Hello There, Guest! Login Register


Bogdan Georgescu, espressomanul nostru este vicecampion MONDIAL

#1
Salutare, espressomani, 
Incepem saptamana cu o veste incredibil de buna: Bogdan este noul Vicecampion Mondial la Roasting!!!!

[Image: xamwoMk.jpg][Image: poPm8Wg.jpg]
 
Reply
#2
Uraaa!
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.


 
 
Reply
#3
(18-11-2019, 13:07)Oana_Sloane Wrote: Salutare, espressomani, 
Incepem saptamana cu o veste incredibil de buna: Bogdan este noul Vicecampion Mondial la Roasting!!!! 

Felicitari!
Dar acele pungi nu au aceeasi valoare cu cele care vor fi prajite de Bogdan, noul vicecampion.  Tongue
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#4
Chapeau!
Lelit Bianca + Compak E8, Bravo Tools, Acaia Pearl, V60+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#5
Felicitari!!! Bi
Lelit PL 92T / MacapM42M
 
Reply
#6
Bravo Bogdan, bravo echipa Sloane!
 
Reply
#7
(29-10-2019, 18:56)bogdan_geor Wrote: merci frumos baieti!!!

sorry, abia acum am vazut, nu e situatia ca nu mai vorbesc cu voi acum Smile

E, acum e posibil sa se schimbe situatia Smile
Lelit Bianca, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Kinu Phoenix, Aergrind, Aeropress, V60 02
 
Reply
#8
Felicitari Bogdan , esti dovada ca daca pui pasiune in ce faci poti obtine lucruri foarte bune , totodata felicit si Sloane pentru sustinerea oferita , tineti-o tot asa , inca odata BRAVO
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#9
Daca cineva e nelamurit pentru ce sunt felicitarile... Bogdan a devenit #2 world roaster Big Grin
Stiu eu unde fac un tort bun... in forma de boaba de cafea Tongue
 
Reply
#10
Sincere felicitari Bogdan! Bravissimo!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Kinu M47, VST 20g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Precision Pitcher 400 ml
 
Reply
#11
!
Felicitări Bogdan!


Sent from my iPhone using Tapatalk
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...
 
Reply
#12
https://www.worldcoffeeroasting.org/

Din Taipei si pana in Bucuresti, vestea s-a raspandit ca un fulger, asa cum publicam si pe pagina de Facebook Espressoman.

Este o performanta atat de mare incat imi este greu sa o descriu in cuvinte. Asa cum scriam si in alte ocazii, pe Bogdan l-am cunoscut in alte conjuncturi decat cele legate de cafea si ma bucur ca am fost, alaturi de aceasta mare si extraordinara comunitate, sursa lui de inspiratie in a se apuca de baut cafea buna, apoi de prajit acasa si in final de prajit comercial la Sloane. Avand in vedere distanta destul de scurta de la "intrarea in paine la Sloane" si pana la clasarea pe locul 2 mondial si facand o paralela si cu multitudinea de concursuri de barmani pe care le prezint, imi este din ce in ce mai clar ca pasiunea combinata cu inteligenta si mai ales cu setea nebuna de stiinta, sunt un trio imbatabil in a progresa in aceasta meserie, culmea aproape la indemana oricui, in stare bruta. Probabil ca cine reuseste mixul cel mai bun, ajunge in fata...

Bogdan, felicitari din inima, daca eram o printesa sensibila aproape lacrimam spunand asta Smile  

Ne-ai facut sa ne simtim inca odata mandri ca suntem espressomani, ca suntem romani, ca te putem atinge si in realitate nu numai in poze  Tongue

Asteptam aici pe topic sa ne spui doua vorbe despre experienta, despre concurs, eventual chiar detalii tehnice sau grafice cu ce s-a intamplat in timpul prajirii.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#13
Intr-adevar felicitari! Este o performanta!
 
Reply
#14
Bravo!
LELIT Bianca ,Honne,ibric Soy, Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#15
Muuulte felicitari, Bogdan!!!!
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST / IMS, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press
 
Reply
#16
Felicitari, Bogdan!!!
Profitec Pro 700, K30 Vario, Kinu M47, diverse accesorii. 
 
Reply
#17
Felicitari Bogdan!
Gaggia Baby Millennium, Mazzer Major & rasnita manuala Dienes PeDe Mokka
 
Reply
#18
Felicitări!!![Image: d171c211c84620cf94a804fe7ccfe4d4.gif]

Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
PL41TEM; Kinu Pheonix  
 
Reply
#19
Bravo!
Dalla Corte-super mini, Gino Rossi CC45s, Sette270 , i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1. 
 
Reply
#20
Felicitari Bogdan !
ECM Technika iv, Mazzer S.Jolly, Kinu m38.
 
Reply
#21
... Bun asa , bravo's felicitari...  Az si ... la cat mai multe " otiopii " ... Big Grin...


[Image: 3Qzuooz.jpg]
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | M47, M68 | Gene ...
 
Reply
#22
Felicitari !!!
Lelit PL41LEM cu PID si dimmer, Eureka Mignon Specialita 15BL
 
Reply
#23
BRAVO!!!!
ECM Classika PID / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Bravo tools & Gaggia Classic 2015 / MDF / Motta tools
 
Reply
#24
Felicitari, si cand ma gandeam ca acu 10 zile  stateam de vorba fata in fata cu campionul national, data viitoare voi sta cu vicecampionul mondial. Bravo !!!
Lelit Bianca, Macap M42M, , Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton
 
Reply
#25
Photo 
Baieti (si fete bineinteles) mii de multumiri tuturor pentru cuvintele frumoase!!!

