Hello There, Guest! Login Register

Baza tamper plata vs. convexa?

Am o intrebare, care e diferenta intre Baza Tamper Knock si varianta Convex? Nu ma refer la constructie, ci la utilitate.
Multumesc.
Lelit PL91T, Niche Duo, Aeropress   

Reply
OK, vad ca nimeni nu se avanta sa raspunda :-), dar poate imi spune cineva care este ajutorul real al cauciucului de la modelul knock fata de modelul fara cauciuc (la Concept art).
Multumesc.

Reply
(12-06-2014, 13:51)tacrita0 Wrote: OK, vad ca nimeni nu se avanta sa raspunda :-), dar poate imi spune cineva care este ajutorul real al cauciucului de la modelul knock fata de modelul fara cauciuc (la Concept art).
Multumesc.

il citez pe Lyvyoo: "Practic la lovirea portafiltrului nu va mai exista riscul de channeling ci cauciucul acela va ajuta la un impact suficient de puternic cat sa dea cafeaua jos de pe margini."
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
Acel cauciuc previne spargerea/craparea puck-ului de cafea, in momentul in care lovesti usor cu tamperul lateralul portafiltrului pentru a elimina cafeaua ranasa pe peretii sitei in urma tamparii.
Rocket Evoluzione V2 + Kinu M47 + VST + Gene Cafe CBR-101

Reply
Multumesc de explicatii. Am citit si eu ceea ce a spus Lyvyoo, dar explicatia lui CosminN, m-a lamurit mai bine (sunt la inceputuri si poate putin mai greu de cap).
Acu mai am o intrebare pt axy76: si eu vreau sa imi iau un PL41TEM, vad ca tu ai avut un Tamper de 57.5mm, ce ai recomanda pt el unul de 57.5 sau unul de 57mm cu knock? Colegul ovisod, spunea intr-un post ca e mai potrivit unul de 57.5mm pt sita de la Lelit, dar acela nu are knock.
Multumesc!

Reply
(12-06-2014, 17:04)tacrita0 Wrote: Multumesc de explicatii. Am citit si eu ceea ce a spus Lyvyoo, dar explicatia lui CosminN, m-a lamurit mai bine (sunt la inceputuri si poate putin mai greu de cap).
Acu mai am o intrebare pt axy76: si eu vreau sa imi iau un PL41TEM, vad ca tu ai avut un Tamper de 57.5mm, ce ai recomanda pt el unul de 57.5 sau unul de 57mm cu knock? Colegul ovisod, spunea intr-un post ca e mai potrivit unul de 57.5mm pt sita de la Lelit, dar acela nu are knock.
Multumesc!
Din pacate nu am folosit varianta de 57mm knock ca sa pot emite o parere.Pot banui ca acel cauciuc compenseaza diferenta de 0.5mm si nu lasa cafea pe peretii sitei.
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
(12-06-2014, 17:04)tacrita0 Wrote: Multumesc de explicatii. Am citit si eu ceea ce a spus Lyvyoo, dar explicatia lui CosminN, m-a lamurit mai bine (sunt la inceputuri si poate putin mai greu de cap).
Multumesc!
Hotararea finala este a ta. Daca obisnuiesti sa lovesti portafiltrul pentru a scutura cafeaua de pe peretele sitei, e mai bun cel cu knock (se observa cand dai cu cel fara cum se fisureaza macinatura). Eu l-am folosit (pe cel cu knock si care asteapta client momentan pe bursa Wink ) cu succes si la sita de 58mm.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(12-06-2014, 13:51)tacrita0 Wrote: Am o intrebare, care e diferenta intre Baza Tamper Knock si varianta Convex? Nu ma refer la constructie, ci la utilitate.
Multumesc.

OK, vad ca nimeni nu se avanta sa raspunda :-), dar poate imi spune cineva care este ajutorul real al cauciucului de la modelul knock fata de modelul fara cauciuc (la Concept art).
Multumesc.

Uite , raspund eu .

Diferenta intre baza tamper knock si varianta convex este ca si diferenta dintre un tramvai si o rosie .
Adica , tramvaiul poate avea dunga roșie insa o roșie nu poate avea dunga tramvai .

Eu am folosit ambele tipuri si pe cel cu inel si pe cel fara .
L-am pastrat pe cel fara deoarece imi place sa aud acel sunet facut de tamper la impactul cu portafiltrul .
Deoarece nu simteam lovitura , aveam tendinta de a lovi mai tare decat era nevoie . Cu tamperul fara inel simt impactul chiar si in cazul unei atingeri foarte usoare , atingere care este suifcienta pentru scopul urmarit .

Cat despre teoria cu fisurarea pucului , eu nu o cred si nu sunt de acord cu ea .
Pentru a scutura cafeaua de pe marginea sitei este suficienta o atingere usoara cu tamperul si nicidecum o ciocaneala zdravana .
Eu nu am observat , pana acum , acest fenomen de fisurare a pucului , la mine .
Consider acel inel de cauciuc o gaselnita , inteligenta , de marketng . Pe o piata saturata e nevoie de astfel de idei , care sa scoata in evidenta un anume produs .

Parerea mea .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Multumesc tuturor pt ajutor. Am inceput sa imi fac o parare. Acu sa strang toti banii si sa imi iau jucariile.

Reply
Radu, pe de o parte ai dreptate, in marea aceasta de tampere cvasiidentice, trebuiau sa vina cu ceva nou daca doreau sa aiba o sansa in plus. Dar cauciucul de pe modelul knock nu trebuie privit ca "mana lui Dumnezeu" in espresso. Dupa ceva dificultati initiale, pana m-am obisnuit, acum am dobandit precizia ca dupa fiecare tampare cu dinamometricul, sa imprim o forta extrem de mica si nederanjanta pentru puc, folosind marginea de cauciuc, lucru care face ca firimiturile de cafea de pe marginea sitei sa cada pe puc, urmand sa mai revin eu cu o finisare. Dupa ce m-am obisnuit cu tehnica asta, mi-ar fi greu acum sa renunt sau sa spun ca acel inel de cauciuc nu foloseste la ceva. Pentru o diferenta infima fata de modelul fara cauciuc, eu spun ca e de incercat varianta aceasta.

Da, lovirea portafiltrului dupa tampare, este nerecomandata. Insa cu acel cauciuc, fara sa atingi si cu inoxul, daca iti calibrezi bine forta, chiar obtii un avantaj concret. Altfel, si podul palmei este o solutie...
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Cauciucul de la knock eu il "vad" ca pe o garnitura pentru a se adapta mai usor la eventualele ovalitati ale peretilor sitei. Practic nu stiu daca asta-i diferenta, cand am comandat tanti de la capatul celalalt al semnalului (ca nu poate fi vorba de fir la un telefon gsm), desi eu an zis knock si ea a inteles fara...
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)