Hello There, Guest! Login Register


Bine v-am gasit espressomani!

#1
Salutare tuturor! Bautor de cafea dar fara experienta in a face espresso. V-am descoperit acum doua luni. Am citit cat am putut si am reusit sa mi raspund la multe intrebari. Multumesc pt asta. Asa am ales espressorul si rasnita, Lelit Elizabeth si William, sita IMS. In seara asta am extras primul espresso, 18g cafea Etiopia Chelbesa de la Guido, rezultat 40 g de lichid, in 30 sec.,o crema frumoasa deasupra. Gustul mi s-a parut putin acru. Acesta fiind inceputul, sunt optimist, voi exersa. Atasez cateva poze. Orice sfat de la voi, este binevenit.
Lelit Elizabeth PL92T v3, William PL72, IMS. 
 
Reply
#2
Bine ai venit printre noi! Baga si poza ca ai omis-o ! Ai tintit un echipament bun de prima data ceea ce te va scuti de multe "neplaceri". Oricum e posibil sa ai parte de cateva esecuri pe drum, ideea este sa nu te dai batut. Extractii reusite sa ai!
Lelit PL41TEM/Niche Zero/sita Ascaso 14-20gr/tamper Lelit 57.35mm/nivelator pretampare Motta 57mm/naked portafilter/handmade Kribli Grabli/Cafflano Kompresso/
 
Reply
#3
Si pozele Rolleyes [Image: xfuc4yy.jpg][Image: KpAzpzI.jpg][Image: qi5KloP.jpg][Image: 0dPlepX.jpg]

(17-12-2020, 21:46)LucianB Wrote: Salutare tuturor! Bautor de cafea dar fara experienta in a face espresso. V-am descoperit acum doua luni. Am citit cat am putut si am reusit sa mi raspund la multe intrebari. Multumesc pt asta. Asa am ales espressorul si rasnita, Lelit Elizabeth si William, sita IMS. In seara asta am extras primul espresso, 18g cafea Etiopia Chelbesa de la Guido, rezultat 40 g de lichid, in 30 sec.,o crema frumoasa deasupra. Gustul mi s-a parut putin acru. Acesta fiind inceputul, sunt optimist, voi exersa. Atasez cateva poze. Orice sfat de la voi este binevenit.
Iertare pt virgula pusa aiurea si alte typos. Scris de pe tel.
Lelit Elizabeth PL92T v3, William PL72, IMS. 
 
Reply
#4
Bine ai venit! Shoturi cât mai bune!
ECM Classika PID / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Motta tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#5
Pentru un plus de echilibru si de corp (si pt mai putin acru), poti incerca sa folosesti rasnita cu boabe in hopper (cu ceva risipa si cu reglajul spre mai grosier dc incerci asa). Am extras si eu de curand Chelbesa prajita pt espresso si din cate tin minte e o cafea procesata natural, cu aciditate destul de scazuta, pe la 93 sau 94 de grade pe PID.
ECM Classika PID (de vanzare), Niche, Mazzer Mini E + SSP brew, QM Rapida 
 
Reply
#6
Bun venit!
Clar, creste temperatura ca masura imediata si as spune sa inveti si preinfuzia foarte bine. Vezi pe topicul dedicat caci sunt postari detaliate despre cele 4 moduri de a o folosi, pe V3. La o extractie de 45s cu ceva preinfuzie la presiune mai joasa plus temperatura de 95, ar trebui sa tai bine de tot aciditatea, insa masacrezi bunatate de cafea Smile  Poate ca ar fi bine sa incepi cu o Brazilia sau cafele din America Centrala si de Sud recomandate de prajitor ca avand aciditate spre zero.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#7
Salut! La Chelbesa am scapat de aciditate si amareala cu: 92 grade; ~9.5 bari; 27 secunde;3.5 rasnire (pe Honne e destul de grosier, restul fiind undeva la 2.1-2.4).

Din 4 sortimente (2xGuido, 1xMabo, 2xBuimac), pentru mine Chelbesa a fost singurul la care efectiv am simtit mango... fruct... cu setarile de mai sus.

Sper sa te ajute, sa stii ca sunt cel putin la fel de n00b ca si tine Smile
Bafta!
Lelit Bianca - E65S GBW - Duomo 8 - Bravo tools - Acaia Lunar
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)