Hello There, Guest! Login Register


Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight

(14-10-2021, 12:30)cradun Wrote: As zice ca tindea spre zero. Sigur, mai aveam cate un shot ratat pana identificam gradul de macinare pe care il doream, dar nu are pe unde sa ramana cafea. Poate printre cutite, au postst colegi ca nu are chiar zero retentie, dar nu cred ca e o problema. Esential e ca, dc schimbi macinatura, rezultatul se vede imediat in urmatorul shot si nu ai cafea care trebuie purjata.
Eu daca acum extrag o Etiopia de exemplu si imediat dupa schimb pe o Columbia, care ar merge rasnita mult mai fin, parca nu e rezultatul optim din prima. Daca schimb iar pe Etiopia, aceeasi "problema", primul shot nu e ce trebuie Dupa primul shot isi intra in "mana". Mai experimentez, totusi... ?
Multumesc de sfaturi si rabdare! ?
Lelit PL91T Victoria | site IMS & AVX | Baratza Sette 270 | Logo Cups
 
Reply
A, ok, inseamna ca, totusi, ramane pe undeva ceva cafea cre iti afecteaza calitatea urmatorului shot. Dc actionezi motorul dupa ce faci shot-ul si nu mai sunt boabe inauntru, iese ceva?
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
atunci in bugetul tau ar fi eureka specialita... sau daca mai urci putin, eureka xl
Lelit PL81T Grace | DF64 | Timemore Black Mirror 
 
Reply
@cradun Mai iese, dar destul de rar si cantitate nesemnificativa. Totusi cand am curatat cutitele ultima data pe "traseu" am gasit vreo 2-3 grame de cafea.
Lelit PL91T Victoria | site IMS & AVX | Baratza Sette 270 | Logo Cups
 
Reply
Cel mai probabil cele 2, 3 grame sunt blocate acolo in timpul rasnirii si nu ies decat la curatare, deci nu cred ca acelea sunt cele care afecteaza timpul de rasnire de la o cafea la alta.
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
Ms de răspunsuri.. Nu știu de ce dar nu înclin spre eureka mignon sau xl, poate pe la atom.. Știu ca este alt preț.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
(14-10-2021, 11:42)d2florin Wrote: Salutare,
Care ar fi rasnita apropiata ca sette dar sa zicem mai fiabila, dar tot asa ușor de folosit?, sa aibă și hopper. Max 2500 ron.
Ms

Un etz manual Big Grin
 
Reply
Smile), la asta nu m am gândit. Ms dar mai bine e o electrica.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
(14-10-2021, 13:01)cradun Wrote: A, ok, inseamna ca, totusi, ramane pe undeva ceva cafea cre iti afecteaza calitatea urmatorului shot. Dc actionezi motorul dupa ce faci shot-ul si nu mai sunt boabe inauntru, iese ceva?

Eu la 18g boabe puse scot in mod constant 17.8g la prima rasnire, iar daca mai repet ciclul de rasnire ajung spre 0 retentie. Intre shot-uri curat rasnita cu o pompa de aer pentru curatarea senzorului foto.

ECM Synchronika + Baratza Sette 270Wi // Ceado E5P 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: tecsi78, 1 Guest(s)