Hello There, Guest! Login Register


Baratza Sette 30AP

#1
Se pare ca a fost lansata Sette low cost. La un pret de 240 de euro(Amazon) se bate cu Lelit , Ascaso, Eureka, Macap pe segmentul entry level. Pare sa castige la capitolul retentie si usurinta in utilizare. Ar fi bine daca ar putea fi schimbata furca cu una care sa permita utilizarea unui portafiltru. Din review pare ca merge intr-un setup cu Gaggia Classic, Lelit single boiler, Rancilio Silvia.
https://youtu.be/39l3fKsWXQM

Din pacate nu am gasit-o in oferta celor de la Wanderlust si Barshaker. Consider ca aceasta e o rasnita pentru care ai nevoie de garantie in Romania. E cineva pe forum care a vazut-o , a cumparat-o sau a folosit-o? As vrea sa stiu daca o pot recomanda prietenilor incepatori, care tatoneaza terenul cafelei de specialitate.
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47,  Hario V60 Drip Scale
 
Reply
#2
De ce sa vrei pentru espresso o rasnita care nu ofera reglaje fine?
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#3
Salut, e o rasnita care are doar 31 reglaje (de la ei de pe site: The Sette has a macro adjust of 31 steps). Cel putin pentru espresso se recomanda o rasnita stepless.
 
Reply
#4
doar 31 reglaje... wow, cata (lipsa de) precizie...  Tongue
Ce inseamna "reglaj"? Un pas/click, cel mai fin intre doua pozitii succesive ?
Pai daca socotesc, nici Kinu nu are 31 click-uri de la espresso la V60...  Confused  Ce sa mai zic de Commandante care nu are nici 15...
Cate reglaje trebuie sa ai ca sa fie considerat satisfacator ?
 
Reply
#5
Da, probabil am raspuns putin din avion. Eu am versiunea 270, care pe langa cele 31 de reglaje(macro grind settings) are si ajustari intre doua trepte consecutive. Asta iti asigura un control mai bun asupra macinaturii. Probabil daca vrei ceva mai mult control si mai mult spatiu de incercari nu este suficient pe rasnita asta sa ai doar reglaje macro
 
Reply
#6
O avea 31 de reglaje, dar pentru espreso sunt valabile 3-4.

Oricum, se poate cumpăra ulterior mecanismul de reglaj stepless de la 270
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#7
Pai nu e mai ok sa cumperi 270 de prima dată?
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#8
La cata minte au cei de au facut sette, faceau surubul cu pas variabil, mai fin zona espresso si mai brut in zona de brew...  Confused
Hiku are tot reglajul pe 120 grade de cerc, cu 19 gradatii, si se zice ca va fi cea mai tare manuala, in zona ei de pret...  Confused

La fel ca si puterea motorului, mi se pare un non-criteriu de judecare a unei rasnite.
 
Reply
#9
Daca mergi de la French press la Turkish in 31 de pași s-ar putea sa nu fie ok pentru espresso. Cum nici comandate nu e.

La kinu găsești cel puțin 3 variante de reglaj pentru o anumita cafea care să ofere o curgere ok. La mine de exemplu, folosesc aceeași setare de vreo 2 luni fiindcă nu am cafea mai veche de o lună și in combinație cu sita ims Superfine am extracții foarte bune.

În același timp e posibil sa fie espressoare și site care sa necesite un anumit reglaj pe care să nu-l găsești pe sette 30.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#10
E clar ca rasnita nu e gandita sa fie folosita impreuna cu un HX sau DB. Daca dai 1000 de euro pe un espressor ar trebui sa fii destul de informat incat sa iei o rasnita capabila , din gama 500 de euro plus, sau echivalentele lor SH. Din pacate in afara de Sette 270 si Honne eu unul nu stiu alta rasnita care sa fie usor de folosit in regim single dose. 
Cum am zis si la inceput, o vad mai mult pentru cei care tatoneaza terenul, cei carora le e destul de greu sa faca tranzitia de la un espressor de 350 de lei(Saeco Poemia) la un Gaggia Classic(1100), iar odata ce au facut tranzitia, le e si mai greu sa dea mai mult pe o rasnita decat pe espressor. E pentru cei care merg pe setup-ul Gaggia Classic+Lelit PL043 sau Ascaso I-steel.  Aici vine intrebarea daca Baratza 30AP e o alegere mai buna decat aceste rasnite entry level, singura motivatie pentru mine fiind posibilitatea unei utilizari mai facile in single dosing fara diverse artificii gen coloana de boabe, pompa de suflat, terminatorul de la Ascaso  Big Grin.
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47,  Hario V60 Drip Scale
 
Reply
#11
Sette 30ap este mai scump cu aprox 30-40% fata de PL043, Ascaso I-steel,  sau identic (aprox) cu bezzera bb005.

Sette 30ap este un low budget grinder, pentru start, sau pentru alternative, capabil de espresso.
Citez: "The Sette 30 AP is an inexpensive grinder to get started on an espresso journey"

Pl043mmi si ascaso au setari "micrometrice", fata de sette 30 unde ai doar cele macro. ( si de aici vine si duma ca este "capabil" dar nu este conceput doar pentru espresso ).
Este formulat foarte diplomatic si cu un pic effect de PR.

PL43mmi - disc conic - 38mm - 150W - micrometric - DA
Ascaso I-steel - disc flat - 40mm - 250W - micrometric - DA - rpm-700
Bezzera BB005 - disc conic - 48mm - 100W - micrometric - DA - rpm - 900
Sette 30 ap - disc conic - 40mm - 240W - micrometric- NU ( grinding range: 230 — 950 micron ), nu am gasit informatie oficiala despre rpm, insa sunt mai multe informatii pe net  450-550rpm
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#12
Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm
Angel
V60, Chemex, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E, Niche O...
 
Reply
#13
A apărut în oferta barshaker la 1160 lei (estimat de mine) cu reducerea de 10%.
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Honne - first home use version sold on forum, Kinu M47 with classic and brew burr, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60 setup, Wega HX, LaCimbali Max, Gene CBR 101, Lavazza - espresso pods machine, Electric Handpresso.
 
Reply
#14
S-ar putea sa devina un hit printre iubitorii de metode alternative.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: factory g106, m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)