Sorry, n-am apucat pana acum sa-mi adun putin gandurile si sa scriu cateva cuvinte aici. Au venit evenimentele ca un tavalug, dupa cluj imediat a trebuit sa-mi caut bilete de avion si cazare pt Taipei... ce sa mai zic despre pregatire, m-am pregatit citind atent regulamentul (pt cluj l-am citit in diagonala) dar la mondiale am zis macar sa fiu sigur ca nu ma descalifica pe erori tehnice 
Mi am inchipuit ca o sa fie greu, dar a fost mult mai complex decat m am asteptat, totul suprapus de o strictete de neinchipuit pt mine. Nu puteai sa misti 1 mm fata de ce spune regulamentul, totul foarte corect si transparent fata de concurenti si judecatori (parca vreo 7-8 la numar + o gramada de voluntari de la SCA Taiwan).
Competitia se intinde pe o perioada de 5 zile, si anume:
- Prima zi – orientation meeting, unde se prezinta toate echipamentele folosite in competitie.
- A doua zi – practice roast sample si productie, cupping pt a face fisele tehnice pentru cafeaua de productie (single si blend) si green grading.
- A treia zi – single origin roast.
- A patra zi – blend roast.
- A cincea zi – cupping-ul competitorilor + anuntarea rezultatelor.

Mi s-a parut un stres continuu pentru ca trebuie sa iei decizii in fiacere moment, si anume: despre cum sa prajesti sample-urile fara conexiune la calculator (deci cu pix si hartie) pt unii sigur este simplu dar eu prajesc doar cu calculator si mi-e greu sa iau decizii in blind despre ce sa fac cu gaz/aer/etc. Cum faci blend ul, ce proportii, pre sau post blend. Ce temperatura de charge/drop pui in fisa de prajire (asta se face inainte de prajirea efectiva). Ce culoare agtron marchezi pt fiecare cafea. Ce note de gust dai cafelelor, switness, balance, body pui in fisa ... si uite asa iti ies fire albe la cat te razgandesti cu toate cele.
In ultima zi am stresul s-a ridicat intrun maxim pt mine, n-am crezit ca pot sa fiu atat de stresat vreodata. In momentul cupping-ului competorilor ai de baut toate cafelele (single o tura si blend o tura). Toate cestile au dublu cod, deci nu stii care e a ta, ci vezi doar V cu niste cifre la single si X cu niste cifre la blend. In momentul in care dadeam peste o cafea nasoala imi venea in gand doar ca e a mea si ca ce de rahat am prajit.
Pana la urma a iesit mai bine decat m-am asteptat, insa am fost total surprins. Am cunoscut cativa oameni super pregatiti si cu multe tone de cafea trecute prin mana care au parut ca au prajiti f bune, mai ales dupa curbele din cropster, insa mi-am inchipuit ca poate nu ies ultimul totusi... mai ales ca cineva era cat pe ce sa fie descalificat pe o eroare tehnica 

Aveti si curbele aici in cazul in care nu le-ati vazut:

https://www.cropster.com/news/article/th...hey-roast/

Am sa las si niste poze aici, iar daca aveti intrebari, raspund cu mare drag... insa cu ceva delay cu siguranta.

Va multumesc inca o data!!!
Al vostru espressoman incepator (inca)

L.E - trebuie sa micsorez pozele, asta dureaza putin, dar revin Smile
 
Reply
#26
Felicitari!
Lelit PL72 William, Lelit PL92T Elizabeth, Kinu Phoenix
 
Reply
#27
Scurt si curpinzator: 77
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#28
Photo 
In sfarsit am reusit sa micsorez pozele.

[Image: 8e1c9a1044108acb606602bdeaed3afc.jpg]

[Image: bf7c7c1f815d12213fc38d7ce712c8d2.jpg]

[Image: fe811164ce804b1de784fbdf29a36f66.jpg]

[Image: b85b5e01611f990540b5cd14cb98ab8b.jpg][Image: 638a11144475bee770f8dbd043756577.jpg][Image: 3d7ea56f52729250bf17158ae15ecf22.jpg][Image: 131598e1a3f0928cd4386bfa1a0b379c.jpg][Image: 7cdd3615f2801ca10c14e005b1cc52e4.jpg][Image: 93b2087cb0f128fabc5e02ecc08f9a48.jpg][Image: 7e6de43033be77f466710bd7f2207fdd.jpg]

[Image: 268cd0dcb4036d70c10487757719b177.jpg][Image: 5bf12278ee80366286a73b2363f3b1b3.jpg][Image: cb184d301a1fc39433ec8b934f675c00.jpg][Image: 6d753684788f4612521d47f0519cbb2b.jpg][Image: 31ea2e4a36047de64590a2203b12ef35.jpg][Image: ae0c3f59f2bb14263d66d22c7db0852e.jpg]


Attached Files Thumbnail(s)
                                                                                       
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#29
S-a ținut în taipei 101? Ca te vad la bila într-una din poze. Sau ai fost ca turist?
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#30
(15-12-2019, 09:16)Laddu Wrote: S-a ținut în taipei 101? Ca te vad la bila într-una din poze. Sau ai fost ca turist?


nu, acolo am fost turist... in rest n am prea vazut nimic din pacate
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)