Espressoman infocat
Brasov
Salutari tuturor, am revenit pe forum cu o problema cu care ma confrunt, anume depunerea de calcar si formarea de oxid pe interiorul boilerului. Este adevarat ca am folosit apa de la robinet si am neglijat curatarea periodica a boilerului .
Boilerul este destul de deteriorat pe interior si cred ca doar o curatare mecanica - slefuire finisare - ar putea realiza o curatare eficienta. (incerc sa atasez o poza)
Ma puteti indruma spre cineva persoana /firma care presteaza astfel de servicii? Multumesc anticipat.
In afara de curatarii/reconditionarii mai exista si urmatoarele variante:
1. Cumpararea uni boiler nou (300 ron)
2. Cumpararea unui espressor GC Pro Second hand (1000 1500 ron)
3. Cumpararea unui espressor GC Pro nou (1600 ron pe forum)
Daca nu este cazul curatarii/ reconditionarii , atunci care dintre variantele de mai sus sunt recomandate de dvs.
Precizez ca am un Gaggia Classic 2012, detalii in semnatura.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Tavi
Gaggia Classic 2012 / IMS Shower screen / Brass shower holder / OPV 9 bar / VST 18gr / Bottomless PF / 58mm Motta tamper / 58mm Motta leveler tool / Rancilio Silvia steam wand / Niche Zero
Espressoman infocat
Bucuresti
salut
poza nu este de gasit.
doar de curiozitate, l-ai desfacut ca nu a mai mers ceva sau din proprie initiativa?
de cand nu i-ai facut decalcifiere?
pare ieftin un boiler nou din ce zici decat sa mai cureti ce ai acum, plus eventuale desprinderi de aluminiu de pe corp... si pretul manoperei. mai bine il iei de nou (boilerul)
GC E24 + PID + OPV 9 bar | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS shower screen / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Boilerul de aluminiu e eloxat si pe interior. Daca dai cu metal pe el si distrugi statul de oxid cred ca nu mai e food safe, vei avea gust metalic puternic. Si eu sunt pentru boiler nou.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Brasov
28-02-2023, 17:41
(Edited 28-02-2023, 17:43 by TaviU.)
(28-02-2023, 16:41)staicueduard Wrote: salut
poza nu este de gasit.
doar de curiozitate, l-ai desfacut ca nu a mai mers ceva sau din proprie initiativa?
de cand nu i-ai facut decalcifiere?
pare ieftin un boiler nou din ce zici decat sa mai cureti ce ai acum, plus eventuale desprinderi de aluminiu de pe corp... si pretul manoperei. mai bine il iei de nou (boilerul)
Multumesc de raspuns.
Nu am atasat poza, este prea mare.
Am desfacut espressorul pentru ca treptat nu mai aveam debit de apa in "brew group", l-am demontat, problema era de la pompa ULKA, am inlocuit-o. Acum pompa are debit dar tot nu primeam apa in "brew group", prin urmare am demontat complet espressorul si am decalcifiat & curatat tot, solenoidul cu 3 cai, supapa OPV, si am comandat suruburi si ganitura de grup noi.
A ramas problema curatarii boilerului, depunerile alea nu s-au curatat - eu am folosit otet de 9%, Am si "PULY" o pudra alba dar nu imi place cum curata.
Cred ca doar mecanic se pot indeparta depunerile dar cred ca nu se rezolva nici asa ...suprafata curatata trebuie sa aiba un anumit grad de finisare pentru ca sa nu beau si aluminiu odata cu un espresso.
Este drept am fost neglijent, chiar daca am folosit espressorul aproape zilnic din 2017 (l-am cumparat SH) il curatam ocazional cand mi se parea ca ceva nu este cum trebuie.
Probabil o sa cumpar un boiler nou.
Multumesc de sfat.
(28-02-2023, 17:14)Zaheyu Wrote: Boilerul de aluminiu e eloxat si pe interior. Daca dai cu metal pe el si distrugi statul de oxid cred ca nu mai e food safe, vei avea gust metalic puternic. Si eu sunt pentru boiler nou.
Multumesc de sfat, cred ca o sa cumpar un boiler nou exact pe motiv de calitatea suprafetei interioare a boilerului nou.
Gaggia Classic 2012 / IMS Shower screen / Brass shower holder / OPV 9 bar / VST 18gr / Bottomless PF / 58mm Motta tamper / 58mm Motta leveler tool / Rancilio Silvia steam wand / Niche Zero