Hello There, Guest! Login Register

Bianca + rasnita sau LM Micra?

Salutare,

Sunt norocos sa am posibilitatea de a-mi lua ce cred eu ca ar fi un end-game machine în următoarele 2 luni. Amândouă mi se par foarte mișto estetic ( deși LM-ul bate Bianca aici - chestie pur subiectiva).

Știu ca LM-ul se încălzește mega rapid, e foarte consistent și iertător. Bianca are partea de flow control și o grămadă de opțiuni helpful de pre-infuzie și joaca cu presiunea, dar dezavantaje în ale stabilității termice ( în comparație cu LM-ul).

Dar diferența de preț e mare între cele două.

Eu momentan am un Pl81t + Df64 cu acele cuțite de titaniu ale lor ( a fost ceva pachet pentru forum de BF 2021).

Tânjesc după un LM. De mult timp. Dar nu știu dacă sa îmi ard tot bugetul (and then a bit more) doar pe aparat și sa îl imperechez cu rasnita curenta (urmând poate un upgrade de rasnita la anu') , sau sa iau un Bianca și o rasnita pe măsură...

De asemenea, cei care ați avut sau aveți flow control... Îl mai folosiți? Chiar e ceva worth it?

Ca și context, bem cam 4 cafele pe zi în total (3 flat white, 1 espresso). 2 copii mici, deci cam haos. Viteza și precizia în a scoate shotul bun dimineața sunt importante!

Reply
Părerea mea e să îți cumperi ce îți place. Din cei pe care-i cunosc cu Bianca nu folosesc padela (puțini ce-i drept).
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Salut, din ce citesc, tu deja ți-ai exprimat dorința de a lua LM, așa ca încerci să te convingi ca e un deal mai bun decât Bianca.
Eu n-aș arunca 1000€ in plus pentru un espressor, doar ca e “mai de firmă” decât celălalt .
Mai mult, nu cred ca intra vreo clipă în discuție, instabilitatea termică in ceea ce privește Bianca, nu inteleg cum ai ajuns la concluzia asta.
Mi se pare ca Bianca e “mai mult espressor” decat LM, unde plătești în plus, brandul.
Orice ai lua, nu greșești nicicum, însă nu neglija rasnita; degeaba ai espressor potent dacă rasnita nu își aduce aportul.
La Pavoni Pro CS• Ceado E37SD Opalglide• Profitec Pro 500 

Reply
la nivelul asta cel mai important e sa il folosesti cu drag si cu placere in fiecare dimineata, sa iti incepi ziua cu zambetul pe buze.. asa ca in locul tau as alege ce iti doresti de fapt, adica lm :D
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

Reply
(19-07-2024, 20:41)GeorgianM Wrote: Salut, din ce citesc, tu deja ți-ai exprimat dorința de a lua LM, așa ca încerci să te convingi ca e un deal mai bun decât Bianca.
Eu n-aș arunca 1000€ in plus pentru un espressor, doar ca e “mai de firmă” decât celălalt .
Mai mult, nu cred ca intra vreo clipă în discuție, instabilitatea termică in ceea ce privește Bianca, nu inteleg cum ai ajuns la concluzia asta.
Mi se pare ca Bianca e “mai mult espressor” decat LM, unde plătești în plus, brandul.
Orice ai lua, nu greșești nicicum, însă nu neglija rasnita; degeaba ai espressor potent dacă rasnita nu își aduce aportul.

E drept. Am un bias masiv către LM. Legat de istabilitatea termica la Bianca, ma refer la faptul ca din ce review-uri am văzut, se pierde din temperatura apei puțin pana ce ajunge din boiler pana în puck - cumva asta e o problemă a design-ului E61. Și dacă dai un al doilea shot imediat după, e posibil grupul sa fie prea cald și sa îți crească temperatura apei puțin aiurea. Poate am înțeles eu greșit...

Știu ca rasnita e importanta. De aici și intrebarea: poate un df64 sa se ridice cât de cât la standardele unei asemenea mașini?

Reply
Cred ca te-ar ajuta și DF-ul, daca ai mai investi putin, in niste cuțite SSP.

Reply
Salut,totul tine de gusturi,parere personala.

Mie personal , comparativ pentru mine , Ceado E37S mi se pare similar pentru gustul meu cu DF64. Iti fac paralele asta , ca sa iti dai seama dif intre 2 rasnite , una la un pret decent , alta 4x pretul DF64. Pe ambele le folosesc , in 2 locatii separate , aceiasi cafea.

DF64 pentru cat costa si daca vrei si iti place sd , e greu de batut la un pret decent cam de orice alta masina.

Daca treci si ii schimbi si cutitele cu ssp-uri , ca sa poti bate la ce poti scoate din ea , trebuie de minim 3-4 ori bugetul. MINIM !

