lelit PL41TEM dispune de PID autentic.Mmmmmm asta e chiar foarte tare.Adica...sa poti controla exact temperatura espresso-ului e o chestie foarte utila,dpmdv.
Asta e o concluzie trasa din prea multa lectura si practica ioc...
Chiar daca ar fi asa, un control temperatura iti pui cu 100 lei.
PS: postat asta inainte de a iti citi postarea de mai sus, si ramane valabila.
Espressoman infocat
Tulcea
27-01-2018, 11:25
(Edited 27-01-2018, 11:36 by poetul.iradiant.)
(27-01-2018, 10:26)dev Wrote: Breville are un singur termobloc folosit si pentru apa si pentru abur. E o solutie folosit in aparate foarte ieftine sau in unele aparate mai scumpe, Ascaso de exemplu. Nu exista niciun motiv pentru care un termobloc, pe care il estimez cu o capacitate de 50ml, ar fi superior unui boiler de 5-6 ori mai mare. Pur si simplu nu ai cum sa incalzesti apa rece din rezervor la temperatura optima in timp ce ea circula prin termobloc. Sunt diverse trucuri de marketing facute sa atraga cumparatorul neavizat.
Urmareste review-ul lui Chris Baca postat de mine mai sus, un individ relativ onest, care incerca sa scoata o concluzie pozitiva la un aparat foarte scump si in final reuseste sa laude doar usurinta in utilizare in timp ce cafeaua rezultata e la nivel de cafenea fara pretentii.
Interesant ce spui,este o abordare si un set de precizari care imi schimba perspectiva.Raman totusi usor ezitant in privinta pompei "manuale" pe care o are Lelit-ul.Exista posibilitatea sa ard rezistenta daca folosesc mai multa apa din boiler decat e cazul,sau exista un sistem de siguranta/avertizare?
(27-01-2018, 10:35)renatoa Wrote: (27-01-2018, 10:02)poetul.iradiant Wrote: Lelit PL41TEM dispune de PID autentic.Mmmmmm asta e chiar foarte tare.Adica...sa poti controla exact temperatura espresso-ului e o chestie foarte utila,dpmdv.
Asta e o concluzie trasa din prea multa lectura si practica ioc...
Chiar daca ar fi asa, un control temperatura iti pui cu 100 lei.
PS: postat asta inainte de a iti citi postarea de mai sus, si ramane valabila.
Remarca ta este redundanta,tinand cont de faptul ca am specificat din capul locului ca sunt un profan al domeniului,un nestiutor.Nu gasesc care ar fi utilitatea unui schimb de replici fundamentat pe rabufniri de orgoliu sau declinari ale infatuarii,din partea amandurora.Imi fac mea culpa daca atitudinea mea a deranjat,insa...imi vine greu sa cred ca am iesit din nota mea de abordare uzuala,care este de finita de buna cuviinta,respect si acordarea de credit fata de partenerul de dialog.Ulterior...pe masura ce schimbul de replici evolueaza,intervine natura mea reactionala,insa acest aspect tine mai mult de extrinsec decat de propria-mi persoana.