Espressoman infocat
Bucuresti - Ilfov
Salutare tuturor! Bautor de cafea dar fara experienta in a face espresso. V-am descoperit acum doua luni. Am citit cat am putut si am reusit sa mi raspund la multe intrebari. Multumesc pt asta. Asa am ales espressorul si rasnita, Lelit Elizabeth si William, sita IMS. In seara asta am extras primul espresso, 18g cafea Etiopia Chelbesa de la Guido, rezultat 40 g de lichid, in 30 sec.,o crema frumoasa deasupra. Gustul mi s-a parut putin acru. Acesta fiind inceputul, sunt optimist, voi exersa. Atasez cateva poze. Orice sfat de la voi, este binevenit.
Lelit Elizabeth PL92T v3, William PL72, Niche Zero, IMS, VST, Cormorant Roaster CR600
Espressoman infocat
București
Bine ai venit printre noi! Baga si poza ca ai omis-o
! Ai tintit un echipament bun de prima data ceea ce te va scuti de multe "neplaceri". Oricum e posibil sa ai parte de cateva esecuri pe drum, ideea este sa nu te dai batut. Extractii reusite sa ai!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Bucuresti - Ilfov
17-12-2020, 22:26
(This post was last modified: 17-12-2020, 22:34 by LucianB.)
Lelit Elizabeth PL92T v3, William PL72, Niche Zero, IMS, VST, Cormorant Roaster CR600
Espressoman de modă veche
București
Bine ai venit! Shoturi cât mai bune!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman
Bucuresti
Pentru un plus de echilibru si de corp (si pt mai putin acru), poti incerca sa folosesti rasnita cu boabe in hopper (cu ceva risipa si cu reglajul spre mai grosier dc incerci asa). Am extras si eu de curand Chelbesa prajita pt espresso si din cate tin minte e o cafea procesata natural, cu aciditate destul de scazuta, pe la 93 sau 94 de grade pe PID.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Orca, Outin
Espressoman Administrator
Bucuresti
Bun venit!
Clar, creste temperatura ca masura imediata si as spune sa inveti si preinfuzia foarte bine. Vezi pe topicul dedicat caci sunt postari detaliate despre cele 4 moduri de a o folosi, pe V3. La o extractie de 45s cu ceva preinfuzie la presiune mai joasa plus temperatura de 95, ar trebui sa tai bine de tot aciditatea, insa masacrezi bunatate de cafea :) Poate ca ar fi bine sa incepi cu o Brazilia sau cafele din America Centrala si de Sud recomandate de prajitor ca avand aciditate spre zero.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Bucharest
Salut! La Chelbesa am scapat de aciditate si amareala cu: 92 grade; ~9.5 bari; 27 secunde;3.5 rasnire (pe Honne e destul de grosier, restul fiind undeva la 2.1-2.4).
Din 4 sortimente (2xGuido, 1xMabo, 2xBuimac), pentru mine Chelbesa a fost singurul la care efectiv am simtit mango... fruct... cu setarile de mai sus.
Sper sa te ajute, sa stii ca sunt cel putin la fel de n00b ca si tine :)
Bafta!
Lelit Bianca - E65S GBW - Duomo 8 - Bravo tools - Acaia Lunar