Bianca e mult mai iertatoare , avand padela . Practic , dupa ce te obisnuiesti cu ea , e IMPOSIBIL sa nu scoti din orice cafea un shot cat de cat decent , datorita padelei. Indiferent cat de prost e facut :)

LM Micra dupa ce ai facut pucul , nu mai poti intervenii pe extractie. 

Se mai intampla sa nu fi nimerit granulatia cafelei , tamparea incorecta , ai chaneling etc. Si strici shotul direct.

Avand padela , e mult mai usor de gestionat.

Desii le folosesc pe amandoua , in afara de ego-ul personal si faptul ca e ceva mai bine finisata , nu se justifica diferenta de bani intre Bianca si GS3 MP (spre exemplu). Aici vorbim strict pentru uz casnic , tu si sotia , 2-3-4 cafele pe zi. Cu amandoua poti trage shoturi foarte bune , diferentele fiind minime si greu sesizabile de marea masa de bauturi de espresso (db sau saturat).

Dar totul ramane la latitudinea si dorinta ta in ceea ce vrei sa vezi pe blat dimineata si ce te face fericit.

P.S. Daca ai spatiu in bucatarie , in momentul asta vezi ca e un Bugster de vanzare pe forum , la un pret super decent (2400 euro).

Parerea mea e ca la pretul ala , nu are concurenta ca si masina de espresso (ai si padela si grup saturat si tot ce vrei)
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64 SSP
La Marzzoco GS3 MP / Ceado E37S

Reply
Asta ma intrebam si eu si nu indrazneam sa fluier in biserica... cum de e luat asa de rar in considerare Bugsteru ca prima optiune... :s
Ma refer la cei care au mentalul setat ca masini din clasa asta ar insemna end-game, masini care eu nu le-as vedea intr-o locuinta... :s

Sa ai un asemenea echipament produs in tara si sa te mai uiti aiurea... e de neinteles... sindromul Dacia...

Reply
Am văzut bugster-ul. Nu pot sa zic, prețul e wow. Dar e cam prea mare pentru spațiul ce îl am. Și sincer, estetic parca nu prea ma incanta Confused

Oricum mai am de așteptat puțin pana pot face achiziția. Dacă a mai fi available pe atunci, voi vedea. 

Oricum, întrebarea mi-a fost răspundă. Fie ca merg pe Bianca, fie pe bugster, niște ssp-uri pentru df64 or sa fie luate.
Now: La Marzocco Linea Micra black | DF64 w/ SSP MP Red
Old: Lelit PL81T | DF64 stock burrs

Reply
(20-07-2024, 11:53)radu.mereuta Wrote: Am văzut bugster-ul. Nu pot sa zic, prețul e wow. Dar e cam prea mare pentru spațiul ce îl am. Și sincer, estetic parca nu prea ma incanta Confused

Oricum mai am de așteptat puțin pana pot face achiziția. Dacă a mai fi available pe atunci, voi vedea. 

Oricum, întrebarea mi-a fost răspundă. Fie ca merg pe Bianca, fie pe bugster, niște ssp-uri pentru df64 or sa fie luate.

Inainte sa pui ssp-uri ar trebui sa guști cafea făcută cu ele (mai ales cele mp) poate nu se potrivesc cu ce cauți tu. Plus ca sunt mai multe variante cu diferite caracteristici ale gustului.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Am avut ani buni LM GS3/AV, achiziționat nou de la distribuitor, l-am ținut cca încă un an alături de Bugster și am păstrat varianta a doua, Bugster Home Edition. 
Decizia a fost luată după cca un an, pe bază de testări, experimentări și analize rezultate. La nivelul ăsta este bine să poți lucra personal cu espressoarele care te interesează.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
După părerea mea, Bugsterul se pretează mult mai confortabil într-un coffe shop decât home-use. Într-adevăr are niște specificații de invidiat în rândul espressoarelor, dar acum sincer, dacă bei 4 cafele pe zi, ți-ai dori să fierbi zilnic 5,3 litri de apă în două boilere, de 2500 W împreună? Zic greșit ?

Reply
Pentru home edition ii faci bypast "gastric", sa incalzeasca doar un litru, ca oricum temperatura de extractie o da capul saturat, nu apa din boiler.

Reply
(20-07-2024, 21:33)GeorgianM Wrote: După părerea mea, Bugsterul se pretează mult mai confortabil într-un coffe shop decât home-use. Într-adevăr are niște specificații de invidiat în rândul espressoarelor, dar acum sincer, dacă bei 4 cafele pe zi, ți-ai dori să fierbi zilnic 5,3 litri de apă în două boilere, de 2500 W împreună? Zic greșit ?

Bugster ul stă confortabil acolo unde este pus.
Și da, pentru uz casnic, din fabrică, se pot monta astfel senzorii de nivel încât să nu se umple boilerele cu prea multă apă. Eu așa am cerut!

[Image: GuWWGrK.jpeg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)